Mircea Dinescu a primit peste jumatate de milion de euro de la mafiotul Sorin Ovidiu Vantu

luni, august 1, 2016 11:11
Posted in category Mass-media

Mircea DinescuFoștii colegi ai lui Mircea Dinescu dezvăluie suma uriașă pe care acesta încasat-o de la Sorin Ovidiu Vântu

Intr-un articol publicat in 2011 in revista Kamikaze, jurnalistul Alexandru Cautis, fost coleg cu Mircea Dinescu la Academia Catavencu, a dezvaluit cati bani a incasat scriitorul de la Sorin Ovidiu Vantu.

„Va mai amintiti cum l-a descris poetul Mircea Dinescu pe Vintu la precedenta arestare? L-a catalogat drept “literat fin”, de parca instanta avea de judecat in zilele alea valoarea cartilor citite de Vintu, nu valoarea furturilor lui Vintu. Fusese arestat cica un carturar, saracul de el.

De pseudonimul “Nus”, cu care acelasi “literat fin” semna pagini proprii de turnatorii la Securitate, membrul CNSAS Mircea Dinescu a uitat sa zica vreodata ceva. Un amanunt insignifiant. Pentru Mircea Dinescu, faptul ca Vintu a furat si a turnat ceva mai mult decit a citit trece pe planul doi, poate fi ignorat. Vintu e un “literat”, care accidental, in pauzele dintre reprizele de citit se mai odihnea si el un pic dind in git la Secu si, mai apoi, delapidind fonduri de investitii si companii de sindicalisti.

Ca din intimplare, cind Vintu lua pauze de lectura, poetul Mircea Dinescu primea de citit din partea “literatului fin”. Din raportul de expertiza contabila depus la dosarul FNI rezulta ca Mircea Dinescu a primit din banii sustrasi de Vintu din respectivul fond teancuri de file insumind 2.973 milioane de lei (daca impartim la 4,5 inseamna aproximativ 660.000 euro – n.m.). Asta a fost partea lui Dinescu din jaful FNI.

Din probele depuse la dosarul Petrom Service, rezulta ca acelasi Mircea Dinescu a primit de citit de la “literatul fin” un alt teanc de hirtii de 100.000 de euro. Asta a fost partea lui Dinescu din jaful Petrom Service. Sa aiba ce citi trei vieti.

Cu alte cuvinte, Mircea Dinescu s-a bucurat de fiecare data cind Sorin Ovidiu Vintu lua pauze de la lecturi, si acest lucru se vede in dosarele penale FNI si Petrom Service, nu sint fantezii literare. Daca va numarati printre zecile de mii de pagubiti FNI sau sindicalisti pacaliti ai Petrom Service, puneti repede mina pe telecomanda si cautati emisiunea lui Mircea Dinescu, difuzata pe postul TV al lui Vintu. Banii vostri vorbesc, vorba cintecului, prin gura lui Dinescu. Fara banii vostri, Mircea Dinescu n-ar fi avut ocazia sa va povesteasca despre “literatul fin” Sorin Ovidiu Vintu”, scria Alexandru Cautis in 2011.

Sursa

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Mircea Dinescu a primit peste jumatate de milion de euro de la mafiotul Sorin Ovidiu Vantu”

 1. Cum s-au imbogatit din furt sefii Politiei si fostii securisti in regimul KGB-istului Ilici Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 30th, 2016 at 12:42

  […] Mircea Dinescu a primit peste jumatate de milion de euro de la mafiotul Sorin Ovidiu Vantu […]

 2. Dan Doran says:

  octombrie 22nd, 2018 at 14:09

  Dacă e adevărat, e foarte grav. Dar rămîne de văzut PENTRU CE a primit Dinescu atîția bani, poate era vorba de un contract de publicitate, căci nu văd DE CE l-ar fi plătit SOV pe poetaș cu atîția bani. Făcea parte el din consiliul de administrație al firmelor respective? De ce Vîntu nu a dat bani la fel de mulți și portarului de la cimitirul Eternitatea, dacă tot voia să dea? Articolul de față nu dă niciun fel de informații decît că Dinescu a primit bani, dar putea să îi ia și pentru un contract. Ce-i drept, dacă mai tîrziu i-a luat partea șnapanului, e cam cu cîntec, dar doar FIN LITERAT nu e tocmai o limbă în cur!

 3. Eu says:

  octombrie 22nd, 2018 at 16:53

  Dane, dinescu era „emanatia revlutiei”…deci cu influenta acolo unde a trebuit ca sa le iasa cartile celor ce trebuiau sa le iasa, de data asta lui vantu. Nu va mai amintiti „celebra” fraza a lui Caramitru: „Mirceas” fa-te ca lucrezi”, cand ala freca menta cu puloverul lui vargat, ca si omu’ fara gat, prin TVR, la lovitura de stat din ’89?!

 4. Yon Rijksadelaar says:

  octombrie 22nd, 2018 at 17:50

  etnicul acesta de poet derbedeu, a stiut să treacă ca gâsca prin apă CA SĂ PROFITE de toate regimurile! KGB ul îi era drag si*l veghea din prag! E străvezie ascensiunea lui si atât de clară că doar cei orbi nu văd!

 5. Cum au ajuns puscariasii dinainte de 1989 mari investitori dupa 1989 | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 20th, 2019 at 17:18

  […] Mircea Dinescu a primit peste jumatate de milion de euro de la mafiotul Sorin Ovidiu Vantu […]

 6. În România comuistă a anului 2018, eroii anticomunişti se sting în tăcere, în timp ce cocalarii şi piţipoancele sunt non-stop la tembelizor | A șaptea dimensiune says:

  februarie 2nd, 2019 at 14:41

  […] Mircea Dinescu a primit peste jumatate de milion de euro de la mafiotul Sorin Ovidiu Vantu […]

 7. Marinca Mircea says:

  decembrie 29th, 2019 at 12:40

  Există un mare semn de întrebare asupra tuturor declarațiilor lui Mircea Dinescu din ultimii 30 de ani ! Să nu uităm luările de poziție în sprijinul PSD din ultimii ani !

 8. giorgio says:

  mai 27th, 2020 at 23:00

  hoți din 1989-2020 hoți analfabeți

Adauga un comentariu