Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II)

miercuri, iulie 31, 2013 14:18
Posted in category IT

FisierRevenim asupra unui subiect abordat în prima zi din 2011, într-o parte I, și povestim din nou despre recuperarea datelor pierdute accidental, fiind șterse din neatenție sau ca urmare a virusării calculatorului. Cu alte cuvinte, ce facem dacă dorim să recuperăm ceva important? Există câteva instrumente cu ajutorul cărora putem încerca recuperarea fișierelor șterse. Iată, mai jos, cinci dintre ele.

 • Recuva este instrumentul disponibil gratuit, ‘Recuva Free’, dar și contracost, dacă vă doriți ceva performanță, ‘Recuva Prefessional’ și ‘Recuva Business Edition’. Pentru recuperarea fișierelor, are două opțiuni: ‘manual’, dacă știți exact locația fișierului ce a fost șters, sau folosind căutarea. Aceasta se poate face după tipuri de fișiere (text, imagine, video) sau în diferite dosare (directoare).
 • Stellar Phoenix poate recupera mai mult de 180 de tipuri de fișiere, de pe diverse medii de stocare, inclusiv CD-uri, DVD-uri etc. Există și versiuni complexe ale aplicației, ce pot fi folosite de firme și organizații.
 • TestDisk este cel mai puternic instrument de recuperare de date având funcții unice. Acest program, pe lângă recuperarea de date, poate restabili și reconstrui sectorul de ‘boot’, repara MTF și tabele FAT. Poate găsi partițiile pierdute, pentru localiza datele pierdute. Are un singur dezavantaj (pentru unii): pentru rularea aplicației se folosește linia de comandă, adică nu există GUI (Graphic User Interface) pentru acest program.
 • Data Rescue PC este instrumentul care poate rula printr-o conexiune de rețea și poate recupera date de pe orice dispozitive. Poate restabili toate tipurile de fișiere.
 • Restoration este un instrument simplu, dar eficient în recuperarea de date. Cu ajutorul lui se pot scana și sorta fișierele căutate în funcție de diverși parametri, cum ar fi numele fișierului și dimensiunea.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II)”

 1. Din nou despre PDF-uri | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2015 at 19:49

  […] Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II) […]

 2. Instrumente de recuperare a fisierelor sterse (III) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 22nd, 2015 at 19:20

  […] I povesteam despre Recuva, plus alte aplicații (amănunte la link-ul anterior), pentru ca în Partea a II-a să fie adăugate noi detalii. Între timp anii au trecut (partea I a fost scrisă în 2011, iar […]

 3. Capcanele tehnologiei Wi-Fi | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 26th, 2015 at 12:47

  […] Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II) […]

 4. Uniunea Europeană a pus gând rău pirateriei online | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 27th, 2015 at 13:26

  […] Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II) […]

 5. Internet, limbaje și protocoale | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 28th, 2015 at 14:56

  […] Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II) […]

 6. Despre viruși, troieni, viermi și alte „creaturi” IT | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 29th, 2015 at 17:35

  […] Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II) […]

 7. Absolut banal: telefoanele noastre pot fi ascultate | A șaptea dimensiune says:

  august 17th, 2016 at 14:49

  […] Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II) […]

 8. Tehnologia modernă creează dependență | A șaptea dimensiune says:

  august 17th, 2016 at 15:47

  […] Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II) […]

Adauga un comentariu