Limba franceza trebuie scoasa din programa scolara

miercuri, iunie 15, 2016 18:46
Posted in category Educatie

Boicot FrantaDe ce copiii nostri trebuie sa invete limba unei tari care-i jignește zilnic pe români făcându-i “țigani”?

Și aici nu-i vorba despre libertatea de exprimare sau alte asemenea situații. Nu, românii sunt etichetați “țigani”, umiliți și batjocoriți nu numai de francezi obișnuiți, idioți de-a binelea, ci de televiziuni și chiar de autoritățile de stat ale Franței, acest stat musulmanizat, o mizerie de așa-zisă republică, un mare rahat care se pretinde un model de civilizație. Iată cum erau terfeliți românii în urmă cu câțiva ani de Ministerul Educației din Franța. Ca să nu mai vorbim de faptul că, înainte de meciul Franța – România, de la Euro 2016, francezii din “Țigani” nu ne scoteau.

Verişorii francezi ne-o mai trag odată

“Un subiect de la Bacalaureatul francez îi insultă pe români”, atrage atenţia unul dintre principalele sindicate franceze din Educaţie.
Subiectul de la BAC-ul francez, care a provocat noi controverse, este următorul: “Prezentaţi formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească un marochinier care vrea să îşi protejeze timp de 20 de ani marca de falsificatorii care operează în România”.
“Subiectul şi întrebarea pusă nu necesitau această menţionare a României. În loc să aducă indicii pe subiect, această menţionare este insultătoare la adresa românilor, care se văd, din nou, stigmatizaţi, după propunerile jignitoare ale guvernului precedent”, se spune în comunicatul sindicatului francez.
Cum este posibil ca într-o ţară cu pretenţii cum este Franţa, culmea! iubită de cetăţenii români, a cărei limbă se învaţă încă din primii ani de şcoală în România, cu importante şi vechi relaţii economice cu România, de la emisiunile de umor şi până la cel mai înalt nivel al educaţiei … să se nască asemea acte de ură exprimate generalizat, voluntar şi public … împotriva românilor?
(Sursa)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu