Gazduire.ro, o posibilă soluţie pentru înregistrare domenii

duminică, iunie 28, 2020 10:05
Posted in category Diverse

Gazduire.roUltima perioadă din viaţa Terrei, cu pandemia care ne-a creat atâtea probleme, a scos în evidenţă un mare adevăr: viitorul aparţine domeniul online. Fie că ne place, fie că nu. Este unul dintre argumentele pentru care merită să ne gândim serios în a achiziţiona propriul nostru domeniu online, folosind eventual soluţia gazduire.ro.

Cum îţi alegi un nume de domeniu

Evident, a avea un domeniu online achiziţionat este primul pas spre a demara şi o afacere online. Mai devreme sau mai târziu, se va adeveri zicerea conform căreia, cine nu are o prezenţă online, nu există.

În primul rând, trebuie să înţelegi diferenţa dintre un domeniu gratuit şi unul plătit. O spun direct: un domeniu gratuit este egal cu 0 (zero). Nu ai nevoie de el decât, eventual, pentru a-ţi pune link pe el către blogul/site-ul principal, cel pe domeniu plătit, achiziţionat, de exemplu, pe gazduire.ro.

Toate (dar absolut toate) blogurile/site-urile de succes au propriul lor nume de domeniu. Şi nu este deloc scump să îţi cumperi unul.

Avantajele achiziţionării unui nume de domeniu? Sunt multe, dar cele mai importante ţin de brand. La un moment dat, după ce vei deveni cunoscut, oamenii te vor identifica după numele domeniului, acesta deţinând deja o anumită faimă. De aceea, este bine să ai propriul tău domeniu online.

Un blog/site cu nume de domeniu propriu este mai uşor de ţinut minte şi de tastat în browser. Toate site-urile cunoscute pe care intri a un nume de domeniu propriu. Şi acest site, pe care citeşti materialul de faţă, are propriul nume de domeniu. Şi cum prezentul site este în limba română se foloseşte forma domeniu.ro.

Dacă intenţionezi să scrii în limba engleză pe site-ul sau blogul tău, se alege .com, .net, .org etc. extensia numelui de domeniu.

Preţurile sunt modice – se pleacă de la 6 euro pe an – şi, cu o investiţie infimă, poţi avea propriul tău domeniu online. Oricum, şi dacă preţul ar fi mai mare, tot este recomandabil să-ţi achiziţionezi un nume de domeniu.

Un alt motiv important pentru care recomand nume de domeniu propriu este că îl poţi customiza cum vrei tu. Nu eşti limitat la platforma gratuită pusă la dispoziţie de o mare companie. Cu alte cuvinte, viitorul tău site sau blog va arăta aşa cum vrei tu. Totul depinde de priceperea ta sau/şi priceperea celor cu care colaborezi în administrarea site-ului.

Un alt lucru important este legătura dintre numele de domeniu pe care vrei să-l achiziţionezi şi viitorea ta afacere online (presupunând că site-ul este interfaţa virtuală a unei afaceri; altfel, dacă este doar un hobby nu prea contează, dar şi aici ar trebui să te gândeşti la un nume de domeniu sugestiv).

De regulă, motoarele de căutare indexează site-urile/blogurile în funcţie de popularitate. Aşadar, este bine să-ţi propui să fii cunoscut, chiar dacă nu se va întâmpla din prima aşa ceva. Dar drumul spre popularitate depinde şi de numele de domeniu ales. Deşi Google schimbă periodic algoritmii de căutare, iar schimbările din ultima vreme au redus din importanţa, foarte mare la un moment dat, numelui de domeniu în legătură directă cu anumite cuvinte cheie, un nume de domeniu ales inspirat îţi va aduce numai beneficii.

Bun, avem domeniul, trebuie să alegem platforma de conţinut. Una dintre variante este WordPress, mai ales dacă eşti la început de drum. WordPress-ul este CMS-ul (eng. Content Management System) recomandat de toată lumea pentru începerea unui blog/site. Iar dacă vei ajunge la sute de mii de vizualizări de pagină pe zi, te poţi gândi la alte variante.

După ce ai achiziţionat numele de domeniu şi platforma de conţinut, urmează alegerea găzduirii, a hosting-ului. Aici puteţi apela, de exemplu, tot la varianta gazduire.ro, mai ales că se acordă nişte reduceri importante dacă aveţi şi domeniu, şi hosting-ul în acelaşi loc (la aceeaşi firmă).

Avem domeniu, avem platformă de conţinut, avem hosting, ce mai rămâne? Să fim inspiraţi în alegerea textelor şi a imaginilor, a conţinului online în general, şi drumul în spaţiul virtual este larg deschis. Să-l străbatem cu succes!

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu