Feţele criminale ale comunismului

vineri, aprilie 24, 2015 21:28
Posted in category Dictatura comunistă

ComunismCoreea de Nord: raţiile alimentare distribuite populaţiei au fost reduse la 150 grame pe zi de persoană în unele zone, în timp ce ajutorul străin pentru ţară se epuizează.

Coreea de Nord, paradisul proletariatului, al celor care muncesc și paradisul celor mai mărețe, luminoase și omenoase măsuri de protecție socială, a dat o nouă lovitură capitalismului în putrefacție, reducând semnificativ raţiile alimentare distribuite populaţiei şi îndreptându-se, planificat, spre o nouă foamete. Raţiile alimentare distribuite populaţiei au fost reduse la 150 grame pe zi de persoană în unele zone, în timp ce ajutorul străin pentru ţară se epuizează.

Tara care aliniază un milion de soldați suferă de penurie alimentară cronică.

La Phenian, că-i capitala țării, măritul Conducător a avut bunăvoința să lase raţiile la 200 de grame. Coreea de Nord este paradisul clasei muncitoare unde, la ultima foamete, cea din anii 1990, au murit de inaniție sute de mii de persoane. De atunci, țara care aliniază un milion de soldați suferă de penurie alimentară cronică. Dar își realizează planul de foamete pe cap de locuitor (nu de conducător). Pentru aceia dintre voi care ați deschis mai târziu ochii în viață, cărora viitorul luminos garantat de către stat înainte de decembrie 1989 nu vă spune mare lucru, am să-ncerc să vă zugrăvesc un mic tablou al acestuia. Mai ales că sunt atâția politicieni și jurnaliști care sunt suficient de capabili în inconștiența lor nu numai să fie nostalgici după acele sinistre vremuri, ci și să le propovăduiască. Pentru care Ceaușescu a fost un președinte bun.

România anului 1989 era o ţară sumbră cu un popor subminat fizic şi, mai ales, psihic de anii cu “alimentaţie raţională”, adus în pragul disperării prin interminabilele cozi la alimentele de bază, îndobitocit de lecturarea lozincilor patriotice şi terorizat psihic de omniprezenţa poliţiei politice.

Primele cozi la alimentele de bază ca uleiul şi zahărul apăruseră încă din 1974, deteriorarea vieţii cotidiene producându-se treptat pentru ca, brusc, peste noapte, magazinele să se golească aproape complet, ca după un jaf, la începutul anilor 1980. Cam aceeaşi degradare avea să o cunoască viaţa cetăţeanului român în toate aspectele ei.

Viaţa socială, viaţa culturală, viaţa sexuală (la cheremul și cu voia Partidului), viaţa politică a românului anului 1989 erau o jalnică caricatură. Perspective: zero; viitor: zero… Cei mai mulţi români îşi duceau traiul zilnic pe la cozi pentru a-şi procura raţia modestă de alimente. Raţia lunară pentru un adult din Cluj, prin grija “tătucului” Ceauşescu, era de 750 gr. de zahăr, 0,5 l ulei comestibil, 2 kg cartofi, 0,5 kg făină de grâu şi 1 kg macaroane. Pâinea era raţionalizată (pe cartelă) la 300 grame pe zi; carnea era “normată” la câte 1 pui pe lună şi la câte 1/2 kg carne de vită (carnea de porc nu mai era raţionalizată dar, de obicei, se găseau numai picioare, celebrii “adidaşi” şi, foarte rar, cap); produsele lactate nu erau raţionalizate, dar nu se găseau deloc.

Și să fi avut bani mai mult nu puteai să-ți procuri decât dacă aveai pile, cunoștințe și relații. S-a uitat cum stăteau bărbații și se băteau la cozile pentru pachetul lunar de vată pentru soțiile lor, cât de lungă era coada la benzină în Cluj-Napoca, de pe Feleac până în Vâlcele; de situația copiilor din orfelinate, care își mâncau propriile fecale șamd (toți idioții suferă azi și au nostalgii după Epoca Ceaușescu: aveau “siguranța zilei de mâine”…). Patron peste acest dezastru, “bun al întregului popor”: Nicolae Ceauşescu, împreună cu familia sa şi o întreagă ceată de slujbaşi care conduceau ţara după bunul lor plac (pe mulți și/sau pe urmașii lor îi vedeți și azi în fruntea bucatelor – politicieni și/sau capitaliști de cumetrie).

Şi, de sus, de la Ceauşescu şi ai lui, şi până jos, la ultimul sergent major de poliţie sau funcţionar în aparatul birocratic, ţara era condusă de mici satrapi, de mici şefi absoluţi care nu aveau altă distracţie decât umilirea şi spolierea, sub orice mijloc şi pretext, a cetăţeanului de rând. Statul discreţionar inventase, perfecţionase şi aplica un nou tip de sclavagism: socialismul multilateral dezvoltat.

De aceea este bine să le batem obrazul atât politicienilor cât și slugilor lor din mass media atunci când au pretenția de a ne propovădui statul asistențial, statul lui “n-am, îmi trebuie, dă-mi”. Excesul de stat asistențial dăunează grav muncii – ar trebui să le facem tricouri cu acest înscris și să-i obligăm să le poarte.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Feţele criminale ale comunismului”

 1. Petre says:

  aprilie 25th, 2015 at 0:18

  Tineri romani, cititi cu atentie aceste randuri ! Parintii si bunicii vostri au trait o epoca de aur, cu alimentatie rationala, care a dus furtul si mica coruptie pentru alimente, pe neintalnite culmi de succese socialiste, sub atenta si magistrala conducere a lui Ceausescu. Este drept ca era o mica categorie care n-au stiut ce este coada la alimente, si ei sunt nostalgicii de astazi pentru ca au ajuns sa traiasca ca toata lumea ! Eu pot sa cred ca Ponta si camarila lui, sunt capabili sa ne duca iar de unde am plecat ! Tineti ochii pe Iohannis care s-a ratacit in Palatul Cotroceni, lasandu-l pe Ponta sa conduca nestigherit Romania catre un dezastru previzibil, sperand ca la o adica, se va retrage de la guvernare si isi va duce o viata de huzur la Cornu alaturi de tutorele sau, Nastase, caruia i s-a confiscat numai o parte nesemnificativa din averea agonisita prin furt si jefuirea avutiilor Romaniei ! Ramaneti vigilenti !

 2. Vălișor says:

  aprilie 25th, 2015 at 0:28

  Tot comunistii ne conduc si acum din pacate, de fapt sunt aia care au organizat lovitura de stat … unii o stiu ca Revolutia din 1989 …

 3. Holocaustul rosu din Basarabia si Bucovina anului 1940 | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 28th, 2015 at 17:40

  […] Fetele criminale ale comunismului […]

 4. In Coreea comunista nu au mai ramas nici sobolani, serpi sau plante de mancat | A șaptea dimensiune says:

  august 1st, 2015 at 15:42

  […] Fetele criminale ale comunismului […]

 5. În comunism, sub teroarea Securităţii, acasă se vorbea în şoaptă | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 18th, 2018 at 16:18

  […] Fetele criminale ale comunismului […]

 6. Milionarii de azi ai Romaniei sunt fosti membri ai clanului Ceausescu sau urmasii acestora | A șaptea dimensiune says:

  mai 7th, 2019 at 19:00

  […] Fetele criminale ale comunismului […]

Adauga un comentariu