Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza astazi Romania, care vor ajunge tot acolo

miercuri, august 16, 2017 14:32
Posted in category Dictatura comunistă

Executia cuplului CeausescuCuvântarea tovarăşului Nicolae Ceauşescu la Plenara Lărgită a Cadrelor de Conducere din Organizaţia locală PCR-Ghencea Militar, din 25 decembrie 1989

Dragi tovarăşi şi pretini,
Doresc mai întâi să adresez un călduros “Bine v-am găsit!” tutulor oamenilor muncii, întregii noastre clase muncitoare care, aşa cum a stabilit lucrărili Congresului al XIV-lea al partidului nostru, a ajuns aproape în paradis. Ştiu, tovarăşi, că nu v-a fost uşor. Nici mie nu mi-a fost, poate să vă spună şi tovarăşa.

Trecerea de la Societatea Socialistă Multilateral Dezvoltată direct aici, în comunismul fără griji şi fără verdeaţă, vă afirm cu toată răspunderea, e un infern. Dar nu ne speriem noi dintr-atât, nu e marxismul chiar atât de negru, tovarăşi!

E drept că dumneavoastră aţi ajuns unde-aţi ajuns prin muncă. Douăzeci şi cinci de ani în munca de partid, la conducerea marilor intreprinderi, a marilor organizaţii de tineret, de femei şi de stat. Munca cinstită, în trei schimburi, vorba aceea, ca să mai glumim şi noi: nici muncă fără pâine, nici pâine fără coadă!

Dar s-a meritat, tovarăşi: unde mai găseşti în ziua de azi un serviciu călduţ sau o locuinţă la care gazele, focul şi apa clocotită nu se opreşte niciodată? Asta ca să amintesc doar ce-am lăsat în urmă afară. Dar dacă e să socotim şi viitorul, trebuie să vă felicit, tovarăşi, pentru alegerea făcută: acolo, deasupra, nu mai era de trăit. În următorii opt-nouă ani, dracu’ i-a luat pe toţi!

Aici, însă, suntem în pragul unui nou început. Ştiu, e multe greutăţi, dar vin io şi vă-ntreb: ce-i uşor pe lumea asta, tovarăşi? Mi s-a spus că e şi unele nemulţumiri. Că încă e tovarăşi care se uită la televizor numai la RAI, că alţii vorbesc de “Cortina de smoală” şi-ar vrea chiar să treacă fraudulos graniţa, că, şi mai grav, e elemente care n-a intrat încă în partid. De aceştia ne vom ocupa mai târziu.

Acum vreau să ne referim la idealuri concrete, la planuri cincinale şi la productivitate. Fiindcă aici, tovarăşi, religia n-are loc. Viaţa veşnică e un anacronism, cum zicea Popescu-Dumnezeu. O fi el nivelul de trai cam coborât, dar vă promit că o să-l ridicăm odată cu primul tronson de metrou vertical spre Piaţa Victoriei. Trebuie doar să avem grijă, în timpul lucrărilor, să nu lovim minerii. Din câte-l ştiu io pe trădătorul de Iliescu, ăsta cum o avea probleme, precis îi cheamă pe mineri să bată lumea pe străzi.

Articol preluat din “Academia Caţavencu”, nr. 365/1998 (titlul îmi aparţine).

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza astazi Romania, care vor ajunge tot acolo”

  1. Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza astazi Romania, care vor ajunge tot acolo (II) | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 16th, 2018 at 15:15

    […] Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza a… […]

  2. Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 24th, 2019 at 15:17

    […] Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza a… […]

Adauga un comentariu