În Republica Ortodoxă România, cine dă cu pumnu-n masă, te lasă fără casă

duminică, martie 29, 2020 9:13
Posted in category Iliescu KGB

Adrian SeverinImobilul din strada N. Golescu nr. 20 din Bucureşti a fost de partea aliaţilor în al doilea război mondial, mai exact de partea francezilor. Aparţinea pe atunci “Societăţii Franco-Române de Asigurări”. Apoi a devenit non-beligerant, trecând în posesia unei doamne cu frică de război, Elena Constantinescu.

Ocupantul sovietic a considerat însă că imobilul a fost de partea inamicilor, l-a trecut la capitolul imobile aparţinând naziştilor şi l-a confiscat fără somaţie şi, bineînţeles, fără temei legal.

A contribuit la confiscare tovarăşul Chişinevschi, un nume care a intrat în istoria românilor o dată cu tancurile sovietice. Din actele de eroism ale numitului Chişinevschi se remarcă pumnul dat în masa regelui Mihai, pentru a-l determina să abdice.

De atunci până astăzi, imobilul e de partea URSS-ului, ca în vremea de glorie a sovietelor. Pentru că insatnţele româneşti l-au considerat confiscat pe bună dreptate, deşi nu se încadra în nici o lege de naţionalizare dată de comunişti.

Tot ce a stat la baza confiscării a fost o rezoluţie dată pe o petiţie de Chişinevschi. Ca justificare, imobilul e trecut (era trecut în 2004 – n.m.) ca fiind luat, atenţie, conform “Legii X din 1945”.

Şi în cazul acesta, e clar, nu poate fi retrocedat proprietarilor, conform legilor iliesciene “K”, “G” şi “B” din 1995 şi 2001. (“Academia Caţavencu”, nr. 644/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu