Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi

sâmbătă, noiembrie 22, 2014 17:12
Posted in category Mass-media

Preoti spagariDe câte ori încerc să abordez un subiect privitor la preoțimea ortodoxă am o puternică senzație de vomă. Trebuie să descriu niște larve ce trăiesc din munca altora și care și-au trădat aproapele turnându-l la Securitatea comunistă. Dacă azi ortodoxia ar fi o afacere privată, în care nu intervin bani publici, nu m-ar interesa foarte mult subiectul. Așa însă, nu pot trece cu vederea acest buboi numit “religie majoritară”. Știți ce fac acești borfași în sutane în cooperare cu Ministerul Educației? Produc absolvenți de teologie pe bandă rulantă. Scopul? Sfânta șpagă dată și primită pentru o parohie. În timp ce românii mor în spitale măcelăriți de cei mai slab pregătiți medici, cei buni alegând să emigreze din cauza salarizării, Biserica Ortodoxă își adaugă zilnic la parcul auto mașini de ultimă generație, biserici luxoase, majoritatea goale, iar clerul ortodox conduce pe drumurile publice, uneori în stare avansată de ebrietate, mașini dintre cele mai scumpe. Acest peisaj medieval întârziat este întregit de îndoctrinarea religioasă din școli, unde nu sunt minimale condiții sanitare (cel puțin în mediul rural), dar predomină opiumul religios, numai bun pentru a-i prosti în continuare pe cei săraci cu duhul.

Ce poate fi mai relevant pentru decăderea BOR decât faptul că un infractor ca George Becali, șmenar înainte de 1989 și cioban analfabet după, a fost finanțatorul ortodox important, cel care, după ce se porcăia zi de zi cu cine nimerea, devenea marele apărător al ortodoxiei, doar era la fel de șmecheraș și cu tupeu de borfaș ca unii preoți ortodocși. Răul făcut României de această hoardă nesătulă de bani și averi, înainte de 1989 și după, este imens. România este o țară coruptă și din cauza Bisericii Ortodoxe, o instituție încremenită în plină perioadă fanariotă. Precum grecii leneși și guralivi din secolul XIX, dar și de azi, prelații ortodocși sunt o specie pentru care Biblia este o carte doar teoretică, fără nicio legătură cu afacerile lor pământene. Aceste jeguri umane, ce îndemnau românii să voteze un mitoman, și care n-au mișcat un deget pentru a opri crimele dictaturii comuniste, nu merită decât disprețul nostru. Sunt puține excepții, majoritatea fiind încadrabilă în aceste tipare. Iată mai jos și două exemple.

Preoţii care ne-au trădat şi au făcut pact cu Securitatea. Lista celor mai cunoscuţi duhovnici români care l-au vândut până şi pe Dumnezeu

Arhivele Securităţii au scos la iveală faptul că printre turnătorii regimului comunist s-au numărat şi înalţi prelaţi sau simpli preoţi. O parte dintre ei şi-au păstrat şi astăzi funcţiile în ierarhia Bisericii, alţii s-au răspopit şi au eşuat în politică. Adevarul.ro vă prezintă poveştile turnătorilor cu sutană.

SUCEAVA ÎPS Pimen, spion al Securităţii în SUA, Germania şi Israel, turnător la Mănăstirea Putna

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este unul dintre cei mai cunoscuţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române despre care s-a stabilit cu siguranţă că a fost turnător la Securitate. Acest lucru este confirmat chiar şi de o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie, din octombrie 2012. Încă din 2007, CNSAS a decis că arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a colaborat cu Securitatea, furnizând informaţii cu privire la colegi ai săi şi unii membri ai diasporei, în perioada în care s-a aflat în misiune în Occident, trimis de Biserică. Potrivit Deciziei CNSAS numărul 3.370 din 9 octombrie 2007, ÎPS Pimen, cu numele de mirean Vasile Zainea, este titularul dosarelor SIE 40160 şi I 993, iar potrivit celor consemnate în aceste dosare, „a fost utilizat ca informator de IJ Suceava sub numele conspirativ Sidorovici în perioada 1975-1977”.

Citeste mai mult

Arhiepiscopul Teodosie cere spaga 5000 de euro pentru preotie

Cum sa nu spuna altii despre noi ca suntem cea mai corupta tara din UE. Bai, Teodosie, sau care ti-o fi numele, mori javra ordinara nu imbolnavi de coruptie si hotie acest popor!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi”

 1. Ortodoxul-șef Daniel Ciobotea vrea România mereu în Evul Mediu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 8th, 2014 at 20:33

  […] Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi […]

 2. Tiganul PSD-ist Vanghelie a donat bani furati Bisericii Ortodoxe | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 14:08

  […] Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi […]

 3. Doar rusofilii facuti de mama Lenin si tata Stalin agita spectrul ortodoxismului | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 2nd, 2016 at 14:24

  […] Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi […]

 4. Top 10, cele mai scumpe ceasuri din lume | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 6th, 2016 at 21:36

  […] Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi […]

 5. Biserica Ortodoxă Română (BOR) – moştenirea cea mai vizibilă a regimului fanariot în România | A șaptea dimensiune says:

  iulie 25th, 2019 at 10:25

  […] Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi […]

Adauga un comentariu