Despre un altfel de IQ (Intelligence Quotient – Coeficient de inteligenţă)

luni, mai 6, 2024 7:52
Posted in category Educatie

Imbecila mileniului, Viorica Dăncilă (PSD)Potrivit psihologilor, există patru tipuri de inteligență.

Intelligence Quotient – Coeficient de inteligenţă (IQ): aceasta este măsura nivelului tău de înțelegere. Ai nevoie de IQ ca să rezolvi matematică, să memorezi lucruri și să-ți amintești lecții.

Emotional Quotient – Coeficient emoțional (EQ): aceasta este măsura capacității tale de a menține pacea cu ceilalți, de a folosi eficient timpul, de a fi responsabil, de a fi sincer, de a respecta limitele, de a fi modest, autentic și atent.

Social Quotient – Coeficient social (SQ): aceasta este măsura capacității tale de a construi o rețea de prieteni și de a o menține pe o perioadă lungă de timp.

Oamenii care au EQ și SQ mai mari tind să meargă mai departe în viață decât cei cu un IQ ridicat, dar EQ și SQ scăzut. Majoritatea școlilor valorifică îmbunătățirea nivelului IQ în timp ce EQ și SQ sunt reduse.

Un om cu IQ ridicat poate ajunge să fie angajat de un om cu EQ și SQ ridicat, chiar dacă are un IQ mediu.

EQ-ul tău reprezintă caracterul tău, în timp ce SQ reprezintă carisma ta. Dezvolta obiceiuri care vor îmbunătăți aceste trei Q-uri, în special EQ-ul și SQ-ul tău.

Adversity Quotient – Coeficient de rezilienţă (AQ): măsura capacității tale de a trece printr-o perioadă grea în viață și de a ieși din ea fără să-ți pierzi mințile. Când se confruntă cu necazuri, AQ-ul determină cine va renunța, cine își va abandona familia și cine va lua în considerare sinuciderea.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu