Hitul USLamist al ultimilor ani: Cum a “distrus” PDL-ul Romania in doar doi ani de guvernare

duminică, noiembrie 1, 2015 11:05

USLPDL-ul a guvernat România (aproape) singur în anii 2010 și 2011, plus 4 luni (o treime) din 2012. Ceilalti, PSD, PNL etc. (“clonele statului mafiot”) restul de 23 de ani

Am remarcat pe Facebook, în ultimii ani, un hit croit după mintea lui Puie Monta: “Cum a distrus ciuma portocalie România”. Ei bine, dragi tovarăși și “preteni”, ar trebui să mai faceți niște adunări și scăderi de clasa a II-a pentru a spune adevărul (ceea ce, evident, nu vă interesează foarte tare). Haideți să ne amintim cine și cât a guvernat în ultimii 25 de ani în România.

PSD + PNL = 23 de ani la guvernare, într-un fel sau altul

Pornim de la premisa că PSD este urmașul PDSR, iar PDSR-ul este urmașul FSN-ului, acesta din urmă fiind, mai mult decât evident, urmasul Partidului Comunist Român (PCR), creat la Moscova și finanțat de Moscova.

 • 1990 – 1991: guvernul FSN Petre Roman, cu tatăl Erno Neulander, un evreu comunist spaniol. În prezent, Petre Roman este anchetat penal pentru Mineriada din iunie 1990. Cu alte cuvinte, vorbim de primul guvern penal al viitorului PSD.
 • 1991 – 1992: guvernul Stolojan, cu FSN-ul cel mai important partid al „coalitiei” (celelalte oricum erau de decor; prezenta acolo a unui Tăriceanu sau Patriciu era dintr-un motiv clar: să mai dăm niște tunuri financiare în România în care se puneau bazele mafiei PSD-iste de azi).
 • 1992 – 1996: guvernul Văcăroiu, omul de paie al lui Ilici Iliescu, bețivanul agramat care executa orbește ordinele lui Ilici, având în coaliție relicve securisto-comuniste precum Vadim Tudor sau Ilie Verdeț.
 • 1996 – 2000: guverne CDR, cu PD-ul, viitorul PDL, componentă minoritară, mai importanți fiind liberalii roșii, avându-l în frunte, pe atunci, pe turnătorul la Securitate Mircea Ionescu Quintus. Perioada în care liberalii, viitorii aliați ai PSD-istilor, au furat cot la cot cu țărăniștii și PSD-iștii (chiar dacă erau în opoziție, afacerile mafiei PSD-iste au înflorit în acea perioadă), ei bine, liberalii au dat vina, ulterior, pe țărăniști, iar aceștia au plătit oalele sparte, liberalii fiind „curați”, adică nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le mirosea.
 • 2000 – 2004: guvern PSD, în frunte cu infractorul dovedit ulterior Adrian Năstase. Sistemul ticăloșit din acea perioadă a dus hoția la nivel de politică de stat, fiind cea mai coruptă guvernare din ultimii 25 de ani.
 • 2004 – 2008: guvernare liberală. E adevarat că în perioada 2005 – 2006, a fost și PDL-ul pe acolo, dar liberalii erau vioara întâi avându-l ca premier pe viitorul inculpat penal Călin Popescu Tăriceanu.
 • 2008 – 2009: guvern PSD + PDL. În acea perioadă PSD-iștii s-au aliat cu „ciuma portocalie”, doar banii, nu-i așa, nu au miros. Doar când a fost scoși în șuturi de la guvernare, de către Traian Băsescu, și-au amintit ce portocalie este ciuma și cum trebuie ei să lupte pentru ciolanul pierdut.
 • 2010 – 2011: guvern PDL. Aici este momentul cu tăierea salariilor bugetarilor. O fi fost singura variantă? Cine știe. Dacă nu era acea tăiere de salarii, PDL-ul avea și azi un 30% din voturi.
 • 2012 – 2016: guvern PSD. Doar nu credeți că veșnicul plecat în concedii Iohannis are capacitatea să schimbe până în toamna lui 2016 guvernul actual cu unul PNL.

Așa este PSD-iști: PDL-ul a guvernat (aproape) singur România 2,(3) ani. Oricum, mai lucrați la textul cu „mafia portocalie”, mai ales că, într-o perioadă, și PNL-iștii, tovarășii voștri din USL, erau portocalii.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Hitul USLamist al ultimilor ani: Cum a “distrus” PDL-ul Romania in doar doi ani de guvernare”

 1. USL: 77% din optiunile de vot in decembrie 2015 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 21st, 2015 at 18:53

  […] Hitul USLamist al ultimilor ani: Cum a “distrus” PDL-ul Romania in doar doi ani de guvernare […]

 2. USL-ul este mai viu ca niciodata in Guvernul Ciolos | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 30th, 2016 at 18:58

  […] Hitul USLamist al ultimilor ani: Cum a “distrus” PDL-ul Romania in doar doi ani de guvernare […]

 3. Cat de implicat a fost Stolojan in afacerea „Megapower” | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 22nd, 2019 at 8:08

  […] Hitul USLamist al ultimilor ani: Cum a “distrus” PDL-ul Romania in doar doi ani de guvernare […]

Adauga un comentariu