Habitat for Humanity tocmai și-a vândut prima casă imprimată 3D

marți, decembrie 28, 2021 17:11

Casa imprimata 3D
O familie din Virginia tocmai a cumpărat această casă prin Habitat for Humanity și a fost cel mai bun cadou de sărbători.

Habitat for Humanity a făcut echipă cu Alquist, o companie de imprimare 3D, pentru a construi casa în Williamsburg, Virginia. Are 1200 de metri pătrați și are trei dormitoare și două băi complete.

Casa a fost construită din beton și a durat doar 12 ore pentru a imprima pereții casei, reducând aproximativ patru săptămâni din timpul mediu de construcție a pereților casei. Betonul folosit are și alte câteva beneficii, cum ar fi o mai bună izolare termică și capacitatea de a rezista mai bine la dezastrele naturale, cum ar fi tornadele. De asemenea, s-au economisit aproximativ 15% pe metru pătrat din costurile de construcție.

Casa include, de asemenea, o imprimantă 3D personală, instalată în bucătărie, care îi va permite să retipărească orice ar putea avea nevoie să fie înlocuit pe linie, cum ar fi un mâner de dulap sau o priză electrică.

Totuși, aceasta nu este prima casă imprimată 3D care a apărut pe piață. La începutul acestui an, o listă de pe Zillow susținea că prezintă „prima casă imprimată 3D din lume” din New York. Câteva luni mai târziu, o echipă de arhitecți din Italia a imprimat 3D o casă în întregime din materii prime din pământ.

În mod clar, noua tehnologie începe să fie aplicată și, cu mai multe companii și grupuri care iau notă și o încearcă singuri, am putea asista la viitorul construcției de case din întreaga lume.

Via ReviewGeek.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu