În anul 2004, BOR l-a declarat sfânt pe Ştefan cel Mare, chiar dacă acesta a avut numeroşi copii ilegitimi şi a ucis oameni în bătălii

joi, decembrie 31, 2020 16:56
Posted in category Mass-media

SpagoveanuA mai ucis şi nişte boieri care nu erau de acord cu el, dar să trecem peste, unii poate chiar meritau tratamentul (şi azi unei boieri din Şparlament ar merita măcar o ucidere financiară).

Înainte de a vedea un material pe această temă, publicat în 2004 (“Academia Caţavencu”, nr. 657/2004), aş mai remarca ceva. Biserica Ortodoxă Română (BOR) vrea bani. Cât mai mulţi bani. Deşi s-au dat de la stat (adică din banii destinaţi construcţiei spitalelor, şcolilor, drumurilor sau modernizării acestora) foarte mulţi bani, BOR a simţit mereu nevoia să mai producă nişte bani (neimpozabili, această cloacă de corupţi şi îmbuibaţi fiind scutită de plata taxelor şi impozitelor către stat). Iar una dintre metodele de a produce bani a fost apariţia în calendarul ortodox a încă unor sfinţi, pe lângă cei existenţi deja, cu cruce roşie să aibă şi popa prilejul de a-şi mai rotunji veniturile. A mai apărut un sfânt Dumitru, pe lângă cel vechi, a mai apărut, cu această ocazie, un merţan de neam prost în curtea popii, a băiatului popii, a fiicei popii sau a altor rude care au avut norocul să se nască pe lângă popă, într-o ţară tribală ca România. Din această inflaţie de sfinţi, “boborul” n-a câştigat nimic, poate doar o accelarare a apariţiei cirozei la ficat, pentru cei care serbează sfinţii la umbra alcoolului, dar ce contează, popii s-o ducă bine.

La 500 de ani de la moartea sa, Ştefan cel Mare şi Sfânt este bine-mersi

Rugăm pe cei slabi de înger, cei lipsiţi de unor sau cei care votează cu PSD să nu citească cele ce urmează. Aşa să-i ajute Ştefan cel Mare şi Sfânt! Mulţumim!

Credeţi sau nu, adevărul este că Ştefan cel Mare a fost domn al Moldovei între 1457 şi 1504. Între timp, Ştefan cel Mare a devenit Sfânt, prin grija ce o poartă BOR înmulţirii sfinţilor pe orice cale, inclusiv prin intermediul unui viol al canoanelor bisericeşti.

Zilele trecute (iulie 2004 – n.m.) am primit la redacţie vol. al II-lea al cărţii Cercetări în lumea nevăzută, în paginile căreia sunt luate la întrebări, prin intermediul spiritismului, mai multe persoane care au fost şi nu mai sunt.

Puţini au scăpat de acest interogatoriu divin. În schimb, Mozart, Michelangelo, Debussy, Faraday, Marilyn Monroe, Gheorghe (un ţăran), Einstein, Mendeleev, Platon, Hegel, Horia, Cloşca şi Crişan, dar şi mulţi alţii, au consimţit să răspundă la câteva întrebări.

Dintre aceştia nu putea lipsi tocmai Ştefan cel Mare. Culorile sale de bază sunt argintiu cu potir pe inimă. Câmpul luminic al domnitorului este de 1,92 m, iar raza de acţiune mensonică este de 12,7 m. Repartizat în stratul al VI-lea, îmbrăcat într-un “stihar alb, cu un brâu foarte frumos de mătase, cu barbă, mustăţi, plete şi ochi de vultur, scânteietori”, iată ce a declarat Ştefan cel Mare:

“Nu am meritat să fiu repartizat în stratul al VI-lea, pentru că am avut păcatele mele ca om, dar în cântarul dreptăţii divine au biruit eforturile mele (…). Aici unde sunt, sunt într-o permanentă bucurie, înconjurat de alţi conducători de popoare şi cerem ca şi cei ce sunt mai jos ca noi, în V, cerem permisiunea să vină între noi şi să petreacă cu noi.” Deci se poate!

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu