Gardul electric pentru animale si avantajele pe care le ofera fermei tale

joi, ianuarie 10, 2019 11:42
Posted in category Diverse

Aparat gard electricMai mult ca niciodata ai la dispozitie toate cele necesare pentru a dezvolta o ferma durabila si profitabila. Trebuie doar sa iti dai interesul privitor la articolele care iti vor usura munca si vor dicta bunul mers al afacerii. Este necesar sa ai in vedere asigurarea acelor elemente si articole care te vor ajuta in atingerea unor obiective precise, in dezvoltarea fermei tale.

Cu siguranta ai auzit despre gardurile electrice si despre cum te pot ajuta aceste sisteme. Sunt destinate unei arii vaste de spatii si le poti avea in vedere indiferent de tipul de proprietate detinut. Atat pentru o zona industriala, o locuinta privata sau, in cazul nostru, a unei ferme agricole, un astfel de sistem se poate dovedi extrem de util. Avantajele pe care toate acestea le prezinta sunt numeroase si orice fermier va dori sa beneficieze de ele.

Pentru ce a fost creat gardul electric?

Rolul acestui sistem in cadrul fermelor este de a delimita cu succes suprafetele dorite, totodata pastrand intr-un perimetru stabilit animelele pe care ferma le adaposteste. Dupa modelul ales, respectiv alcatuit cu ajutorul unor elemente componente dedicate ca cele disponibile pe superfarmland.com, vei sti ca tii la distanta si pradatorii ce nu fac decat sa iti cauzeze probleme.

Ce avantaje prezinta gardul electric?

Tot mai alese sunt aceste sisteme datorita avantajelor economice care le insotesc. Multi fermieri fac investitii in acest sens datorita costurilor cu mult reduse fata de cele ale modelelor conventionale. Este necesar si mai putin material pentru a le realiza. Poti sa le cumperi pe componente, incluzand toate cele necesare pentru o functionare optima: aparat gard electric – generator de impulsuri, fire, conductori, banda, izolatori, stalpi si asa mai departe.

Spre exemplu, stalpii de care ai nevoie pentru a construi gardul sunt mai subtiri si in numar redus, iar benzile si sarma costa cu mult mai putin decat alternativele. Pe scurt, optand pentru un gard electric, alegi sa realizezi parcelarea intr-o maniera rapida si simpla, implicand mai putine eforturi financiare.

Alt avantaj al acestei alegeri se refera la posibilitatea de a demonta gardul intr-un timp scurt si fara prea mult efort. Daca doresti sa il muti sau sa il strangi periodic, poti face asta rapid. Dimensiunile articolelor ce alcatuiesc un astfel de gard sunt relativ reduse.

Instalandu-l te asiguri ca tii la distanta pradatorii specifici zonei in care ai ferma. Nici nu mai e necesar sa mentionez despre daunele pe care lupii, porcii mistreti si asa mai departe le cauzeaza fermierilor in fiecare an.

Cum actioneaza gardul in tinerea pradatorilor la distanta?

Pentru un timp foarte scurt – de pana la cateva milisecunde, intrusul va resimti un impuls care il va indeparta de zona respectiva. Se intampla acelasi lucru ori de cate ori ating gardul. Este o maniera practica si la indemana de a mentine pradatorii la distanta.

Situatia sta la fel si in cazul animalelor pe care le cresti. Acestea nu vor putea parasi perimetrul si vor sta linistite in cel stabilit de tine, inconjurat de gardul electric.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu