Ei au putere. Noi avem dreptate!

vineri, ianuarie 10, 2020 9:38

De la stanga: Elena Ceausescu, Ion Iliescu, Nicolae CeausescuÎn ultimii 30, Partidul Social Democrat (PSD), prin liderii săi, au ignorat mereu condamnarea crimelor şi abuzurilor regimului comunist, a autorilor lor morali şi efectivi, dintr-un motiv simplu: PSD-iştii nu se pot condamna pe sine.

În România, de peste trei decenii, urmaşii Partidului Comunist Român (PCR) sunt în continuare factori de decizie politică şi administrativă.

În 1989, marea masă a partidului comunist s-a autodizolvat. Celor 3,6 milioane le-a luat locul un “nucleu dur” de vechi activişti de partid şi foşti securişti, probabil nu mai mult de 10.000 cu toţii. Ei au început în 1990 şi continuă până astăzi să-şi împartă puterea economică şi politică în România.

Nu de comunism s-a ales praful, ci de avuţiile sale. Dacă ţara avea în 1989 un excedent valutar de 1,2 miliarde de dolari, adunaţi prin înfometarea poporului, pentru a asigura finanţarea proiectelor megalomane ale lui Ceauşescu, banii s-au evaporat – ca şi banii din conturile dictatorului, nici până ăstăzi găsiţi, vilele de protocol, fondurile PCR şi multe altele.

Cei 10.000, rămaşi fără stăpân, dar în acelaşi dispreţ suveran faţă de majoritate, au trecut la privatizarea regimului comunist, la împărţirea fără scrupule a avuţiei naţionale.

Foştii securişti şi comunişti nu sunt vinovaţi numai pentru milioanele de destine distruse în cei 50 de ani de comunism, ci şi de continuarea acestei distrugeri în plan politic, economic şi moral până astăzi.

Nu cred că trebuie să rămânem doar la a descrie dezastrul, fără a găsi căi pentru stoparea lui. Veşnicia ilieştilor, năstaşilor, hrebenciucilor şi cea a societăţii social-democrate multilateral corupte pe care au făurit-o poate fi întreruptă. Depinde în primul rând de noi.

Ei sunt 10.000 şi au putere. Noi suntem milioane şi avem dreptate. (Marius Oprea)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu