Gafe în filme

sâmbătă, aprilie 27, 2019 9:41
Posted in category Educatie, IT

GladiatorulNu sunt adeptul să desfiinţezi un film din cauza unor mici scăpări ale celor ocupaţi cu filmările. Mai ales că, în filmele care presupun desfăşurări imense de forţe, este aproape imposibil să nu scapi câte ceva. Evident, dacă toată acţiunea filmului se petrece într-o singură încăpere, în care ai nişte decoruri sărăcăcioase, este uşor să fii atent ca farfuria X să fie din secolul al XVII-lea, nu din veacul al XXI-lea. Dar ce te faci când ai sute de figuranţi, o întreagă armată adică, pe care trebuie s-o desfăşori astfel încât să iasă bine totul? Trebuie să recunoaştem că nu-i deloc simplu.

Plecând de la aceste premise, precum şi de la realitatea, cel puţin teoretică, conform căreia în şcolile din România se studiază limba engleză (încă), vă recomand un site ce cuprinde gafe din filme. Interfaţa site-ului https://www.moviemistakes.com/ este în limba engleză, dar n-ar trebui să fie o mare problemă pentru o parte a populaţiei României (nu vorbim aici de ciumaţii roşii, cei care nici limba română n-o cunosc).

Iată şi câteva exemple de gafe.

  • În filmul Gladiatorul (pe care vi-l recomand; apărut în 2000; cu: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen; regia: Ridley Scott; 5 premii Oscar în 2001: cel mai bun film; cel mai bun actor în rol principal: Russell Crowe etc.), la un moment dat, pe la începutul filmului, când Maximus (Russell Crowe) îşi hrăneşte calul, în spatele lui se poate vedea un soldat roman în blugi. Iar la scena în care, gladiator fiind, Maximus îşi aruncă sabia în tribune strigând “Are you not entertained?”, camera execută o panoramare rapidă care surprinde în mulţime un cameraman în blugi împreună cu obiectul muncii sale.
  • În alt film ce a făcut istorie, Matrix, apărut în 1999; cu: Keanu Reeves, Laurence Fishborne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving; regia: Andy Wachowski, Lana Wachowski; 4 premii Oscar, la interogatoriul lui Neo, atunci când începe să i se facă gura pungă, ceilalţi agenţi l-au proptit deja de perete, pe când în ochelarii lui Smith se vede clar cum Neo stă încă liniştit pe scaun.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu