Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi

sâmbătă, mai 4, 2013 14:03
Posted in category IT

IObit UninstallerMuicăăă, suntem cap de piatră/ Turnăm soft ca din găleată/ Pe Install noi click am daaat/ Computerul l-am blocat! Mă scuzați, da’ m-apucă. M-apucă toți dracii când scap vreo amică inteligentă și binevoitoare la PC, genul de fată care a absolvit Filologia și știe mai bine decât mine ce am și ce n-am nevoie să-mi instalez. Urmarea e simplă: urlete disperate din PC Speaker, Ctrl+Alt+Del, End Process, luat fată de urechi și trimis la bucătărie, unde-i e locul. Explicat calm că, dacă Dumnezeu ar fi făcut femeia pentru calculator, atunci i-ar fi dat tigaie cu software. Și bine că n-a făcut asta, pentru că toate femeile din lume ar fi gătit doar ecrane albastre.

Urmarea e simplă și lungă cât o zi de post: luat sistemul la puricat, șters și dezinstalat tot ce mișcă fără aprobarea mea, periat regiștri, șters foldere lăsate de uninstall-uri făcute românește, în fine, muncă de negru pe o plantație zăpăcită complet. Motiv pentru care IObit Uninstaller a intrat dramatic în scenă.

Mic și sfrijit (doar 983 KB), softulețul are din start un mare avantaj: rulează direct, fără nici cea mai mică pretenție de instalare. Download, click, meniu: ce dorești să execuți azi, stăpâne? Hiper-cunoscătorii vor intra direct în tab-ul All Programs și își vor face de cap cu voioșie (dupa care vor binecuvânta opțiunea Restore, că sigur fac ei o tâmpenie cât China pe-acolo), posesorii de HDD-uri mici (pe bune, mai există?) vor prefera lista cuprinsă în Large Programs, curioșii își vor băga nasul în Rarely used, iar cei surprinși în povestea din primul paragraf vor zâmbi atotștiutor în timp ce frunzăresc Recently Installed și Toolbars, frați de sânge și siamezi când vine vorba de bloatware (specie de soft inutil și agasant, croit să vină cu o șatră întreagă de alte mizerii care papă resurse și nu oferă mai nimic).

Pe final, am păstrat cireașa de pe tort: aveți un soft căpos care refuză să zboare, nu apare în Add/Remove Programs și, în general, vă calcă pe nervi? Apelați cu încredere la Forced Uninstall: e băiat fin și epurează etnic orice urma din soft-ul bagabont, și de pe HDD, și din regiștri. (Dan Darie, Academia Cațavencu)

IObit Uninstaller este compatibil cu sistemele de operare Win8/Win7/Vista/XP. Interfață în limba română nu există, dar are interfață în limbile hungarian, bulgarian (precizarea este pentru idioții din postarea anterioară, cei care mai cred că miorița lasă pe spate lumea civilizată).

Citeste si articolele:

Vedeți si un tutorial despre Iobit Uninstaller.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi”

 1. Instrumente de recuperare a fișierelor șterse (II) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2015 at 19:44

  […] Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi […]

 2. Cum putem folosi Microsoft Office gratuit si legal | A șaptea dimensiune says:

  martie 1st, 2015 at 19:41

  […] Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi […]

 3. Din nou despre PDF-uri | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 25th, 2015 at 15:54

  […] Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi […]

 4. Capcanele tehnologiei Wi-Fi | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 26th, 2015 at 12:47

  […] Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi […]

 5. Uniunea Europeană a pus gând rău pirateriei online | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 27th, 2015 at 13:27

  […] Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi […]

 6. Internet, limbaje și protocoale | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 28th, 2015 at 14:56

  […] Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi […]

 7. Dotările unei mașini moderne | A șaptea dimensiune says:

  august 17th, 2016 at 11:33

  […] Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi […]

 8. Ce are Windows Phone și nu are iPhone | A șaptea dimensiune says:

  august 17th, 2016 at 11:57

  […] Soft-ul care e mârlan și te dă afară în șuturi […]

Adauga un comentariu