De ce Coldea este un ingeras in comparatie cu ofiterii SRI-ului condus de Magureanu

luni, ianuarie 16, 2017 22:17
Posted in category Mass-media

De la stanga: Petre Roman, Virgil Magureanu si Ion IliescuSingura problemă a mafiei PSD-iste și a unei părți a așa-zisei opoziții din România este eliminarea “incomozilor” Coldea și Kovesi

Se întreabă unii prin mediul virtual unde este opoziția din Românica pentru a protesta împotriva crimelor puse la cale de mafia PSD-istă, cum ar fi crima generată de amnistia și grațierea borfașilor. O întrebare legitimă, dar cu niște răspunsuri extrem de simple. PNL-ul este tot în USL (Uniunea Sovietico-Liberală), adică face exact ce a făcut de când a părăsit, formal, USL-ul: nimic. Ba mai mult, girează toate fărădelegile mafioților din PSD. USR-ul este la început de drum și, poate, sunt nițel timorați de mafioții din Parlament, iar PMP-ul, după unii singurul care face opoziție, pare să aibă alte preocupări. De exemplu, Traian Băsescu are o idee fixă: eliminarea doamnei Laura Codruta Kovesi și a generalului Coldea. În rest, PSD-iștii pot face ce vor, pot elibera infractori, nu contează. Repet, sunt dezamăgit total de acțiunile domnului Traian Băsescu de la plecarea domniei sale de la Cotroceni. S-o aperi mereu pe Udrea, să ataci DNA-ul în continuu, nu înseamnă altceva decât identificarea cu mafioții. Așa făcea și Latrina 3, domnu’ fost Președinte al României. Asta face și cocina mafiotului Sebastian Ghiță, Romania TV. Chiar Elena Udrea este mai importantă decât “fraierii” care mor în spitale nedotate, pe șosele nemodernizate, care au salarii și pensii de mizerie? O fi Elena Udrea o imaculată precum maica Tereza și “răi” de la SRI și DNA o vor după gratii? Hai să fim serioși. A apăra corupții este calea sigură de a-ti pierde și ultimii oameni care mai cred în tine, în viziunea ta politică. Îmi pare rău pentru Traian Băsescu, dar în cei doi ani de așa-zisă opoziție a intrat în gașca Ponta-Dragnea-Sebastian Ghiță, adică a devenit prietenul mafioților. Păcat, păcat de cei care te-au apărat, herr Băsescu.

Haideți să vedem de ce generalul Coldea este un îngeraș în comparație cu ofițerii SRI-ului condus de criminalul Virgil Măgureanu, cel care a pus umărul la aducerea minerilor în București, în acel iunie negru din anul 1990.

Șeful SRI-Mureș s-a ascuns de procuratura militară, sub pulpana lui Măgureanu

Ce-i Condor, ca dânsu’ trece

Ca s-o spunem p’a dreaptă, când am auzit de existența grupului Condor, fâlfâind conspirativ peste capul directorului SRI (Virgil Măgureanu – n.m.), primul gest pe care l-am încercat a fost acela de a da fuguța la dicționarul ornitologic, pentru a ne reaminti că orătania cu pricina este caracterizată, caz unic în regnul păsăresc, prin lipsa totală a sirinxului. Care va să zică: ce mi-e condoru’, ce ți-e mutu’ satului, că tot aia e, de unde și legitima noastră întrebare: când o fi prins condorul glas, de la pocnit taman acu’ – la spartul târgului, când Măgureanu atârna deja cu picior și jumătate în stradă – cheful de cârâit? Și uite-așa, din dilemă în dilemă, ne-am trezit cu următorul mesaj, venit din partea aripii mureșene a SRI, intitulată mult mai modest și infinit mai aproape de realitate, Grupul de veghe CÂRTIȚA SRL, cu sediul în Tg. Mureș, str. Zefirului nr. 2. Grup care, căutând adevărul și numai adevărul, a dibuit lucruri absolut înfiorătoare despre actualul șef (era în martie 1997 – n.m.) al secției SRI-Mureș, col. Ciovică Gheorghe Ioan, tăinuite cu limbă de moarte de directorul Măgureanu și ținute până în acest moment departe de fatalul colimator al Procuraturii Militare. Faptele pe care le vom expune mai jos, amestecând abuzul cu alcoolemia, securismul de cea mai joasă speță cu conspirația și mânăria cu cârdășia, se prezintă cam așa:

Primul proces-verbal

La 09.11.1995 (în plin regim KGB-ist condus de criminalul Ilici Iliescu – n.m.), col. Ciovică Gh. Ioan, conducând, cu viteză excesivă și sub influența spirtoaselor tari, autoturismul marca Opel Astra, cu nr. 1-B-17019, pe DN E 60, din direcția Târgu Mureș, înspre comuna Acățari, la coborârea în prima curbă și în urma unei explozii la roata din față, pierde controlul volanului, fapt ce-l face să-și ia adio de la carosabil și să înfigă mașina cu botul în piesaj, transformând-o implacabil într-o amintire, iar amintirea – într-o natură moartă de tinichea. Ajuns la fața locului, seg. Maj. Pantea Leon, de la IJP Mureș, Poliția Rutieră Tg. Mureș, constată că numitul colonel Ciovică, funcționar la UM 05255 (unitate din componența secției SRI-Tg. Mureș), domiciliat în București (?), str. Libertății nr. 22, ap. 102, legitimat cu buletinul de identitate BZ 162284, fiul lui Ioan și al Alexandrinei, a pierdut controlul volanului, cauză alcool, transformând autoturismul de serviciu într-un maldăr de zdrențe, motiv pentru care îi arde una sancțiune avertisment! Constatarea faptelor mai sus prezentate este semnată de însăși mâna de sergent major a lui Pantea Leon.

Între oglinzi paralele

Tot din aceeași zi, respectiv 09.11.1995, datează și declarația făptașului Ciovică, cel care recunoaște că a avariat grav autoturismul de serviciu, mătrășind portiere, aripi, caroserie, bară protecție față, oglinzi, parbriz, mai puțin, însă, roata față dreapta. Comparând constatarea serg. Pantea cu declarația col. Ciovică, Grupul de veche CÂRTIȚA ne-a atras atenția asupra unui mărunt detaliu: anume că, deși datează din 09.11.1995, pe cele două documente, segentul Pantea a semnat în două moduri diferite. La fel, și semnătura col. Ciovică, prezintă diferențe: pe constatare semnează tremurat, sub influența alcoolului etilic, iar pe declarație – stăpân pe sine, și de data asta, în exercițiul funcțiunii, fapt ce duce la concluzia că primul document, respectiv constatarea, datează într-adevăr din 09.11.1995, pe când cel de-al doilea, declarația, a fost mânărit la o dată ulterioară.
Motivul: dacă Ciovică ar fi recunoscut că i s-a spart roata dreaptă față, ar fi trebuit să mai recunoască, implicit, și faptul că a condus cu viteză excesivă. Ipoteză: declarația originală a făptașului a fost falsificată de SRI, la o dată ulterioară producerii accidentului, pentru a-l scoate de sub urmărire penală.

Fața nevăzută a SRI-ului

Despre care anume urmărire penală putea fi vorba, citiți în cele ce urmează: în momentul producerii accidentului, Ciovică se afla de cel puțin o lună în concediu de odihnă, și nu în misiune de serviciu, așa cum a încercat și a și reușit să acrediteze Măgureanu, cel puțin până astăzi. Fiind pulbere și însoțit de nevastă-sa, Ciovică se deplasa de la un chef, spre un alt chef. Nu cu mașina de serviciu a unității sale, adică UM 05255-Mureș, ci cu cea aflată în proprietatea unei alte unități, de unde a luat-o cu japca, respectiv UM 05081-Mureș. Demonstrație: la 10.11.1995, Cioacă Aurel, de la societatea ASTRA, constată că Opelul avariat de Ciovică, fabricat în 1992 și asigurat cu polița AV-21006, se află în proprietatea UM 05081-Tg. Mureș, str. Zefirului nr.2. Ca atare, întocmește fișa de lucru nr. 10/23.11.1995, cont 40721226, a UM 05081-Tg. Mureș, în care solicită reparația mașinii terciuite de colonel.

Per aspera ad ASTRA

Mai departe, lucrurile se precipită de la sine, pe șleaurile acelui bine-cunoscut comportament al feciorilor de lele din ograda lui Măgureanu, născuți pentru a câștiga, alăptați cu complicitate și ghiftuiți cu Securitate. Așa se face că, taman a doua zi, adică la 24.11.1995, UM 05081-Tg. Mureș remite o adresă către societatea ASTRA din București, Calea Victoriei nr. 44-46, în care solicită virarea sumelor de bani aferente reanimării Opelului, în următoarele conturi: 1) SC OLTON PETROL COM SRL-Tg. Mureș, cont 4072533184, BCR-Tg. Mureș, cu suma de 7.209.337 lei; 2) SC REMO IMPEX SRL-Tg. Mureș, cont 4072302146, BCR-Tg. Mureș, cu suma de 1.715.000 lei; 3) INGRICOP SRL – Tg. Mureș, cont 40721226, BASA-Tg. Mureș, cu suma de 639.350 lei. Semnat șef UM 05081-Tg. Mureș, Oprea.

Ad augusta per angusta

Ajunsă la București, adresa este finalizată de ASTRA, în referatul de daună nr. 6/SRI/1995, din care spicuim: autoturismul demolat de Ciovică este asigurat la UM 05060 (sediul central al SRI-București), cu o asigurare CASCO, pentru suma integrală de 33.973.500 lei, reprezentând contravaloarea mașinii la nivelul prețului anului 1995. ASTRA aprobă virarea sumei de 9.563.724 lei, pentru reparații, defalcată pe: materiale – 7.209.374 lei; manoperă – 2.354.350 lei. Motiv accident: caz fortuit.

Vieți paralele

Colonelul Ciovică este detașat în urmă cu câțiva ani de la sediul central al SRI București (UM 05060), unde a ocupat o importantă funcție, la secția SRI-Tg. Mureș, pentru a-și exercita funcția respectivă. Grupul de veghe CÂRTIȚA acreditează ideea că Ciovică este expert în domeniul combaterii acțiunilor iredentiste. Deviza lui este: dacă nu există iredentism, putem să-l inventăm. Stabilit în Tg. Mureș, unde domiciliază, și făcând naveta la București, unde are domiciliul stabil, Ciovică va alimenta informativ raportul annual de activitate a SRI, adică secțiunea acțiuni iredentiste. Fiind un cadru de nădejde al fostei, actualei și eternei Securități, Măgureanu a făcut totul pentru a-și scoate basma curată meșterul, adică pe Ciovică, din această mânărie strigătoare la cer.

Ultimul proces-verbal

Solidar cu Ciovică și cu spiritul atribuțiilor sale speciale, cu care a fost investit, SRI a comis, pentru a-l menține în schemă, următoarele ilegalități: a falsificat declarația lui Ciovică, la o dată ulterioară comiterii accidentului; a ascuns faptul că Ciovică se afla jn concediu de odihnă, în ziua de 09.11.1995, și nu în misiune; a închis ochii la faptul că Ciovică a luat cu japca mașina de serviciu a unei alte unități din componența secției SRI-Mureș; a aprobat în regim de urgență reparația mașinii, cu fonduri proprii, adică de la buget, mai pe șleau, din buzunarul meu și al tău, stimate cititor; a obligat IJP Mureș, prin sergentul major Pantea, să aplice o pedeapsă simbolică făptașului; a admis ca Ciovică să domicilieze cu fundu-n două luntre, adică și în București, și la Tg. Mureș; a comis cu bună știință ilegalitățile de: abuz în serviciu, trafic de influență, conducerea sub influența alcoolului, fals în acte publice, uz de fals, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice etc., etc. Și, ca încoronare a tuturor acestor atrocități, SRI la uns pe Ciovică, la puțină vreme după producerea accidentului, ca șef al secției SRI-Tg. Mureș.

Informații preluate din “Academia Cațavencu”, nr. 278/1997.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “De ce Coldea este un ingeras in comparatie cu ofiterii SRI-ului condus de Magureanu”

 1. Pe SRI-ul criminalului Ilici Iliescu nu-l intreba nimeni de firmele cu care a capusat economia Romaniei si a participat direct la distrugerea ei | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 9th, 2019 at 18:40

  […] De ce Coldea este un ingeras in comparatie cu ofiterii SRI-ului condus de Magureanu […]

 2. In anii 1990, SRI-ul lui Magureanu se ocupa de contrabanda cu petrol din fosta Iugoslavie | A șaptea dimensiune says:

  mai 3rd, 2019 at 13:12

  […] De ce Coldea este un ingeras in comparatie cu ofiterii SRI-ului condus de Magureanu […]

 3. Cum s-a implicat SRI-ul lui Virgil Măgureanu în menţinerea mafiei PSD-iste la guvernare | A șaptea dimensiune says:

  mai 9th, 2019 at 7:09

  […] De ce Coldea este un ingeras in comparatie cu ofiterii SRI-ului condus de Magureanu […]

 4. De ce nu era atacat SRI-ul atunci cand era plin ochi de fosile bolsevice? | A șaptea dimensiune says:

  mai 10th, 2019 at 19:05

  […] De ce Coldea este un ingeras in comparatie cu ofiterii SRI-ului condus de Magureanu […]

Adauga un comentariu