KGB-istul Andrei Marga pare tot mai deranjat de traditiile populare ale romanilor

miercuri, august 31, 2016 12:32
Posted in category Iliescu KGB

Andrei MargaFostul ministru de externe, de rahat, al celui mai cinstit guvern de hoți, Guvernul Puie Monta, profesorul de marxism și alte ideologii criminale, jegul care chiar credea, în 2012, că România fără Traian Băsescu va fi altfel (nu e deloc altfel, ba chiar mai rău), Andrei Marga pe numele său de cretin care vrea răul acestei țări, nu mai poate dormi din cauza tradițiilor populare românești, care, vezi Doamne, i-ar supăra pe evreii ce domină viața publică din România. Iată, ceva mai la vale, câteva aberații debitate de această canalie, liberală cică. Să mai spună cineva că PNL-ul nu-i o adunătură de nenorociți, prin care au trecut, într-un moment sau altul, tot felul de gunoaie, de la mafiotul George Becali la condamnatul penal, încă parlamentar, Tudor Chiuariu.

Iată de ce este preocupat acest Andrei Marga. Pe acest jeg nu-l deranjează starea spitalelor din România, starea drumurilor sau starea învățământului românesc, adică viitorul acestei țări. Nu, Marga Andrei are alte preocupări. Iată, mai jos, câteva mostre de tâmpenie KGB-istă, de-ți vine să crezi că trăiești în pur stalinism, cu activistul bolșevic Andrei Marga, cică liberal, la butoane.

„Faptul că formația folclorică „Dor Transilvan” (din rețeaua Primăriei municipiului Cluj-Napoca), a cuprins în repertoriu, a multiplicat (din 2010) și, în cele din urmă, a proiectat pe TVR 3 o colindă cu versuri primitive, de genul „jidovii” care s-au răfuit cu Iisus Cristos, nu poate fi luat nici ca accident și nici superficial. De ce?”

Andrei Marga: „Liturghia ortodoxă ar trebui modificată pentru că este antisemită”

„Există ieșire din ignoranța ce persistă la noi în jurul acestor teme. Nu este deloc realistă, nicidecum, relativizarea Holocaustului evreilor, găsind acum aproape oriunde holocaust. Relativizarea i-a făcut pe cercetătorii evrei să vorbească, pe bună dreptate, de Shoah. Ieșirea din ignoranță pe care o am în vedere, la propriu, presupune doi pași. Primul constă în lansarea, de către teologi, filosofi și istorici pricepuți a unei competente dezbateri asupra lui „Iisus istoric” și a corelației dintre „Iisus istoric” și „Iisus eschatologic”. Al doilea pas constă, oricât de incomod pare, în revizitarea liturghiei, al cărei text are, prin natura lucrurilor, mare răspândire. Știm prea bine că, de pildă, Papa Paul al VI-lea a decis în cele din urmă renunțarea în liturghia catolică la formulările ofensive față de evrei, care au fost înțelese ușor, în decursul istoriei, ca formulări antisemite. Această operație trebuie făcută și în liturghia de la noi. Ar trebui ținut seama de împrejurarea că fragmentele din Evanghelia după Ioan, care se invocă frecvent, au fost elaborate în cadrul unei polemici ce avea deja un trecut înăuntrul iudaismului și riscă mereu (desigur, adesea datorită slăbiciunilor exegezei) să fie înțelese pe dos, ca formulări antisemite, ceea ce nu a fost și nu este nicidecum cazul.”

Sursa (citeste mai mult)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “KGB-istul Andrei Marga pare tot mai deranjat de traditiile populare ale romanilor”

  1. Gelutu says:

    septembrie 1st, 2016 at 10:19

    Bine zis ca-i un KGB-ist nenorocit si asta se vede si dupa mutra lui care seamana cu Brejnev!

Adauga un comentariu