deco-perete.ro, fototapete, postere, picturi pentru tine

marți, decembrie 10, 2013 21:02
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAzi, dragii moșului, vom vorbi despre fototapete. Cum, ce spuneți acolo în spate? Nu știți cei ăla fototapet? Hai că vă spun, doar acest blog este și educativ. “Fototapet”, ne spune DEX-ul, este un tapet pe care este imprimată o imagine fotografică. Iar “tapet” înseamnă, pentru cei care nu știu, hârtie, pânză, mătase etc. cu desene colorate, care se aplică pe pereții unor camere în loc de zugrăveală. Bun, acum, dacă lucrurile sunt clare, ne putem gândi la niște fototapete cu care să facem impresie bună celor care ne vizitează locuința, iar acestea se găsesc pe site-ul www.deco-perete.ro, de fapt un magazin online de unde le puteți cumpăra. Și dacă tot am vorbit despre fototapete, haideți să vedem câte ceva despre “posterele de artă”. Pentru cei care nu știu, “posterul” este un afiș ce conține diverse imagini. Mai multe despre postere găsim pe Wikipedia.

„Un poster este o coală mare de hârtie imprimată ce se lipește pe un perete, pe suprafețe ale structurilor de reclamă stradală sau pe o suprafață verticală. În mod obișnuit posterele sunt compuse atât din elemente grafice cât și din text, deși un poster poate fi complet grafic sau complet compus din text. Posterele sunt realizate în așa fel încât să atragă privirile și în același timp să transmită o anumită informație sau un anumit sentiment.

Posterele pot fi folosite în multe scopuri și sunt de multe ori modalități de promovare ale ideilor și programelor celor ce se ocupă cu publicitatea (în special pentru evenimente muzicale, scenice sau filmice), propaganda, protestele, dar și a altor grupări ce încearcă să transmită un mesaj.

Posterele sunt frecvent folosite pentru promovarea reproducerilor de artă, fiind o modalitate ieftină și accesibilă tuturora de a avea reproduceri de calitate a diferite opere grafice și în special a lucrărilor faimoase. Alt tip de postere sunt cele educaționale, ce pot trata un anumit subiect în scopuri educative. Mulți oameni colecționează postere, iar unele postere faimoase au devenit destul de valoroase. Dimensiunea convențională pentru posterele grafice tinde să fie in jur de 61×91 cm, cu toate că posterele pot fi de aproape orice dimensiune.”

Așadar știm ceva mai mult despre fototapete și postere, iar picturile nu mai au nevoie de traducere. Ce mai rămâne de făcut? Păi, rămâne să ne punem imaginația la treabă, să achiziționăm tot ce credem că ar contura mai bine personalitatea noastră și, poate cel mai important, să vedem zilnic acele imagini care aduc un strop de bucurie și fericire în viața noastră.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu