Indeplineste-ti visul cu Prima Casa de la ING

vineri, august 28, 2015 21:22
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniViata e plina de momente frumoase si de «inceputuri»: «prima zi de scoala», «primul iubit», «prima masina» , «primul copil», «prima casa», etc.

Toate aceste momente sunt strans legate intre ele, unele sunt inevitabile, unele se intampla cand te astepti mai putin, iar pentru altele trebuie sa depui efort.

In ultima categorie intra si «Prima casa». In ziua de azi este tot mai greu sa iti achizitionezi o casa, daca nu dispui de un buget considerabil.

Fie ca esti la inceput de drum, sa vrei sa devii independent si sa locuiesti singur, fie te-ai saturat sa platesti chirie sau tocmai ti-ai intemeiat o familie si vrei sa iti cresti copiii intr-un spatiu al tau, cu siguranta doresti sa iti cumperi prima ta casa.

Daca bugetul este o problema pentru tine si nu detii o locuinta mai mare de 50m2, creditul pentru prima casa este solutia perfecta pentru tine.

Poti obtine o suma maxima de 66.500 euro (valabil pentru locuintele finalizate cu autorizatie de construire eliberata dupa 22.02.2010), cu un avans de min. 5%, pe o perioada maxima de 30 de ani, cu o dobanda de 3,86% pe an daca inchei asigurare de viata de grup emisa de NN Asigurari de Viata sau 3,96% pe an daca nu inchei aceasta asigurare.

Avansul pe care il dai, poate fi toata suma economisita de catre tine, dar trebuie sa acopere diferenta dintre pretul de achizitie rezultat din antecontractul de vanzare-cumparare si valoarea finantata. Acesta poate depasi 5% in cazul in care pretul de achizitie al imobilului este mai mare de:

  • 60.000 EUR – valabil pentru locuintele finalizate cu autorizatie de construire eliberata inainte de 22.02.2010
  • 70.000 EUR – valabil pentru locuintele finalizate cu autorizatie de construire eliberata dupa 22.02.2010 sau daca valoarea din raportul de evaluare este mai mica decat pretul de achizitie mentionat in antecontractul de vanzare-cumparare.

Poti imprumuta intre 13.000 lei si 57.000 EUR echivalent in lei, pentru achizitionarea de locuinte finalizate cu autorizatie de construire eliberata inainte de 22.02.2010 si 66.500 EUR echivalent in lei, pentru achizitionarea de locuinte noi cu autorizatie de construire eliberata dupa 22.02.2010.

Creditul se acorda oricarui cetatean roman cu rezidenta in Romania, cu varsta minima de 18 de ani si maxim la terminarea contractului de credit de 65 de ani la barbati, 63 de ani la femei si 55 de ani la navigatori.

Pentru a accesa acest credit, ai nevoie de un venit lunar net de minim 1.500 lei per aplicatie, minimum 1 an vechime in campul muncii si minim 6 luni vechime la ultimul angajator, fara intreruperi mai mari de 30 de zile in ultimul an.

In cazul in care venitul tau este insuficient pentru obtinerea creditului dorit, poti aplica pentru credit impreuna cu o alta persoana. Aceasta trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si tine cu privire la: varsta, vechime, tip de venit.

Avantajele creditului ING Prima Casa sunt multiple:

  • Dobanda personalizata , in cazul in care inchei si o asigurare de viata de grup emisa de NN Asigurari de Viata SA
  • Depozitul colateral pe care trebuie sa-l faci iti aduce dobanda unui depozit standard la 1 an
  • In cazul in care achizitionezi imobilul in Euro beneficiezi si de un curs de schimb preferential
  • Nu platesti niciun comision bancii – nici de analiza, nici de administrare, nici de rambursare in avans

Daca esti interesat si de alte credite bancare, ING iti recomanda sa verifici oferta completa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu