În 2004, Clujul era încă în Napoca de Aur

marți, decembrie 22, 2020 19:54

Bogdan DavidescuÎn campania electorală de la Cluj (pentru alegerile locale din 2004 – n.m.), Emil Boc, candidatul Alianţei D.A. (Dreptate şi Adevăr; alianţă formată din PNL şi PD – n.m.), a declarat că vrea să-i înlăture pe “comunişti din administraţia locală”. Întrebarea este cum îi va dibui pe edilii comunişti. Se va uita cine poartă cravată roşie şi bască, le va da o compunere liberă cu tema “Odă celui mai iubit fiu al ţării” sau poate va organiza în primărie un miting spontan, să vadă care vine cu pancarte de genul “Ceauşescu, Cluj-Napoca, Pace”, “Trăiască tovarăşul Nicolae Ceauşescu, cel mai de nădejde fiu al ţării”?

Ca să-i uşurăm acţiunea de eliminare a comuniştilor, îi prezentăm domnului primar un criteriu foarte sigur de depistare a lor: să vadă care granguri din primărie au refuzat să dea casele naţionalizate foştilor proprietari pe motiv că aceştia erau prin anii ’50, cităm, “exploatatori de locuinţe”. Adică, tardus în limbaj comunist de lemn, erau chiaburi, cu mai mult de un apartament pe cap de locatar.

Cum a fost cazul doctorului Lăpădatu, care deţinea imobilul din Piaţa Muzeului nr. 3, confiscat de comunişti fără titlu de proprietate. Revendicat din 1996, imobilul e dat pe bucăţi de funcţionarii primăriei. Mai înţki e vândut ilegal în 1997 un apartament din el. Apoi este ocupată cealaltă parte din clădire de către Inspectoratul Judeţean pentru Handicapaţi, desfiinţat însă în 2003. Moment în care primăria îşi instalează în acelaşi imobil, special ca să nu-l retrocedeze, un “Centru social”.

Din cauza unor birouaşe, departamenţele, centruleţe şi comiţii apărute în felul acesta, primăria din Cluj nu a retrocedat, până în anul 2004, nici 10% din imobilele revendicate.

Să sperăm că-n celelalte 90% din casele neretrocedate nu va face şi Emil Boc (pe atunci la primul mandat de primar al Clujului – n.m.), în stil original, “Centre de eliminare a comunismului din Cluj”. Deşi ar cam fi nevoie. (“Academia Caţavencu”, nr. 656/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu