În timp ce România plăteşte în continuare pensii speciale unor târâtoare din politică şi nu numai, în SUA filmele SF devin realitate

duminică, august 15, 2021 15:03

Planor electric
O ştire din aprilie 2021 informa publicul dornic de cunoaştere autentică, nu publicul ierbivor interesat de chiloţii zăvorancei, de faptul că un startup din SUA (ce înseamnă startup vedeţi aici), Regent, îşi propune să construiască un planor electric (vedeţi poza) care să poată călători cu 180 de mile pe oră (aproximativ 290 km/h).

În acest fel, călătoriile între oraşele de coastă ar fi mai rapide, mai accesibile şi mai eficiente. La toate acestea se adaugă peisajul de coastă, ce poate fi admirat în timpul călătoriei.

Un asemenea mijloc de transport, care poate fi numit feribot zburător, sau planor de mare, sau taxi plutitor, poate endoca sau decola din porturi, orice cale dreaptă de apă fiind pista.

Cu o finanţare de 9 milioane de dolari primită în aprilie 2021, aceasta fiind prima rundă de finanţare, autorii proiectului îşi propun să-l finalizeze într-un timp cât mai scurt posibil, iar apoi să facă primele zboruri test în zona Boston.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu