De ce foștii nomenclaturiști comuniști au nesimțirea să ne dea lecții de democrație?

duminică, septembrie 14, 2014 16:10
Posted in category Dictatura comunistă

PSD, ciuma rosieRăspuns: noi, românii, nu formăm o națiune demnă, liberă, prosperă, ci suntem o adunătură pestriță, în care un eșalon semnificativ plânge după criminalii bolșevici, care au destrămat România Mare, au înfometat acest popor, l-au dezumanizat prin teroare și minciună.

O distincție necesară: simplu membru PCR sau UTC nu-i totuna cu a fi nomenclaturist bolșevic.

Am fost membru al UTC, deoarece toți elevii de liceu și studenții erau UTC-iști. Nu am deținut vreo funcție de conducere în UTC și nu am fost membru PCR. Nu am contribuit în niciun fel la sistemul comunist, poate doar tăcerea mea a fost lașă. Cum pot pune atunci unii “ziariști” și “politicieni” de căcat semnul de egalitate între simplu membru UTC și nomenclaturist de frunte al bolșevicilor? Nomenclaturiștii comuniști trebuiau eliminați din viața publică, dacă se dorea o socieatate cu adevărat democratică, fără tarele dictaturii comuniste.

Emil Boc, simplu membru UTC

Emil Boc ne-a trimis următoarele precizări: „Nu am deţinut niciodată nici un fel de funcţie de conducere la nivelul UTC în judeţul Cluj şi nici pe cea de preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR), filiala Cluj, aşa cum incorect se precizează în articolul dumneavoastră. În calitate de student, nu am beneficiat de privilegii comuniste, idee pe care aţi acreditat-o în mod tendenţios, şi nu am avut la dispoziţie în anii studenţiei vreun apartament din căminele studenţeşti sau vreo cameră specială. De asemenea, fac precizarea că nu am avut vreun birou propriu la Casa Tineretului, aşa cum incorect aţi precizat în articolul publicat în ediţia din 1 aprilie. Fac precizarea că am fost şi sunt un susţinător al Legii lustraţiei şi că nu sunt vizat de o viitoare aplicare a acesteia.”

Mihai Răzvan Ungureanu, membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist (UTC)

„Tovarăşul“ Ungureanu, ca membru delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a UTC salută hotărârile adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist şi „înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei generaţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu„. În discursul său, Mihai Ungureanu susţine că „Suntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă, sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţe ale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie să dovedească înaltă competenţă profesională, gândire creativă, deschidere spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină“.

Totodată, „noi, elevii din judeţul Iaşi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialişti cu o înaltă pregătire politică şi profesională, cu conştiinţă înaintată, hotărâţi să muncească fără preget, cu entuziasm şi pasiune tinerească, revoluţionară“.

Mihai-Răzvan Ungureanu, a absolvit în 1987 Liceul de matematică-fizică „Costache Negruzzi“ din Iași ca şef de promoţie. Din 1985 şi până la Revoluţie a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist (UTC). (Sursa)

Tovarasul Mihai Razvan Ungureanu

Călin Popescu Tăriceanu, un sfert român, trei sferturi grec

Mama sa, Alexandrina Louise Lăzărescu, este de origine greacă, mama ei fiind grecoaică, iar tatăl ei pe jumătate român și pe jumătate grec.

Calin Popescu Tariceanu, este fiul vitreg al celebrului Dan Amadeo Lazarescu, despre care s-a aflat ca a „livrat” Securitatii zeci de fruntasi liberali, contra cost. Justificarea – cu banii luati pe informarile date la Securitate, Dan Amadeo Lazarescu i-a ajutat pe cei pe care i-a bagat in puscarie.

Finul lui Tariceanu, Bogdan Olteanu, a fost nepotelul cunoscutei activiste comuniste Ghizela Wass, trimisa in 1945 sa-i salveze pe bucuresteni de sub influenta taranistului Iuliu Maniu si a lui Dinu Bratianu, presedintele de atunci al Partidului National Liberal.

Despre ceilalți premieri ai României și legăturile lor cu regimul comunist într-o altă postare.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “De ce foștii nomenclaturiști comuniști au nesimțirea să ne dea lecții de democrație?”

 1. De ce nostalgicii comunismului ar trebui împușcați | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 2nd, 2016 at 19:42

  […] De ce foștii nomenclaturiști comuniști au nesimțirea să ne dea lecții de democrație? […]

 2. Cum ne vor nostalgicii comunismului în pușcărie | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 2nd, 2016 at 19:52

  […] De ce foștii nomenclaturiști comuniști au nesimțirea să ne dea lecții de democrație? […]

 3. Guvernati de evrei si tigani, romanii sunt umiliti in propria tara | A șaptea dimensiune says:

  martie 19th, 2016 at 11:16

  […] De ce foștii nomenclaturiști comuniști au nesimțirea să ne dea lecții de democrație? […]

 4. Romania, o republica PeSeDista si infractionala | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 9th, 2016 at 19:03

  […] De ce foștii nomenclaturiști comuniști au nesimțirea să ne dea lecții de democrație? […]

 5. Romania, tara infractorilor liberi | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2016 at 19:49

  […] De ce foștii nomenclaturiști comuniști au nesimțirea să ne dea lecții de democrație? […]

Adauga un comentariu