Instrumente IT utile

luni, iunie 1, 2015 17:09
Posted in category IT

InstrumenteSe spune că revoluția informațională din ultimele decenii este mai importantă chiar decât revoluția industrială din urmă cu câteva secole. Nu trebuie să uităm că domeniul IT a schimbat radical modul nostru de viață și de raportare la distanțe și timp. Iată mai jos câteva instrumente IT utile, pe care le putem folosi în proiectele noastre legate de mediul virtual, fie din ipostaza de începători (toți am fost odată începători) sau de profesioniști în domeniul revoluției informaționale.

 • Canva, dacă sunteți pasionați de photo design sau pur și simplu doriți să creați niște poze decente.
 • Pexels, dacă nu vreți să vă loviți de problema drepturilor de autor, în privința fotografiilor. Pozele sunt free, iar dacă săpați ceva mai adânc puteți descoperi imagini interesante, ce pot fi folosite în diverse locuri.
 • Google Alerts, dacă vreți să creați alerte legate de anumite evenimente. De exemplu, dacă aveți un blog puteți crea o alertă legată de blogul vostru pentru a vedea cât de des vă indexează Google blogul.
 • Google Drive, dacă vrei să face un ebook în pdf, de exemplu, și apoi să-l salvezi. Mai puteți crea tabele precum cele din Excel sau sondaje. Plus multe altele. Mai mult, toate acestea se pot accesa de pe orice dispozitiv mobil (tabletă, telefon etc.).
 • MailChimp, dacă ești interesat de email marketing. Are niște limitări, dar este gratuit.
 • HostGator, dacă vrei hosting și/sau domeniu. Lăudat de foarte multă lume.

Deocamdată doar atât. Altele într-un alt material. Țineți aproape.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Instrumente IT utile”

 1. Cele mai populare 3 servicii de stocare gratuita a datelor | A șaptea dimensiune says:

  august 31st, 2015 at 15:30

  […] Instrumente IT utile […]

 2. Snappy Driver Installer, instaleaza si actualizeaza automat toate driverele | A șaptea dimensiune says:

  august 21st, 2016 at 10:27

  […] Instrumente IT utile […]

 3. Cum putem proteja printr-o parola documente in format PDF | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 10th, 2016 at 15:26

  […] Instrumente IT utile […]

Adauga un comentariu