Cum eliminam un virus dintr-un PC complet infectat

luni, decembrie 29, 2014 15:44
Posted in category IT

VirusÎn cazul în care aveți un PC complet infectat cu malware (un fel de virus), de exemplu, antivirusul ce rulează pe platforma Windows nu-l poate elimina. Motivul? Malware-ul nu va fi detectat de un antivirus din interiorul sistemului de operare. Care ar fi soluția? În acest caz, este de preferat o soluție antivirus boot-abil, despre care va fi vorba în cele ce urmează. Venind din afara sistemului de operare Windows, respectivul antivirus nu va avea nici o problemă în a curăța PC-ul de viruși.

Discurile antivirus de “boot” pot fi rulate de la o unitate CD sau USB și se găsesc menționate, ca instrumente, sub denumirea de “discuri de salvare” (Rescue Disks). Scopul lor este tocmai acesta: salvarea unui sistem de operare iremediabil infectat. Ca în orice tip de soft antivirus, aveți destule optiuni pentru a alege un antivirus tip “boot”. Multe companii oferă așa ceva, iar instrumentele sunt, în general, gratuite. Iată, mai jos, trei astfel de optiuni.

 • BitDefender Rescue CD oferă un antivirus boot foarte bun, sub formă de disc boot-abil, ce a trecut cu bine testele la care a fost supus. BitDefender este un brand românesc, dacă nu știați.
 • Avast Rescue Disk oferă posibilitatea de a crea un disc antivirus boot. Mergeți la Tools -> Rescue Disk, pentru a crea respectivul disc antivirus boot.
 • Kaspersky Rescue Disk este o alta variantă pentru a avea propriul disc de boot antivirus.

Puteți alege, dacă doriți, și alt antivirus: Comodo, Norton, Avira, ESET etc., fiecare din ele oferind, probabil, propriul disc de salvare.

Cum utilizăm un disc antivirus boot? Dacă nu este “boot”, îl putem face noi pe un calculator “curat”, apoi îl folosim pe calculatorul infectat. Dacă l-am primit “boot”, de la firma unde am achiziționat antivirusul, scanăm cu ajutorul lui PC-ul infectat. Dacă este nevoie, mergem întâi în BIOS și selectăm boot-area PC-ului din unitatea unde introducem discul antivirus boot. Se introduce discul boot antivirus în unitate, apoi urmati insctrucțiunile de pe ecran. Cu siguranță virusul va fi eliminat. Să reținem așadar: pentru a elimina un virus dintr-un PC complet infectat trebuie să acționăm din afara sistemului de operare printr-un, de exemplu, antivirus boot-abil. (Sursa)

Avast

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Cum eliminam un virus dintr-un PC complet infectat”

 1. Plugin-uri esentiale pentru platforma WordPress | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2015 at 15:42

  […] Cum eliminam un virus dintr-un PC complet infectat […]

 2. WP-Optimize, daca vrei curatenie pe blog cu un singur click | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 15:51

  […] Cum eliminam un virus dintr-un PC complet infectat […]

 3. WordPress Plugins pentru a schimba fontul unui site | A șaptea dimensiune says:

  iulie 30th, 2015 at 18:38

  […] Cum eliminam un virus dintr-un PC complet infectat […]

 4. Cum testam un anumit program | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 19th, 2018 at 21:44

  […] Cum eliminam un virus dintr-un PC complet infectat […]

 5. Este suficient antivirusul inclus in Windows 10? | A șaptea dimensiune says:

  mai 9th, 2019 at 7:17

  […] Cum eliminam un virus dintr-un PC complet infectat […]

Adauga un comentariu