Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis

duminică, octombrie 1, 2017 12:57
Posted in category Dictatura comunistă

Coreea de NordDragă tovarăşă,

De mult mă tot ţin să stau de vorbă cu tine, aşa, ca de la soţie de secretar general la soţie de profesor de fizică. Da’, ocupată cu ştiinţa cum am fost, n-am prea avut vreme. Că, uitai să-ţi spui: colegii mei, academicienii de-aici, mă tot bate la cap cu polimerizarea izo… dracu’ să-i ia, că nu mai ştiu cum îi ziceam!

Cică acilea jos, la temperaturile astea mari, e posibil să şi descoperim ceva, nu ca la suprafaţă unde era doar gargară pe hârtie, fără posibilităţi practice. Da’ acu’, că-mi căzu Nicu la pat, i-am dat dracu’ cu chimia lor cu tot, că nu-mi şade mie capu’ la formule, când ţara plânge din cauza urmaşilor noştri, pesediştii. Apropo, cum vă descurcaţi cu ăştia care nu pune oamenii la lucru, ci le dă numai pomeni şi ajutoare sociale?

Aud că moare oamenii de vii prin spitale cu viermi. La noi e ceva mai bine, că toată lumea sănătoasă are temperatura de fierbere, iar alt avantaj e că degeaba dai ortu’ popii, că tot p-acilea rămâi.

Ei, mă luai cu vorba şi-mi zise Nicu să te-ntreb de politică, de Iliescu, de alte alea. Nu mai ţiu minte egzact ce, da’ ştiu că era important. Mai ales că trădătorul de Iliescu este aşteptat pe aici cu mare nerăbdare, de către întreg Comitetul Central.

Dar să trecem la ale noastre că-s sătulă de discuţii politice. Zi şi tu: zece ani de şeptic cu Ana Pauker, cu Ghiţă Dej, cu Vasile Luca, înnebuneşti nu alta! Ia zi-mi: tu cum o duci? Te-nţelegi bine cu al tău? Că după o vreme apare plictiseala, să ştii. Aud că al tău are probleme cu mafioţii, care au furat şi distrus întreaga ţară. Aşa citii într-o gazetă, undeva. Că nu vor să dea socoteală nimănui. Chiar vorbeam cu Nicu într-o seară şi-mi zicea că ăştia din PSD ar merita condamnaţi toţi la moarte. Nişte hoţi şi nişte bandiţi. Şi mai spun unii, eronat, că sunt urmaşii noştri. (Material preluat şi adaptat din “Academia Caţavencu”, nr. 375/1999.)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis”

  1. Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis (II) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 24th, 2019 at 15:33

    […] Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis […]

  2. Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis (III) | A șaptea dimensiune says:

    mai 5th, 2019 at 11:49

    […] Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis […]

Adauga un comentariu