Andrei Marga, marxistul KaGheBist din conducerea României

duminică, mai 13, 2012 9:28
Posted in category PeNaLii

Andrei MargaOmul de legătură dintre Marga şi Putin este colonel GRU

Ministrul român de Externe se laudă cu prietenia unui colonel GRU din anturajul lui Putin, coleg de facultate cu Carlos „Şacalul”.

„Există foarte multe idei preconcepute în Rusia faţă de noi, şi invers. Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filippov, care îmi spunea că România vrea să cucerească teritorii. Şi i-am arătat cât de greşită e această percepţie. Această idee nu există, indiferent cine e la guvernare!”

Declaraţia uluitoate, prin care noul ministru de Externe punea cruce Basarabiei, în chiar ziua înscăunării lui Putin la Kremlin a produs uluire şi nelinişte. Era bomboana pe coliva unui discurs în care Marga pledase pentru schimbarea politicii externe a României şi orientarea ei spre Rusia şi China.

La nici o săptămână, bomba vine tot de la Răsărit. Prestigiosul jurnalist Petru Bogatu, comentând materialele din „Evenimentul zilei”, dezvăluie cine este misteriosul prieten comun al lui Marga şi Putin.

Vladimir Mihailovici Filippov a fost ministru al Învăţământului în Rusia, din 1998 până în 2004, numit la insistenţele comuniştilor lui Ghenadi Ziuganov, scrie Bogatu în „Jurnal de Chişinău”. Avea şi o poreclă ciudată: „ministrul prieteniei popoarelor”.

Secretar de partid şi rector la forjeria spionalui rus

Aceasta, deoarece întreaga carieră a lui Filippov este legată de Universitatea „Prieteniei Popoarelor – Patrice Lumumba” de la Moscova, patronată de GRU, serviciul de informaţii externe al armatei ruse. Aici îşi făceau studiile tineri din lumea a treia. „Era o adevărată forjerie de cadre pentru spionajul militar al URSS”, scrie Petru Bogatu. Nimeni nu era admis aici fără a fi fost în prealabil racolat de GRU.

La „Patrice Lumumba” a învăţat, între alţii, unul dintre cei mai mari terorişti ai lumii, Carlos Ramirez Sanchez, zis „Şacalul”, cu care Filippov a fost coleg.

Vladimir Mihailovici, chiar dacă a ajuns doctor în matematică, a fost tot timpul un politruc, mai dezvăluie ziaristul de la Chişinău. Filippov a fost multă vreme secretar de partid la Universitatea Lumumba, iar după dispariţia URSS, a ajuns rectorul ei.

Apartenenţa la GRU a lui Filippov şi gradul său de colonel au fost dezvăluite de ziarul „Moskovski komsomoleţ”, la sfârşitul anilor 90. Mark Deitch, autorul demascării lui Filippov, a fost un reputat ziarist rus de investigaţii. A fost, pentru că Deitch a murit acum o săptămână, în Indonezia, încercând să salveze un copil de la înec.

Andrei Marga, în calitate de rector al Universităţii Universităţii Babeş – Bolyai de la Cluj i-a înmânat prietenului său, Vladimir Filippov, de la „Patrice Lumumba”, tittlul de Doctor Honoris Causa.

Pe de altă parte, Andrei Marga a fost acuzat de Sebastian Lăzăroiu că ar fi colaborat cu Securitatea, având numele de cod „Andrei Mureşanu”. Dar acest nume nu apare printre documentele deja studiate de CNSAS şi primite de la SRI. „Dacă există un alt dosar, acesta este la SIE sau a fost predat de SIE la CNSAS. În momentul de faţă verificăm dacă CNSAS a primit şi alte documente în ceea ce-l priveşte pe Andrei Marga”, au declarat pentru „Evenimentul zilei” surse de la CNSAS.

Anterior, Sebastian Lăzăroiu declarase: Am auzit că a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureşan” sugerând că acesta ar fi fost colaborator al Securităţii şi că numele lui conspirativ ar fi fost „Andrei Mureşan”.

„Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa şi de la noi să fie la fel de competenţi. Doi prorectori conduc lumea: Putin şi Ratzinger”.
ANDREI MARGA, ministrul de externe al României

Presedintele Romaniei refuza sa-i intinda mana unui KaGheBist, admirator al criminalului de la Moscova, Vladimir Putin

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Andrei Marga, marxistul KaGheBist din conducerea României”

 1. Radu Botta says:

  mai 14th, 2012 at 18:59

  Basescu nu a dat mana cu marga, si Regele cu Iliescu. sunt chit. nici macar un deget, ca-Carol al doilea?

 2. Cornel Căruntu says:

  mai 14th, 2012 at 19:11

  Dupa umila mea parere, atat Regele cat si Presedintele au procedat corect. Nu cred ca-i vreo intrecere intre ei. Sportiv ar fi 2-0 pentru democratie sau, luand-o altfel, 0-2 pentru o Romanie normala, Marga si Ilici facand parte, prin trecut si ideile promovate, Marga a fost parca profesor de marxism, din cosmarul Romaniei de dupa 1945. Paradoxul este ca dupa zeci de ani in care am tanjit sa fie si la noi ca-n Occident, vine acest Marga si ne explica ce mare este Putin, criminalul din ordinul caruia au fost macelariti ziaristi rusi si tinerii din Basarabia.

 3. Carmen Raducanu says:

  mai 18th, 2012 at 1:54

  Marga s-a cam facut de rahat cu copiutele lui.

 4. Memoria scurtă a ciobanilor şi ţiganilor din România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2014 at 13:53

  […] Andrei Marga, marxistul KaGheBist din conducerea României […]

 5. Cât de cretin poate fi acest Andrei Marga | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 18th, 2015 at 15:58

  […] Andrei Marga, marxistul KaGheBist din conducerea României […]

 6. Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 18th, 2015 at 16:03

  […] Andrei Marga, marxistul KaGheBist din conducerea României […]

 7. USL-ul vrea reîntoarcerea României în colhozul rusesc | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 18th, 2015 at 16:10

  […] Andrei Marga, marxistul KaGheBist din conducerea României […]

 8. Cum poţi cânta fals la Eurovision | A șaptea dimensiune says:

  iulie 7th, 2016 at 20:18

  […] Andrei Marga, marxistul KaGheBist din conducerea României […]

 9. KGB-istul Andrei Marga pare tot mai deranjat de traditiile populare ale romanilor | A șaptea dimensiune says:

  august 31st, 2016 at 12:34

  […] Andrei Marga, marxistul KaGheBist din conducerea României […]

Adauga un comentariu