Instrument pentru partiţionarea hard-disk-ului

vineri, februarie 25, 2011 18:36
Posted in category IT

EASEUS PartitionVine un moment în care realizezi că spaţiul de pe hard-disk este insuficient, mai ales pentru partiţia ce cuprinde sistemul de operare. Există soluţii pentru redimensiona spaţiul existent pe hard-disk. O soluţie ar fi Disk Management-ul din Windows, cel care are, totuşi, anumite limitări. La acest utilitar se ajunge astfel: Start > Control Panel > Adiministrative Tools > Computer Management > Disk Management sau click dreapta pe My Computer şi alegerea opţiuni Manage (în Windows XP).

O altă soluţie ar fi EASEUS Partition Master Home Edition, o aplicaţie gratuită care ajută la crearea, eliminarea, copierea şi fuzionarea partiţiilor unui hard-disk. Nu necesită reinstalarea sistemului de operare. Are o interfaţă sugestivă, iar în câteva minute se pot învăţa opţiunile disponibile. Se pot extinde partiţii şi gestiona spaţiul de pe hard-disk. Redimensionările se fac rapid, iar modificările pot fi văzute fără repornirea sistemului. Aplicaţia poate fi folosită şi pentru defragmentarea hard-disk-ului, asigurând suportul pentru dispozitive de stocare, cum ar fi cardurile de memorie. Hard-disk-ul poate fi de la 2 GB la 4 TB. Sistemul de operare poate fi Windows 2000/XP/Vista/Windows 7. Alte informaţii le găsiţi urmând link-ul de mai sus.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Instrument pentru partiţionarea hard-disk-ului”

  1. Câte ceva despre subtitrările filmelor | A șaptea dimensiune says:

    august 8th, 2016 at 20:48

    […] Instrument pentru partiţionarea hard-disk-ului […]

  2. 5 aplicaţii pentru partiţionarea şi formatarea hard disk-urilor | A șaptea dimensiune says:

    februarie 3rd, 2019 at 12:21

    […] Instrument pentru partiţionarea hard-disk-ului […]

Adauga un comentariu