Facebook, lider autoritar al retelelor de socializare

joi, august 18, 2016 14:40
Posted in category IT

FacebookLansată la 4 februarie 2004, dată la care, în România, infractorul Năstase Adrian mai vindea pe nimic (nimic pentru statul român, șpăgile sale fiind de ordinul milioanelor de euro) un Petrom sau un Sidex, Facebook își începea aventura spre ipostaza de lider autoritar al rețelelor de socializare de pe planeta Terra. Nu chiar de pe toată planeta, în China comunistă Facebook-ul este interzis, știut fiind faptul că bolșevicilor li se face rău de la prea multă libertate. Dar chiar și așa, Facebook este o poveste de succes care a generat și un film premiat cu Oscar în urmă cu câțiva ani.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook-ului, azi unul dintre cei mai bogați oameni din lume (în SUA mai faci ceva pentru a ajunge bogat, nu ca în Românica unde un interlop ca George Becali, un jeg uman, un retardat și un analfabet, are palate din aur fără să fi muncit o zi în viața lui de rahat), ar trebui să fie mulțumit de realizare. În 12 ani, a reușit să impună un brand, să cucerească o lume (Românica în 26 de ani, de exemplu, nu a produs nimic, în afara unor criminali ca Ilici “KGB” Iliescu).

Peste 9 milioane de români (dacă nu cumva, între timp, s-a depășit cifra de 10 milioane) au cont pe Facebook. Zilnic, peste un miliard de oameni intră pe Facebook, ceea ce înseamnă ceva. Dar haideți să vedem cât de autoritar domină Facebook-ul rețelele de socializare.

Astfel, conform StatCounter, avem următorul clasament în iulie – august 2016:

 1. Facebook: 85,09%
 2. Pinterest: 6,2%
 3. Twitter: 4,67%
 4. Tumblr: 1,72%
 5. Reddit: 1,02%
 6. StumbleUpon: 0,6%
 7. Google+: 0,24%
 8. Alte rețele de socializare: 0,45%

Pentru Romania, clasamentul arată astfel:

 1. Facebook: 92,98%
 2. Twitter: 2,46%
 3. Pinterest: 1,46%
 4. Tumblr: 0,99%
 5. YouTube: 0,71%
 6. Reddit: 0,53%
 7. StumbleUpon: 0,46%
 8. Alte rețele de socializare: 0,41%

Actualizare

Şi dacă tot vorbim despre Internet, poate aruncaţi o privire peste nişte informaţii foarte interesante, din 2020, despre browser-ele web. Link-ul este https://www.ukwebhostreview.com/blog/web-browser-statistics/.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Facebook, lider autoritar al retelelor de socializare”

 1. Topul sistemelor de operare in 2016 | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 10th, 2016 at 16:02

  […] Facebook, lider autoritar al retelelor de socializare […]

Adauga un comentariu