Femeile din PSD = ciuma roşie: întâi curve apoi hoaţe sau reciproc

duminică, decembrie 15, 2019 17:59

Maria SchutzÎnavuţirea feminaţiunilor (material de presă din 2004)

Cu ceva ani în urmă, în Craiova se paraşuta doar cu hainele de pe ea o fată modestă şi cuminte din Pucioasa. O chema Maria.

Scopul: să-şi ia o diplomă în horticultură şi, în măsura posibilităţilor, să-şi ţină hainele pe ea. Cel puţin pe jumătate, scopul a fost atins, fata luându-şi diploma.

Cealaltă jumătate a obiectivului a fost însă zădărnicită de un fost colonel de Securitate. Care, în schimb, a ajutat-o să înceapă după absolvire o carieră de cercetător ştiinţific la Staţiunea Cartofului de la Mîrşani, unde tânăra şi colonelul îmbinau utilul cu plăcutul şi cartoful cu legume de forme ceva mai cilindrice.

Astfel, revoluţia din decembrie ’89 a prins-o pe fătucă într-o poziţie de invidiat, de care se bucura, v-aţi dat seama, chiar colonelul de Securitate de care vorbeam. Şi s-a bucurat, săracul de el, vreo 3 luni, timp în care a stat ascuns de furia revoluţionarilor în apartamentul fetei.

După ce evenimentele s-au mai răcit (în termeni erectili, fenomenul s-ar chema altfel), cei doi au luat noua lume în piept şi s-au băgat în biznisuri.

Tânăra de mai ieri, devenită între timp doamna Maria Schutz, a început biznisurile, desăvârşindu-şi cariera ştiinţifică (cu un doctorat căpătat întocmai şi la timp) şi înscriindu-se, pe vremea lui moş Diaconescu, în PNŢCD. O vreme, afacerile n-au mers.

De mişcat, biznisurile au început să mişte numai după ce PSD-ul a revenit la putere, iar doamna Maria s-a reorientat, ca politician şi ca om de afaceri, spre doctrina social-democrată.

Sfătuită în continuare de mentorul său spiritual, colonelul de Securitate, Maria a dat prima lovitură cumpărând serele de la Codlea. Prima rată pe care a plătit-o a fost şi ultima, iar în scurt timp datoriile către furnizorii de gaze, electricitate şi alte servicii au ajuns la 1.000 de miliarde (lei vechi – n.m.).

Dar chestia asta n-are nici o relevanţă, căci, lucru ştiut, în afaceri primul pas, numit de noi pasul 1, e mai greu. Să-i vedem pe următorii şi să ne speriem împreună de cât de uşori au putut să fie.

Iată paşii:

  • pasul 2. Se pun gaj serele de la Codlea şi se cumpără fostul IAS Castelu din Constanţa;
  • pasul 3. Obiectivul Castelu se pune gaj şi se cumpără serele de la Oradea;
  • pasul 4. Se pun gaj serele de la Oradea şi se cumpără Piscicola Dunăreni din Dolj.

La toate unităţile cumpărate prin suveica gajului, datoriile către furnizori duc zi de zi o luptă aprigă cu datoriile către stat, fiind unele mai mari decât celelalte.

Ceea ce ne confirmă o mai veche bănuială: la unele femei, mai ales la acelea din PSD, mărimea contează. Însă numai când vine vorba de ce-ţi intră în buzunar, nu şi de ce-ţi iese. (“Academia Caţavencu”, nr. 635/2004)

Între timp, după alte multe furturi, inclusiv din bani europeni, Maria Schutz a fost condamnată la 11,5 ani de puşcărie.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu