K-PAX, un dramă SF greu de uitat

sâmbătă, noiembrie 3, 2018 19:18
Posted in category Educatie

K-PAXK-PAX (2001), regia: Iain Softley; cu: Kevin Spacey, Jeff Bridges etc.

Deşi seamănă destul de mult cu “Regele pescar”, parcă, filmul reprezintă povestea unui tip – ce afirmă că vine de pe o planetă îndepărtată, K-PAX – şi a unui psihiatru, om de-al nostru, de pe Terra, care încearcă să-l aducă cu picioarele pe pământ pe cel dintâi personaj.

O să vă placă şi muzica din film, compusă, probabil, de autorul, sau autorii, coloanei sonore dintr-un alt film de referinţă pentru Kevin Spacey, “American Beauty”.

Un film în care suspansul este menţinut până la sfârşit şi chiar dincolo de el, din moment ce scenaristul ne lasă cam în ceaţă. Dar şi ceaţa are farmecul său, lasând imaginaţia liberă, neîncorsetată de tipare ieftine.

Merită amintită şi partea de umor a filmului, destul de reuşită, chiar dacă lipsesc scenele nud, cele care, de regulă, lărgesc aria de cuprindere a realităţii.

Puteţi vedea filmul alături de cei mici, audienţa fiind generală, chiar dacă mesajul filmului e niţel mai profund, depăşind filmele pentru puştani în care binele snopeşte răul de-i merg fulgii.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu