Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (XC)

duminică, decembrie 3, 2023 17:18
Posted in category Mass-media

Tudor Chirila, 1 DecembrieGenocidul din Ucraina este, după unii, „războiul lui Putin”, „strategia lui Putin” etc. De murit, mor ruşii obişnuiţi, într-un război care nu-i al lor. Dezaxatul criminal Putin, nebunul Planetei, a trecut de 70 de ani şi nu pare să aibă probleme de sănătate. Însă miile de tineri ruşi, ucişi în Ucraina de acest dictator odios, care n-au mai apucat să se bucure de viaţă, au adus durere şi suferinţă celor dragi, au îndoliat mii de case, au sfâşiat inimi prin tristeţe şi lacrimi.

De partea cealaltă, Ucraina se zbate într-un cumplit efort de război, cu tineri ucrainieni care mor să-şi apare ţara, să-şi apere famiile de hoardele sălbatice ale KGB-istului criminal Vladimir Putin.

Copiii Ucrainei sunt jertfiţi pentru ca noi, cei din NATO şi nu numai, să nu trăim un război nuclear, ce ar înseman sfârşitul civilizaţiei, aşa cum o cunoaştem astăzi. Dacă acest dezaxat criminal numit Putin, dictatura lui odioasă, nu ar poseda arme nucleare, sunt convins că NATO l-ar fi pus rapid la punct, aşa cum merită un regim terorist, ce are în frunte un asasin de copii şi femei, ucişi din ordinul său în Ucraina.

Din păcate, au existat în Occident destule rebuturi printre politicieni, de la Trump şi până la Merkel, ce au permis ascensiunea şi consolidarea acestei dictaturi odioase a criminalului de război Putin. Miile de ruşi întemniţaţi din ordinul său, sutele de ruşi ucişi de dictatura lui Putin au format aperitivul horror-ului în care am intrat odată cu invazia dictaturii criminalului Putin în Ucraina.

Sute de ani de evoluţie spre civilizaţie, spre toleranţă, spre pace şi înţelegere între oameni sunt călcate în picioare de acest dement criminal, de acest gunoi uman, de acest nebun criminal numit Putin. Pentru nebunia lui şi a celor la fel de nebuni care-l sprijină, plătesc tinerii ruşi trimişi să moară pe câmpurile îngheţate ale Ucrainei, plătesc tinerii ucrainieni, bătrânii Ucrainei, care-şi văd nepoţii ucişi, plătesc femeile Ucrainei, care-şi jelesc soţii, plătesc copiii Ucrainei rămaşi fără taţi.

Oare nu se găsesc câţiva ruşi curajoşi care, în loc să moară pentru un nebun dezaxat, ar putea alege să moară pentru cei dragi cu dezaxatul de gât?!

Primele ceasuri aveau 9 metri

Dispozitive pentru măsurarea timpului există de mii de ani, dar cel dintâi ceas mecanic a fost creat în anul 725 în China, de către Yi Xing, călugăr budist şi matematician. Numele ceasului a fost „hartă cerească sferică şi panoramică pusă în mişcare de apă”.

Ceasul funcţiona cu ajutorul apei care picura regulat pe o roată ce încheia o rotaţie completă la fiecare 24 de ore.

Ceasurile cu apă, alături de ceasurile solare şi de clepsidre, sunt cele mai vechi instrumente de măsurare a timpului care au pregătit apariţia ceasului mecanic.

Secretul acestei invenţii geniale constă într-un balansier sau un pendul care ticăie ritmic şi permite rotiţelor să se mişte într-o serie de salturi mici, egale.

Fără ceas nu am şti ce oră este şi ne-ar fi extrem de dificil să ţinem evidenţa a tot ce facem pe parcursul unei zile.

Revenind la primul ceas, acesta avea înălţimea de 9 metri. Cine ar fi crezut atunci că, peste nişte sute de ani, o să avem ceasuri minuscule, cu dotări dintre cele mai diverse.

Sursa informaţiilor: uh.edu

Creierul unui om plus cel al altui om vor produce cam jumătate din câte idei ar fi produs unul singur. (Legile lui Murphy)

Singurul lucru imperfect în natură este rasa umană. (Legile lui Murphy)

Manelizarea/ţiganizarea României continuă. La Vocea României, în echipa manelistei Theo Rose. Ruşine, PRO TV!

De ce s-au retras romanii din Dacia? Deoarece nu merita să mori pentru nişte beţivani înclinaţi mereu spre jaf şi corupţie.

Monarhia este cea care a înfiinţat statul modern România şi tot monarhia a făcut România Mare, sfârtecată ulterior de ruşi.

În anul 2004, când geto-dacii nu erau „sclavii” UE, în România, 4000 de nou născuţi au fost abandonaţi în spitale de părinţi.

Paradoxul UEFA: România, în urna a II-a valorică, Italia (cu echipe în toate finalele europene din 2023), în ultima urnă.

Geto-dacii, 364 de zile pe an, primesc şi dau şpăgi, susţin corupţi, poluează natura etc., iar de 1 Decembrie devin „buni români”.

„Nu vei înţelege niciodată pe deplin ceva până nu ţi se va întâmpla ţie.” De asta există tineri adulatori ai comunismului criminal.

Cei care au o problemă cu pensatul bărbaţilor nu au nicio problemă cu genocidul dictatorilor. Aşa arată „bărbăţia” unora!

„Tradiţiile” cre(ş)tin-ortodoxe din decembrie-ianuarie înseamnă: petarde, manele, aglomeraţie, beţie şi averi pentru popi.

Ţara cu cele mai mari salarii în domeniul IT-ului este Elveţia, acolo unde salariul mediu lunar este de 9 290 de euro.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu