Nasul lui Puie Monta, Gabriel Oprea, a fost gorila criminalului Cozma Miron

marți, martie 17, 2015 20:34
Posted in category Mass-media

Gabriel Oprea si Miron CozmaCum a ajuns bodyguardul lui Miron Cozma, Gabriel Oprea, nasul unuia din copiii lui Puie Monta, sa conduca Romania

Este unul dintre cei mai importanti oameni politici si de stat ai momentului, insa se straduie sa fie cat mai discret. Cu figura lui incruntata poate decide lesne soarta guvernului, de el depinde acum daca Victor Ponta mai zambeste mult din geamul Palatului Victoria sau daca Iohannis isi pune mai repede propriul om in fruntea Executivului.

De 15 ani este intr-o continua ascensiune, nu il lovesc deloc schimbarile politice, dimpotriva ii sunt extrem de benefice. Este un caz unic in istoria politicii post-decembriste, singurul personaj care a fost recompensat pentru ca a schimbat guvernele precum izmenele, transeele precum obielele.

Azi era in transee cu Adrian Nastase ca secretar de stat, prefect si ministru de Interne, a doua zi, hop, il gasim in liniile inamice la frecat gamela lui Traian Basescu, de i-a crescut gradul si functia pana la ministru al Apararii. Azi isi umfla pieptii bataios in spatele premierului Emil Boc ca vicepremier si dadea de pamant cu Ponta cel “fara de Dumnezeu”, pentru ca a doua zi, tup, cu sprancenele incruntate sa stea drepti langa noul Dumnezeu, ca prim-vicepremier al lui Victor Ponta.

Nu e foarte greu de ghicit, personajul este Gabriel Oprea. Omul de baza al tuturor guvernarilor din ultimii 15 ani, indiferent de alegeri si de cine se perinda la putere, omul fata de care mai toata lumea pastreaza o tacere deloc respectuoasa, ci mai degraba tematoare. Influenta sa este atat de mare incat, inca un exemplu, n-a fost atins aproape deloc de carnagiile mediatice care ii vizau fie pe Traian Basescu sau Emil Boc, fie pe Victor Ponta. A vazut cineva pe la marile emisiuni de dezvaluiri si dezbateri ceva despre vicepremierul lui Emil Boc sau despre prim-vicepremierul lui Victor Ponta? S-a suflat vreo vorba despre Gabriel Oprea in multele campanii mediatice care zdrobeau pe oricine indraznea sa apara langa Traian Basescu si Emil Boc?

Nicio televiziune n-a suflat vreo vorba cum ca Nicolae Dumitru “Niro”, arestat in dosarul Microsoft, este si secretar general al UNPR, partid din coalitia de guvernare.

De unde provine toata aceasta omerta care il protejeaza pe Gabriel Oprea? Si nu numai pe el, ci si pe partidul ala fantoma al lui. Nicio televiziune n-a suflat vreo vorba cum ca Nicolae Dumitru “Niro”, arestat in dosarul Microsoft, este si secretar general al UNPR, partid din coalitia de guvernare.

Este o mare tacere, dupa cum tot tacerea acopera o mare gaura din CV-ul lui Gabriel Oprea. Poate ca acolo se gaseste explicatia traseului fulminant al generalului de intendenta. Potrivit CV-ului afisat pe site-ul Guvernului, Oprea a fost, intre 1990-1993, “ofiter de justitie militara activ”, dupa care urmeaza brusc un mare gol de vreo opt ani. CV-ul continua cu functiile avute incepand cu anul 2000, fostul simplu ofiter devenind om important in functii precum director adjunct la Colegiul National de Aparare, secretar de stat si mai departe se cunoaste.

Ce putea sa caute un ofiter de justitie militara pe post de “gorila” a unui lider de sindicat? Imaginile arata limpede ca cei doi erau foarte apropiati, pana la urma in ce calitate il proteja Oprea pe Cozma? De simplu prieten?

Trei ani dupa aceasta filmare, Romania era zguduita de un uragan de violenta, declansat de Miron Cozma si minerii lui, ce a fost la un pas de a ne arunca inapoi in no man’s land-ul cenusiu dintre Europa si maica Rusia.

Foarte posibil ca Gabriel Oprea sa fi jucat un rol sau mai degraba sa fi avut o misiune pe langa turbulentul sef de sindicat, altfel este putin probabil ca dupa ce i-a tinut portiera lui Cozma sa ajunga in functii atat de importante din stat. Poate nu intamplator s-a nimerit apoi tocmai in comisia parlamentara de control a SRI, in timp ce la partid a reusit sa se inconjoare de o gramada de fosti ofiteri de Securitate, precum maiorul Michi Spaga.

O fi fost Gabriel Oprea atat de eficient in preajma lui Miron Cozma, incat s-a gasit de cuviinta sa fie plantat si pe la guvern pentru a avea grija de scamele lui Adrian Nastase, apoi ale lui Emil Boc, dupa aia ale lui Victor Ponta. Dupa cum, tot in numele “interesului national”, traseistul cu multe trese va sta pavaza si in beneficiul viitorului premier al lui Iohannis.

De fapt, cine stie, la ce ritm de crestere in functii a avut dupa fiecare schimbare de guvern, Gabriel Oprea s-ar putea sa ajunga sa-si culeaga propriile scame.

Sursa

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Nasul lui Puie Monta, Gabriel Oprea, a fost gorila criminalului Cozma Miron”

 1. Gabriel Oprea, cumatrul lui Ponta, izmenarul ajuns mafiot | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 14:43

  […] Cel putin asa sustin unele surse. […]

 2. Hotul Paul Lambrino, print inventat de securistii ce stapanesc Romania de dupa 1989 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 13th, 2015 at 10:31

  […] Nasul lui Puie Monta, Gabriel Oprea, a fost gorila criminalului Cozma Miron […]

 3. Gabriel Oprea, izmenarul penal | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 21st, 2016 at 16:57

  […] Gabriel Oprea a fost gorila criminalului Miron Cozma, minerul-mafiot-șef, cel care a păstrat democ… […]

 4. UNPR-istul criminal Cristian Popescu Piedone a obtinut permisul auto ilegal | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 30th, 2016 at 16:21

  […] Nasul lui Puie Monta, Gabriel Oprea, a fost gorila criminalului Cozma Miron […]

 5. Cum i-o sugeau sefii Politiei din Petrosani teroristului Miron Cozma | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 12th, 2019 at 9:58

  […] Nasul lui Puie Monta, Gabriel Oprea, a fost gorila criminalului Cozma Miron […]

 6. Cum transpunea banditul Miron Cozma in viata multumirile KGB-istului Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  mai 16th, 2019 at 21:16

  […] Nasul lui Puie Monta, Gabriel Oprea, a fost gorila criminalului Cozma Miron […]

Adauga un comentariu