Unde s-au dus banii de spitale si autostrazi: in subventionarea minelor nerentabile si a minerilor teroristului Miron Cozma

duminică, iulie 30, 2017 9:54

Iliescu, mineriadaMafia PSD-istă a sacrificat viitorul acestei ţări, obligând 4 milioane de români să emigreze pentru un trai mai bun (în Occidentul capitalist, pupincurişti bolşevici, nu în Coreea de Nord!), deoarece a preferat să subvenţioneze la greu, şi mulţi ani, minele nerentabile ale Văii Jiului, acolo unde teroristul Miron Cozma conducea o adevărată mafie, dispusă oricând să arunce România în bezna istoriei, aşa cum s-a întâmplat în 14-15 iunie 1990. Şi ca în orice ţară de căcat ce se repectă, acest personaj macabru, Cozma Miron, a fost invitat ani de zile pe la tembeliziuni, ultima oară l-am zărit la Retard TV = Onania TV = Romania TV, pentru a ne povesti cum a ucis gaşca lui de mineri-securişti-mafioţi România, de-a intrat ultima în UE şi NATO, dintre ţările fost-comuniste din Estul Europei. Mai văd pe Facebook naţionalişti de carton, care tună şi fulgeră împotriva ungurilor, dar nu şi a mafiei PSD-iste, uitând câteva amănunte care fac din Ungaria un nume demn de respect, iar din România o ţară de care ţi-e ruşine. Hai să le amintim acestor idioţi care se cred în Evul Mediu cum e treaba cu problema maghiară.

 • Ţiganii din Ungaria, mult mai puţini decât în România, nu cerşesc, nu fură, nu jefuiesc, nu ucid etc. prin Occident, aşa cum fac cei din România.
 • La Budapesta, de Sărbători, se aude muzica adevărată, nu manele ţigăneşti.
 • Budapesta este un oraş curat, unde nu se fură portofele în mijloacele de transport în comun, precum în Bucureştiul ţiganizat.
 • Nu-ţi este ruşine să spui că eşti “maghiar”, atunci când te duci în altă ţară, dar îţi este ruşine să spui că eşti “român”, fiind automat etichetat drept ţigan, din cauza ţiganilor care, cetăţeni români fiind, au speriat Vestul Europei.
 • Ungariei chiar îi pasă de maghiarii din Ardeal, ajutându-i financiar şi nu numai, pe când mămăligarii ţiganizaţi din Românica au puternice dureri în cot atunci când vine vorba despre Basarabia, pământ românesc, doar o minoritate românească făcând ceva semnificativ pentru populaţia majoritar românească din Basarabia.
 • Influenţa maghiară în Europa şi SUA este mult mai mare decât influenţa regimului mafiot PSD-ist de la Bucureşti, niciun politician din Occident nu dă doi bani pe mafiotul Dragnea, aşa cum n-a dat nici pe limbricul Ponta
 • Ungaria a intrat înaintae României şi în UE, şi în NATO, deoarece ungurii nu au avut un KGB-ist criminal în fruntea ţării, e vorba de Ion Iliescu, care, prin gaşca sa de mafioţi, au ţinut România captivă mulţi ani, instaurând corupţia şi hoţia în această ţară.

Şi aş mai avea, dar să trecem la mineritul ineficient din România mafiei PSD-iste. Iată un material extrem de interesant, pe această temă, din “Academia Caţavencu”, nr. 360/1998.

De la tine adunate şi-napoi la mine date

Mineritul e acea ramură a economiei naţionale în care ce-i rentabil pe Valea Jiului e nerentabil pe fiecare tonă de cărbune, iar cei foarte complicat, când e vorba de RAH Petroşani, e foarte simplu când e vorba de restul ţării. Mineritul e, deopotrivă, meseria unde, spre deosebire de toate celelalte profesiuni, conducătorii constituie majoritatea, iar conduşii un număr atât de neînsemnat, că îi superi pe unguri dacă le zici minoritate.

Valea Jiului prezintă virtutea paranormală că orice adevăr, valabil pe întreaga sforţare industrială a ţării, e aici atentat la trecutul de luptă şi muncă al clasei muncitoare şi al viitorul ei de 24 carate, prezentul fiind, cum se ştie, de aur ţigănesc.

Şi pentru că economia e, pentru popor, o nevralgie pe capul altora, să vedem, cu creionul în mână şi cu versul sub spânzurătoare al lui Francois Villon “grumazul meu cât trage curul”, cum stau lucrurile, când nu stau în nici-un chip.

Pentru producerea unei tone de huilă marca Miron Cozma, la fiecare 1.000 lei (vechi – n.m.) cărbune marfă, restul ţării, care vrea schimbare fără modificare, dă din buzunar 3.612 lei. Drept care, scoasă din adâncurile mândre al patriei, tona costă 1.175.000 lei, iar adusă din străfundul secătuit, dar capitalist al Poloniei, doar 275.000 lei.

Problema n-ar fi că e rentabil să cumpărăm cărbune cu polonezi cu tot, ci că e nerentabil orice am face cu minerii noştri. Dac-ar fi nu polonezi, dar măcar ardeleni, am avea unde-i trimite. Dar ce moldovean cu patru clase la fără frecvenţă se mai întoarce la munca de jos, când cea şi mai de jos îl menţine la suprafaţă?

Politica PDSR-ului (PSD-ul de astăzi – n.m.) cu minerii, continuată cu mănuşi de CDR, aminteşte de ajutorul sovietic, când noi le dădeam grâu şi ei ne luau petrolul.

Plătind vreme de nouă ani (era în 1998 – n.m.), cu circa 2 miliarde de dolari împrumutaţi cu dobândă de pe aiurea, restructurarea prin stagnare, mineritul ne lipseşte, la ceas de bilanţ pe marginea gropii, de 4 grupuri nucleare, cu care ne-am fi câştigat neatârnarea energetică. Aşa, stăm în continuare atârnaţi, iar funia e în mâna lui Miron Cozma.

Şi fiindcă toate acestea trebuiau să poarte un nume, le vom zice Rosia Poeni, exploatarea de cupru unde tona de metal revenea de cinci ori mai scump decât dac-o aduceam din Peru.

Şi asta deoarece, din cei 23.553 angajaţi ai RAH Petroşani, numai 9.304 sunt direct productivi. Ori, dacă vreţi, 14.249 sunt indirect neproductivi. Başca 100 de directori şi ingineri-şefi care conduc viguros înapoierea tehnică.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Unde s-au dus banii de spitale si autostrazi: in subventionarea minelor nerentabile si a minerilor teroristului Miron Cozma”

 1. Aurel Rusu says:

  februarie 29th, 2020 at 7:47

  As adauga celor mai sus spuse:
  Industria mineritului a fost „imbogatita incepand din 77,cu o armata de securisti la suprafata.Asta la dispozitia
  Presedintelui tarii.A dublat cheltuielile de intretinere,facand o armata scolita polituca redutabila ptr interventii,cu re
  tele proprii informative.Citati gradatii
  veti fi surprinsi,finantau permanent
  partidul .

Adauga un comentariu