Ortodoxia îngroapă România

sâmbătă, noiembrie 15, 2014 22:09
Posted in category Mass-media

Vrem spitale nu catedraleNu știu dacă realizați, dar singurele țări ortodoxe din UE sunt România și Bulgaria, aflate pe ultimele locuri în Uniune, în toate clasamentele legate de bunăstarea populației. Ortodoxia e doar un sistem tribal, plin de ritualuri care nu mișcă 1 mm conștiința cetățeanului român corupt, hoț, ineficient. O majoritate, a celor autodeclarați ortodocși, ce nu are cunoștințe minimale legate de doctrina creștină, de fundamentul ei. Bigotismul în care Biserica Ortodoxă evoluează are drept rezultat societatea imorală și coruptă de azi. Deși bisericile s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie, România continuă să fie țara cu cea mai ridicată infracționalitate din UE. Mai mult, dacă nu știați, în fiecare zi, în România, 80 de locuințe sunt sparte de hoți. Hoți care, probabil, la ultimul recensământ s-au declarat ortodocși.

Abaterile grave ale unor slujitori ai Bisericii Ortodoxe de la normele creștine sunt cunoscute. Acești așa-ziși trimiși ai lui Dumnezeu pe pământ nu fac altceva decât să confirme că Biserica este doar un loc putred, din care Dumnezeu a fost izgonit de mult. Cum pot pretinde unii preoți și călugări că sunt creștini, din moment ce laudă sau nu iau nicio atitudine împotriva comunismului ateu? Oare nu știu ei că adevărații creștini au preferat să moară dar să nu-și trădeze credința? Ce au făcut în comunism acești așa-ziși creștini? Au ciripit la Securitate, doar mai bine-l trădezi pe Dumnezeu decât pe securiștii comuniști.

Și mai mult: azi, în schimbul unor arginți, “slujitorii Domnului” își îndeamnă credincioșii (citește fraierii de pe urma cărora se îmbogățesc) să-l voteze pe Ponta la alegerile prezidențiale. Ce contează că minte, doar și ei mint atunci când umblă după bănuți mai ceva ca Sile Cămătaru. Ce contează că Ponta și-a părăsit soția însărcinată pentru nurii Dacianei Sîrbu, doar și ei își părăsesc credința ori de câte ori fac politică. Să nu știe acești Iuda că politica este trădarea lui Dumnezeu și, implicit, intrarea în templul Satanei?

Biserica Ordodoxă este cea mai coruptă instituție publică (dacă o putem numi așa) din România. Se dau șpăgi la greu pentru a obține sau a păstra o parohie. Funcționează clientelismul și nepotismul în tot ce înseamnă avansarea în ierarhia Bisericii. Această instituție a rămas în plin feudalism, fiind destinată unei populații îndobitocite, care trăiește după normele Evului Mediu.

Culmea culmilor absurdului: dupa ce au colaborat la greu cu Securitatea comunistă, înalții prelați ortodocși au pretins, după 1989, introducerea obligatorie a religiei în școli. Este un obiect la care se pierde timpul și încarcă inutil programul școlar al elevilor. Religia predată în școli nu pune accent pe valorile umane ale creștinismului, ci pe tot felul de ritualuri absurde, din care ideea de Dumnezeu dispare. Recenta hotărâre a Curții Constituționale legată de predarea religiei în școli, conform căreia părinții trebuie să facă cerere pentru participarea copiilor lor la cursul de religie, și nu invers cum este acum, va avea un efect minim, mai ales în rândul populației seminalfabete de la țară, acolo unde, îndemnați de “persoane de bine”, membrii turmei ortodoxe vor cere în bloc participarea (citește pierderea de timp) la orele de religie. Este însă un început. Doar că vine prea târziu, dupa 25 de ani de îndoctrinare religioasă fără niciun efect în privința moralei publice.

În final, haideți să citim împreună o scrisoare emoționantă adresată Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, de către un tânăr din România. Daniel Nica este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a fost, timp de trei ani, managerul departamentului de Relaţii Publice al unei universităţi franceze, CEFORA Business School.

Scrisoarea unui tânăr pentru Patriarhul României: „Nu vă e ruşine că l-aţi vândut pe Dumnezeu cu bucăţica?“

„Stimate Înalt Prea Sfintiţ Părinte Daniel,

Uitându-mă la evenimentele ce se petrec în ultima perioadă în Casa Domnului nu ştiu dacă mie trebuie să-mi fie ruşine că vă port numele sau dumneavoastră să vă fie ruşine că aveţi acelaşi nume cu mine.

Aş putea spune că am fost crescut la ţară, fiecare vară din primele 17 – 18 ale vieţii mele petrecându-mi-o alături de bunici într-un sat din sudul ţării. Ştiţi care erau cei mai importanţi oameni acolo? Primarul, doctorul şi popa! O să mă întrebaţi de ce, lipsit de respect, îl numesc Popă şi nu părinte, aşa cum am fost (OBLIGAT) să învăţ în timpul orelor de relgie? O să vă răspund: suntem un stat LAIC iar acest „Popă“ are cel puţin respect din partea mea! De ce?

Spre deosebire de dumneavoastră, Popa din satul meu, deşi obligat de Biserica dumneavoastră, nu percepe taxe săracilor care îşi îngroapă părinţii sau îşi căsătoresc copii. Nu le cere banii pe care nu îi au pentru a sta în faţa lui Dumnezeu.
Nu le vorbeşte despre alegeri prezidenţiale bunicilor mei!

Nu îi obligă să cumpere ziarele bisericii sau calendarele (printate de sfinţiile dumneavoastră fără a înţelege, măcar, ideea de TVA!).

Ziarele primite (OBLIGATORIU) sunt plătite din buzunarul Părintelui Nea’ Nelu (aşa cum îl ştie lumea în sat), iar calendarele sunt de multe ori oferite tot gratuit, pentru că nu toată lumea are Mercedes la poartă (dacă înţelegeţi unde bat).

Obişnuiam, mic fiind, să cumpăr (de placere) cel puţin o iconiţă de la fiecare biserică/mânăstire pe care o vizitam cu părinţii mei în vacanţe. Şi credeţi-mă, am vizitat multe. Atât de multe încăt acum câţiva ani Mânăstirea Curtea de Argeş, pe care o mai vizitasem în trecut, tot pentru a aprinde o lumânare, mi-a cerut şi mie şi părinţilor mei taxă la intrare.

Ni s-au dat bilete! Puteţi să credeţi asta ?! BILETE la intrare în Mânăsitre, bilete pentru a ne putea ruga. A fost ultimul an în care am vizitat acel loc, deşi plin de credincioşi, uitat de Dumnezeu.

Dumneavoastră Preafericitul Părinte Daniel, împreună cu Biserica Ortodox Română, încercaţi să îmi manipulaţii buncii şi străbuncii! Îi faceţi să acţioneze politic în funcţie de interesele dumneavoastră mizând pe credinţa lor şi folosindu-vă cu NERUŞINARE de încrederea lor… de, poate, prea puţinele cărţi citite de ei…

Nu cred că este nevoie să demonstrez cele scrise mai sus, aveţi cunoştinţă de ele şi pot să fac pariu că aveţi acces la internet de pe un Mac pe care eu nu o să mi-l permit prea curând… noroc de poporul creştin-ortodox.

Înainte de a ajunge la subiectul acestei scrisori, o să subliniez pentru a spulbera orice dubiu, că sunt creştin, mulţumesc Celui de Sus după fiecare masă la care îmi adun părinţii şi prietenii şi mă închin în fiecare seară înainte să adorm.

În calitatea mea de Fiu al Lui Dumneazeu, vă întreb, stimate Înalt Preasfinţit, aşa cum l-am auzit o dată pe tata întrebând: Nu vă e ruşine? Nu vă e ruşine că l-aţi vândut pe Dumnezeu cu bucăţica?

V-aş ruga să nu vă rugaţi pentru mine, nu o să-mi permit să plătesc… Dumnezeul în care am fost învăţat să cred nu costă şi nu face politică.

Cu pioşenie, Un Daniel, Un om.

Sursa

Patriarhul Daniel si Victor Ponta
Victor Ponta, candidat la Alegerile prezidenţiale 2014, îi strânge mâna Patriarhului Daniel FOTO Mediafax

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Ortodoxia îngroapă România”

 1. Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 22nd, 2014 at 17:12

  […] Ortodoxia îngroapă România […]

 2. Ortodoxul-șef Daniel Ciobotea vrea România mereu în Evul Mediu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 8th, 2014 at 20:32

  […] Ortodoxia îngroapă România […]

 3. Tiganul PSD-ist Vanghelie a donat bani furati Bisericii Ortodoxe | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 14:09

  […] Ortodoxia îngroapă România […]

 4. Top 10, cele mai scumpe ceasuri din lume | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 6th, 2016 at 21:37

  […] Ortodoxia îngroapă România […]

 5. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (VI) | A șaptea dimensiune says:

  august 17th, 2018 at 17:24

  […] Ortodoxia îngroapă România […]

Adauga un comentariu