Cutitul unui bucatar este pasaportul international in arta culinara!

marți, octombrie 20, 2020 11:37
Posted in category Diverse

Set cutitePentru bucatari exsita anumite reguli de la care acestia nu se abat niciodata. De exemplu, sortul trebuie sa fie mereu curat, unghiile taiate, boneta se poarta intotdeauna, incaltamintea speciala pentru bucatarie si desigur un set de cutite bucatar nu trebuie sa lipseasca. Desi multi bucatari vor spune ca ai nevoie de un sigur cutit de calitate pentru a putea felia orice fel de carne, leguma sau fruct si chiar pentru a sparge oase.

Cutitul bucatarului a devenit un pasaport international regunoscut intre bucatarii de toate gradele. Desigur, cu cat bucatarul este mai apreciat si cunoscut, va creste si valoarea si calitatea cutitului. Cele mai apreciate cutite sunt cele japoneze, germane si cele frantuzesti. Motivul este unul simplu: Germania, Franta si Japonia sunt tarile care produc bucatari meticulosi care inoveaza in fiecare an bucataria moderna si cea traditionala.

Atunci cand alegem un cutit de bucatar trebuie sa alegem cu grija greutatea sa. Greutatea este subiectiva pentru un bucatar: ceea ce este satisfacator de greu pentru un bucatar, este incomod si greoi pentru altul. Un cutit greu poate fi ideal pentru spargerea legumelor tari, radacinoase sau chiar prin carne densa si os de pasare. In timp ce unul mai usor este potrivit pentru taierea rapida a mai multor ingrediente fragile. In mod ideal, ar trebui sa le ai pe amandoua, dar daca investesti doar intr-unul, ia in considerare tipul de gatit pe care il faci si tipul de greutate pe care il consideri confortabil.

Daca nu poti tine cutitul inainte de a-l cumpara, daca l-ai cumparat online, de pe un site ca HobbyChef de exemplu, atunci trebuie sa faci cateva cercetari cu privire la greutatea marcii si a modelului, dar aceste detalii sunt de obicei scrise in specificatiile produsului. Greutatea poate avea o influenta asupra echilibrului.

Echilibrul se afla in palma fiecaruia si poate fi judecata in doua moduri: pe masura ce tii un cutit indreptand varful departe de trunchi, nu ar trebui sa fie nevoie de excesul de tensiune pentru a-l tine drept. Si, atunci cand tii lama perpendiculara ar trebui sa fie, de asemenea, usor sa mentii o chila uniforma.

In materie de aliaj, cutitele pot fi:

  • Otel inoxidabil Un material obisnuit pentru uz casnic: probabil ca se afla in sertarul bucatariei de acasa. Acesta este un metal relativ ieftin si este rezistent la rugina, desi lama se estompeaza usor si poate fi dificil de ascutit.
  • Otel cu continut ridicat de carbon Mai scumpe decat otelul inoxidabil standard, lamele din otel cu continut ridicat de carbon sunt robuste si isi mentin marginea si luciul mai bine decat cutitele asemanatoare, dar mai ieftine.
  • Titan Aceste lame pot fi efectiv ascutite, relativ usoare si confortabile de utilizat. Cu toate acestea, flexibilitatea lor inseamna ca nu sunt ideale pentru taierea materialelor dense sau dure.

Intretinerea

Bineinteles, ar trebui sa iti cureti si sa iti usuci cutitele dupa fiecare utilizare. Daca ai investit in cutite bune, nu ar trebui sa le ascuti prea des si ar trebui sa stii daca are nevoie de ascutire la utilizare. De asemenea, poti testa o lama, veche sau noua, taind o bucata de hartie. Cu cat taietura este mai curata, cu atat lama este mai ascutita. Lamele pot fi ascutite pe piatra sau alte metale.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu