Unde ar fi fost România fără Ion Iliescu şi gaşca sa de mafioţi

marți, ianuarie 27, 2015 20:02
Posted in category Iliescu KGB

Elena Ceausescu si Ilici IliescuNicio scuză pentru Iliescu. Ne-a distrus viitorul politrucul sovietic comunist până în măduva oaselor

Timp de 25 de ani ni s-a spus că România se dezvoltă greu pentru că românii nu sunt la fel de deştepţi, harnici sau oneşti ca cei din alte tări foste socialiste, care au reuşit să avanseze mai mult după căderea comunismului. Eu cred că adevărul este cu totul altul.

Cred că principalul vinovat pentru sărăcia de acum este Ion Iliescu. Mentalitatea politrucului sovietic care a anexat România la URSS în 1989 este motivul pentru care acum nu trăim la fel ca polonezii, cehii sau ungurii.

Cateva stenograme ne ajută să înţelegem foarte bine răul pe care l-a generat Ion Iliescu asupra României în ultimii 25 de ani. Una este cea a discuţiilor dintre Iliescu, Roman şi Evgheni Tiajelnikov – ambasadorul URSS la Bucureşti, din 27 decembrie 1989. Iliescu punea la cale anexarea economiei Româneşti la interesele URSS.

“KGB” Iliescu si-a explimat clar dorinţa de a bloca orice mişcare capabilă să ducă România, economic şi politic, către capitalism, către Vest.

Iata ce îi spunea lliescu ambasadorului sovietic, în 27 decembrie 1989:

”Acum trebuie lucrat individual, ca să evităm împingerea spre dreapta a proceselor, a problemelor sociale de la noi. Şi eu cred că, din punct de vedere politic, preocuparea principală a celor câţiva care suntem aici este de a contribui la o dezvoltare sănătoasă, pe calea revoluţionară, şi să frânăm posibilitatea elementelor de dreapta de a prelua comanda, tendinţe care se manifestă şi în alte ţări socialiste.”

În declaraţia aceasta este explicaţia pentru tot decalajul economic dintre România şi alte ţări foste socialiste care acum au economii capabile să ofere cetăţenilor lor un trai mult mai bun decât cel din România, servicii publice mai bune, infrastructură modernă şi un stat mai puţin corupt.

Situaţia este chiar mai revoltătoare pentru că, teoretic, România putea să fie acum chiar în faţa acestor ţări, având în vedere că era singurul stat care intra în democraţie fără nicio datorie externă.

Situaţia este chiar mai revoltătoare pentru că, teoretic, România putea să fie acum chiar în faţa acestor ţări, având în vedere că era singurul stat care intra în democraţie fără nicio datorie externă. Aveam condiţii ideale pentru un viitor excelent, fapt sesizat şi în stenogramele prezentate săptămâna aceasta de ambasada Poloniei la Bucureşti, cu analize ale serviciilor speciale poloneze din 1989 despre România.

Iată un pasaj elocvent din aceste stenograme:

”Asupra direcţiei politice, o mare influenţă o poate avea Vestul, pentru care România – fără datorii si cu nevoi enorme de modernizare – devine un partener foarte interesant”.

Problema românilor este că Iliescu nu avea nicio intenţie să deschidă tara către Vest. Mai mult chiar, cereau cu insistenţă ca URSS să trimită trupe militare în România.

”În numele Frontului Salvării Naţionale, I. Iliescu şi S. Brucan au solicitat ajutor militar Ambasadei URSS”, se mai arată în stenogramele prezentate de Ambasada Poloniei în 22 decembrie 2014.

Unii îi caută astăzi scuză lui Ion Iliescu şi spun că sistemul comunist, poporul sau contextul internaţional sunt de vină pentru că Romania a ratat startul în democraţie şi economie de piaţă, în 1990. Este un argument fals.

Sistemul comunist era în degringoladă totală în 1989. Toate ţările din jur erau eliberate de comunism şi era un context internaţional extraordinar pentru democratizare şi schimbări economice majore. Nimic nu stătea în calea României către Vest, ba chiar avea toate uşile deschise, după cum au remarcat încă din 1989 cei care au analizat situaţia noastră şi au redactat stenogramele prezentate de Ambasada Poloniei.

Totul, dar absolute totul, a pornit de la viziunea, educaţia, mentalităţile şi stăpânii celui care a preluat puterea. La Ion Iliescu a fost direcţia ţării.

Dacă avea viziune către democratie şi economie de piaţă, aşa cum au fost liderii care au condus alte ţări socialiste ieţite din comunism, Romania era acum în rând cu acele ţări sau chiar mai în faţă, având în vedere că ţara nu avea nicio datorie.

Din nefericire pentru fiecare dintre noi Ion Iliescu, un politruc communist sovietic până în măduva oaselor, a fost plasat în fruntea Romaniei de URSS. Omul nu a avut nicio intenţie să se rupă de comunismul drag lui, cu atât mai mult să ducă România către Vest, unde eram aşteptaţi cu braţele deschise.

De aici pleacă tot răul din ultimii 25 de ani. Nu de la sistem, nu de la vreun alt context fără faţă. Faţa răului care ne afectează pe fiecare dintre noi, în fiecare zi, este Ion Iliescu. Politrucul sovietic comunist până în măduva oaselor este cel care a provocat şi răul care a alungat milioane de români din ţară.

România nu este întârziată pentru că românii sunt mai proşti, mai leneşi sau mai hoţi, aşa cum ni s-a tot spus în ultimii 25 de ani.

Trăim mai rău decât cehii, polonezii sau ungurii pentru simplul fapt că în 1989 am avut ghinionul să reuşească URSS să-şi plaseze politrucul la putere.

În 1990 şi ani de zile după aceea Iliescu ne-a tras frâna de mână cu gândul la comunismul atât de drag lui şi la Morcova tinereţii lui. Mulţi şmecheri au profitat de mentalitatea tovarăşului Iliescu şi sub umbra ei au furat pe rupte hălci întregi din economie. Au distrus sute de mii de locuri de muncă şi activităţi economice care puteau să ne ofere acum resurse pentru infrastructură sau servicii publice mai bune.

Astfel, în loc sa fie rapid privatizate cu companii puternice, care aveau pieţe de desfacere şi tehnologii, multe industrii cu viitor au ajuns pe mâna unor securişti, activişti, bişnişari care habar nu aveau cum funcţionează acele industrii, dar erau bine ancoraţi în piramida comnistoidă pe care Iliescu a pus-o peste România din decembrie 1989.

Faceţi un exerciţiu simplu. Priviti Dacia.

Imaginati-va ca Volvo prelua imediat fabrica de camioane la Braşov. Imaginati-vă că Rover Company prelua Aro şi asa mai departe în toată România, unde erau industrii cu viitor.

Unde eram acum?

Va mai dau un exemplu mai puţin cunoscut: Alcatel. Imediat din 1990 fabrica de calculatoare de la Timisoara a intrat în parteneriat cu Alcatel, apoi au fuzionat. Acum operatiunile multinationalei Alcatel-Lucent în toata Europa de Sud-Est sunt conduse de la Timşoara. Vorbim de mii de locuri de muncă, de taxe serioase plătite statului. Cum era să avem câte o astfel de situaţie în fiecare oraş mare al României?

Omul care a făcut fuziunea cu Alcatel, din 1990, fostul manager al Alcatel România, Dan Bedros, îmi spunea acum zece ani:

”În 1990 aveam agenda plină cu întâlniri. Toţi greii din industrie, toţi şefii multinaţionalelor din comunicaţii-IT erau interesaţi să vină repede în România după Alcatel, abia făceam faţă întâlnirilor. Apoi a venit mineriada. Ani de zile niciunul nu mi-a mai răspuns la telefon. Nici măcar secretarele lor nu mai discutau cu noi”.

Acesta este efectul criminal al lui Ion Iliescu asupra viitorului nostru şi ne afectează dur pe fiecare dintre noi, în fiecare zi a existenţei noastre în această ţară.

Este atât de simplu de înţeles de ce Ion Iliescu e vinovat nu numai pentru crimele Revolutiei, ci şi pentru distrugerea sansei extraordinare a României de a avea un viitor fără saracie şi cu o economie solidă.

Tot mentalitatea lui, potrivit careia ”proprietatea e un moft”, a dus la pervertirea hidoasă a ideii de retrocedare şi dreptate în zona proprietăţilor confiscate abuziv de comunişti.

Tot ce avea de făcut în 1990 era să asigure transferul onest al industriilor către proprietari cu pieţe şi tehnologie, capabili să ofere viitor.

Câte sute de mii de locuri de muncă decente aveam acum? Ce industrii şi afaceri mai mici se generau în jurul lor?
Tot ce avea de făcut era să mai rezolve cinstit regimul proprietăţii în 1990. Arătau altfel zonele istorice, se mişca altfel piaţa imobiliară, se derulau altfel afacerile mai mici din toate clădirile vechi ale marilor oraşe.

Tot ce avea de făcut era să permită construirea unei clase politice sănătoase din 1990.

A zdrobit brutal, prin mineriade sângeroase, orice tentativă de coagulare a altui curent politic decât cel gândit de el prin Frontul Salvarii Naţionale.

Prin toată reţeaua gestionată de foşti securişti a infectat partidele istorice cu turnători şi personaje controlate de securişti, care au provocat boli mortale acestor partide. Tot sistemul lui Iliescu a inventat personaje toxice ca VadimTudor, care au provocat alte malformaţii mizerabile în zona politică.

Tot din piramida clocită de Iliescu în 1989 la ambasada URSS au ieşit îngrăşate reptile slinoase ca Dan Voiculescu, personaje care poluează şi acum agresiv spatiul public şi ne distrug drumul către normalitate.

Corupţia acută cu care se confruntă statul acum are originea tot în sistemul produs de Iliescu după 1990.

Când mintea lui era numai la nobilele idealuri ale comunismului şi la planul pe care îl bătuse în cuie la Ambasada URSS.

În opinia mea, trâgand linie după 25 de ani de la Revoluţia din 1989, Ion Iliescu este principalul vinovat pentru întarzierea dezvoltării României.

Este un personaj monstruos, construit de Moscova pentru a-şi păstra influenţa nefastră asupra României. Acest politruc sovietic poartă raspunderea principală pentru sărăcia, corupţia, anormalitatea şi întârzierea în care încă ne zbatem.

Eu nu-i gasesc nicio scuză şi sper să rămână în istorie cu imaginea corectă a unui personaj hidos care a făcut României la fel de mult rău ca Nicolae Ceauşescu şi ne-a prelungit cu ani de zile coşmarul comunist care a cuprins România când tancurile lui Stalin ne-au invadat ţara.

Autor: Mălin Bot

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

16 Responses to “Unde ar fi fost România fără Ion Iliescu şi gaşca sa de mafioţi”

 1. Cum bagat statul PSD-ist 180 de milioane de dolari intr-o rafinarie, iar apoi a vandut-o cu 13 | A șaptea dimensiune says:

  martie 20th, 2015 at 20:43

  […] De ce Ilici “KGB” Iliescu ar trebui crucificat precum ultimul talhar […]

 2. Romania nu mai importa deloc gaze de la rusi | A șaptea dimensiune says:

  martie 27th, 2015 at 18:39

  […] De ce Ilici “KGB” Iliescu ar trebui crucificat precum ultimul talhar […]

 3. De ce Ion Iliescu nu este judecat pentru crimele de la Mineriada din iunie 1990? | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 2nd, 2015 at 14:48

  […] De ce Ilici “KGB” Iliescu ar trebui crucificat precum ultimul talhar […]

 4. L-a asasinat KGB-ul pe Ioan Petru Culianu? | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2015 at 16:17

  […] De ce Ilici “KGB” Iliescu ar trebui crucificat precum ultimul talhar […]

 5. ivan says:

  decembrie 31st, 2015 at 0:49

  un rahat cu ochi oare se va face dreptate vreodata in romania

 6. Georgel says:

  decembrie 31st, 2015 at 11:56

  In linii mari aveti dreptate d-le Bot asa este, dar atunci in singurul om in care putini au fost care au avut incredere deplina a fost Corneliu Coposu si el a avut nesansa care o stim cu totii.Ma intreb totusi ce s-a facut de la Iliescu incoace ca din cate stim cu totii cel mai mult s-a ,,privatizat,, ca sa nu zic vandut pe nimic tot ce a ramas si slava domnului ramasese destul ca sa fim azi altii decat suntem.Va intreb si bine ar fi sa raspundeti de ce nu soateti un cuvintel de Traian Basescu ce s-a facut in cele doua mandate in care a fost si presedinte si ,,premier,, Din multele rele pe care le-a facut acestui popor nu vreau sa amintesc decat unul.De ce nu s-a consultat cu nimeni cand a indatorat tara cu douazeci de miliarde de euro si ce a facut cu banii.De ce nu a intrebat poporul daca este de acord,, sa i se puna jugul dupa cap,, cate generatii vor trebui sa-i dea inapoi.El a avut grija de FMI si bancherii straini care intodeauna au cautat sa le fie lor bine si sa ne saraceasca pe noi.Deci domnule am spus in mare aveti dreptate dar in urmatorii 15 ani de ce s-a mers din rau in mai rau . Am vazut raul facut de Iliescu nu se cadea sa-l indreptam imediat?Deci Iliescu de mana cu Basescu participanti la marea distrugere a tarii si daca imi amintesc eu bine mai era unul care a spus tot pe vremea lui Iliescu ca industria romaneasca este un morman de fiare vechi.Si multe altele, asa ca d-le Bot spuneti tot adevarul daca tot v-ati apucat.

 7. vlad says:

  decembrie 31st, 2015 at 16:08

  Curios este ca politrucul asta sovietic a vandut tara pe nimic tot vestului…occidentului(exemplu omv). E putin inducator in eroare articolul pentru ca vestul a avut cel mai mare interes sa cada economia romaneasca dupa ’89. Oricum a facut un mare rau tarii. Cred ca lins si la rusi si la europeni…. numai ca sa distruga totul din tara asta.

 8. flor ina says:

  decembrie 31st, 2015 at 18:37

  Fa’ra’ voturile parintilor si bunicilor nostri , nu era Ilievici distruga;torul romaniei !  Acum e mai clar ca niciodata’ ca’ daca’ nu era el Westul ga’sea un alt nenorocit ca sa’ ne aduca’ in sapa’ de cauciuc!………..

 9. Ionescu says:

  ianuarie 1st, 2016 at 13:23

  Bai Georgele esti total in afara subiectului!Ca de altfel multi altii care sau vina pe Basescu!Basescu nu a fost prim ministru nu-i asa?Nu el a indatorat tara ! Consulta inf. de la ministerul finantelor >Ai sa vezi ca cea mai mare datorie a facut-o CRETINUL de Tariceanu.Si cand guvernul lui Boc nu avea bani pentru plata bugetarilor si a pensionarilor a solicitat imprumut la sursele externe. Atunci au aparut cateva conditii, iar guvernul Boc a ales una.Aceasta alegere este pusa nedrept in carca lui Basescu !Inainte de a spune prostii informeaza-te! Este gratuit ! Ok?

 10. Gabriel Marinescu says:

  februarie 2nd, 2016 at 23:54

  Tot respectul pentru corectitudinea si calitatea analizei domnule Bot.O singura mica remarca as avea si eu de mentionat pentru ca mi se pare ca acest cuvant da oarecare merite sau o anumita circumstanta atenuanta:cuvantul „comunism”.Dupa parerea mea comunismul a fost motivul perfect sub care rusii au ocupat cu trupe mai intai,apoi si-au aservit politic tarile din fostul lagar asa-zis „comunist”,in realitate aceste tari au fost vasale Rusiei extinse numite „Uniunea Sovietica”pentru ca denumirea de Imperiul Rus nu ar fi „dat bine”!Totul era bine gandit ca si ambalaj,poleit si aurit pe alocuri pentru a prosti lumea.Din pacate si umilinta pentru romani si alte natii ce au trait aceeasi drama,foarte multi au ajuns sa aiba creierii spalati si indoctrinati de catre stapanirea ruseasca asa cum este si cazul lui Iliescu(originile lui adevarate explica si dovedesc mult mai multe motive pentru care le este sluga pana la moarte rusilor!)Deci slugarnicia fata de rusi,nu convingerile ideologice care erau doar invocate si pe care ei nomenklaturistii nu dadeau si nu dau nici acum doi bani!

 11. GIM says:

  iunie 23rd, 2016 at 22:25

  PENTRU CA-N TARA, PREA MULTA LUME PLANGE…23.06.2016

  PENTRU CA-N TARA, PREA MULTA LUME PLANGE,

  SI AVEM MARE NEVOIE, DE UN PARLAMENT NOU,

  NU VREM SA SCHIMBAM PARLAMENTUL CU SANGE,

  DAR, RETINETI: NU ESTE PROTEST, FARA ECOU!

 12. dan says:

  iunie 27th, 2016 at 15:12

  il doare pe Iliescu in cot de ce-a facut si cum o duc romanii.acum critica e degeaba,s-a pus la adapost bine si nimeni nu are cum sa il traga la raspundere.

 13. VELIANT says:

  iunie 27th, 2016 at 17:04

  Bine spus,, măi dragă!

 14. GIM says:

  august 6th, 2016 at 23:48

  Cum e posibil, azi, ca acesti oameni sa aibe credibilitate?

 15. Carul cu boicil says:

  august 8th, 2016 at 17:08

  Iliescu e tzigan?
  Este.
  A recunoscut singur ca are bunicul evreu rus?
  A.
  A spus ca bunicul rus-evreu a fost bolshevic?
  Da.
  Deci ce pretentii putem avea dela o otreapa care nu are legatura cu poporul roman ci cu bolshewismul rusesc?

 16. Radu Cioboata says:

  august 10th, 2016 at 12:58

  Romania era departe, foarte departe fara acest politruc comunist si astazi aveam cu adevarat o economie de piata functionala. Tot sper sa vina ziua in care sa se traga la raspundere penala toti cei care au furat Romania !

Adauga un comentariu