Cum transpunea banditul Miron Cozma în viaţă mulţumirile KGB-istului Ion Iliescu

duminică, aprilie 30, 2017 9:17
Posted in category Iliescu KGB

Miron Cozma si Ion Iliescu la mineriada din iunie 1990Prin 1996, se zicea aşa: “Miron Cozma pentru noi este Berlusconi doi”

Divizia naţională de fotbal a fost recent (se întâmpla în 1996 – n.m.) împănată cu jucătorii ortacilor (Jiul Petroşani) colectaţi pe bani de la buget, şpagă din subvenţii şi şmecherii sindicale. Sacul cu lovele împrăştiate de Cozma (preşedinte de club) s-a deşertat prin buzunare de arbitri şi aranjori cu funcţii. Implementarea “Jiului” s-a făcut cu multă pileală, artificii şi spectacol pentru bobor, la Petroşani.
Meciul în sine a fost un soi de replay – scorul ştiindu-se de mult – pretext de şpriţ şi exaltare minerească. S-a strigat “Cozma, Cozma”, presa obedient-locală a scris: “Miron Cozma pentru noi este Berlusconi doi”, iar Arşinel şi Stela Margarină s-au dat din nou în spectacol la sfârşitul meciului. Artiştii au fost miruiţi cu 15 milioane lei (vechi – n.m.), iar impresarul a căpătat 1000 de parai (în 1996 nu exista euro decât la nivel de idee, în mintea unor occidentali care n-au pretins niciodată că sunt doar urmaşii dacilor şi că Hristos este de origine geto-dacă – n.m.).
Buhăit de osanale, aburi de alcool (emanat din tribune) şi gâdilat de umilinţa organelor cu caschete, Berlusconoiul de abataj a declarat Valea Jiului: “zonă liberă”.
Ca să asiste la făcătură, ortacii au avut zi liberă decisă, pe banii noştri, de ortacul suprem.

Hai la Vegas cu grăbire, că-i pus Cozma pe sorbire

Extraşi din adidaşi, jucătorii şi camarila de spectacol au purces la localul de lux Vegas în vederea executării cruntei beţii, simbol al cacialmalei împlinite. În zori, matolul fotbalist Mugur Radu a considerat, cu mintea lui puţină, intens aburită, că nota de plată este mai mare decât puterea lui de înţelegere. Instantaneu pumnii beţivului s-au abătut asupra ospătăriţei Florica, care a scăpat din labele mitocanului prin intervenţia pazei localului. Îmbrâncit spre ieşire, Radu a greşit traseul căzând peste o butaforie paşnic montată în drumul său. Fotbalistul şi-a spart capul, apoi, împreună cu restul machitorilor, s-a carat fără să plătească nota (1,6 milioane lei vechi).

Mironiada

Joi seara, caftangii (bătăuşi angajaţi în subteran) conduşi de navetistul general – prevăzut cu pistolul obţinut pe baza datelor false din cazier – a atacat localul Vegas pentru a aprofunda isprava fotbalistului.
Îngroziţi, consumatorii au fugit, Cozma molestând diectorii complexului: Pavel Haiducsi şi Ion Cataragiu, başca o ospătăriţă şocată de incident. Liderul a răsturnat mese de billiard, a spart uşi şi a distrus ce i-a ieşit în cale. Pagubă: 32 milioane lei (vechi – n.m.).
Eudorizat de rezultat, şeful de mineriadă a descins apoi la hotelul Petroşani unde erau cazaţi angajaţi ai firmei Niro şi a devastat vreo trei camere. Atât pentru noaptea de joi spre vineri.

Poa’ să bată, poa’ să spargă, grasul David nu se bagă

Deşi poliţia fusese din timp anunţată, subordonatul lui Cozma, comandantul Ioan David – colonel ce este lunar amendat că nu duce inculpatul navetist la procesele intentate (tâlhărie, molestare) navetistului general – s-a dat la fund. Totuşi, speriat de prezenţa ziariştilor la Vegas, David a dat a doua zi un telefon la Vegas, pentru a se interesa, la mişto, de situaţia localului.

A doua Mironiadă

Vineri seara în complexul Vegas se aflau senatorii: Vladislav, Săndulescu, Popovici, deputatul Cerveni şi candidatul CDR la alegerile locale, Gruneanţu. Corespondentul nostru (al “Academiei Caţavencu” – n.m.), Gigi Nicolau, aflat la faţa locului pentru documentare, a conversat cu aceştia, apoi a intrat în discotecă. Acolo tocmai sosiseră Cozma, liota de guarzi şi cuţitaşul Neciu (ţigan puşcăriaş). Nicolau era de fapt căutat. Veţi vedea de ce. Cozma s-a năpustit asupra gazetarului, lovindu-l bestial, timp în care guarzii au evacuat discoteca, au pus pază la uşi, iar Neciu – finul lui Cozma, cunoscut recidivist – a scos briciul îndreptându-se spre victim căzută. Un tânăr din paza localului a încercat să intervină, însă a fost hăcuit pe burtă de cel cu briciul. Scurta intervenţie a permis ziaristului să fugă din discotecă şi să se refugieze (plin de sânge) în mijlocul senatorilor. Gaşca condusă de Cozma s-a repezit pe urmele acestuia, Neciu dosind, la un moment dat, briciul. Maestrul Cerveni a intervenit, iar Nicolau a fugit din complex.
Deşi anunţat din timp, comandantul David nu luase măsuri.

“Lichidaţi ziaristul!”

Dezvăluirile din “Academia Caţavencu” l-au aruncat pe comandantul Poliţiei Petroşani, David, în braţele disperării. Văzut (pur întâmplător) în compania a doi poliţişti cinstiţi, caftitul ziarist nu trebuia să ajungă la Bucureşti, David fiind convins că a fost dat în gât de cei doi poliţişti. De aceea, unealta Cozma – imună în faţa justiţiei chiar dacă ucide, bate şi tâlhăreşte – trebuia să radă jurnalistul.
Mai mult decât atât, Gigi Nicolau a dovedit cu probe – dosar penal nr. 5995/1995, Judecătoria Piteşti – că a fost tâlhărit şi molestat de Cozma Miron. (“Academia Caţavencu”, nr. 237/1996)

Aşa a transpus în viaţă banditul Miron Cozma mulţumirile primite de la KGB-istul criminal, judecat pentru genocid, Ilici “KGB” Iliescu.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Cum transpunea banditul Miron Cozma în viaţă mulţumirile KGB-istului Ion Iliescu”

  1. Militieni si procurori care i-au ajutat de mineri si securisti sa distruga imaginea Romaniei | A șaptea dimensiune says:

    martie 16th, 2019 at 20:29

    […] Cum transpunea banditul Miron Cozma in viata multumirile KGB-istului Ion Iliescu […]

  2. Unde s-au dus banii de spitale si autostrazi: in subventionarea minelor nerentabile si a minerilor teroristului Miron Cozma | A șaptea dimensiune says:

    mai 7th, 2019 at 19:17

    […] Cum transpunea banditul Miron Cozma in viata multumirile KGB-istului Ion Iliescu […]

Adauga un comentariu