Guvernul Ponta mai aduce o mare companie in pragul falimentului

joi, iunie 4, 2015 16:18

Victor PontaPatru mine din cadrul Complexului Energetic Hunedoara s-ar putea închide. Peste 5000 de mineri își vor pierde locurile de muncă

CE Hunedoara, societate cu 6.500 de angajati din care majoritate mineri, se afla intr-o situatie extrem de dificial din punct de vedere financiar.

Guvernul a aprobat saptamana trecuta un imprumut de 37 de milioane de euro, insa acesta va fi directionat doar catre termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (Mintia si Paroseni), nu si pentru cele patru mine din cadrul societatii, Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan.

Ajutorul nu va fi duce la salvarea complexului, ci va fi folosit la cheltuieli curente. Ajutorul reglementat prin acest act normativ nu se acorda in sectorul carbunelui si pentru a demonstra ca nu va fi utilizat in sectorul minier, activitatea miniera a societatii se va separa legal de celelalte activitati, informeaza Guvernul. Separarea activitatilor ar duce automat la inchiderea celor patru mine din cadrul Complexului, presiunea sociala fiind imensa avand in vedere ca cei mai multi din cei 6.500 de angajati ai societatii sunt mineri.

Complexul Energetic Hunedoara inregistra la data de 31 martie 2015 datorii de 942,2 milioane lei, din care datorii restante in suma de 432,8 milioane lei. La sfarsitul anului 2014, CEH inregistra pierderi de 356 milioane lei.

Sursa (citeste mai mult)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Guvernul Ponta mai aduce o mare companie in pragul falimentului”

 1. Regimul mafiot Ponta_PSD te intreaba daca ai rude in strainatate | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 7:34

  […] Guvernul Ponta mai aduce o mare companie in pragul falimentului […]

 2. De ce merita dat jos guvernul Ponta | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 7:37

  […] Guvernul Ponta mai aduce o mare companie in pragul falimentului […]

 3. Ponta, premier penal, mars la tribunal, adica DEMISIA | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 15:16

  […] Guvernul Ponta mai aduce o mare companie in pragul falimentului […]

 4. Marius says:

  august 12th, 2015 at 19:59

  Ia ziceti ba minerilor !! Sefii vostri pentru care ati facut mineriada acum va da cu sutul in cur !! Nu mai iesiti in strada sau iesiti doar daca va cheama jegul vostru sef Iliescu sa va dea muie ??

Adauga un comentariu