Masajul modern înseamnă mese masaj, pat masaj şi convergenta.ro
joi, noiembrie 30, 2023 10:20În 1952, apărea în Franţa compania Franco&Fils, gândită pentru proiectarea şi fabricarea de dispozitive medicale şi paramedicale. Renumită pentru mesele de masaj moderne, folosite inclusiv de jucătorii Franţei în 2018, campioni mondiali la fotbal, compania şi-a deschis o filială şi în România, iar informaţii despre produsele oferite găsim pe platforma convergenta.ro.
Scurt istoric al masajului
Dacă tot veni vorba despre masaj, haideţi să vedem un scurt istoric al apariţiei şi evoluţiei tehnicilor şi conceptelor legate de masaj.
Mergem întâi în Antichitate, perioadă istorică marcată de câteva cunoscute civilizaţii, printre care cea a Egiptului Antic. Egiptenii antici vedeau în masaj o formă de terapie fizică şi spirituală. Pentru a spori beneficiile terapeutice, aceştia foloseau uleiuri esenţiale din plante, iar tehnicile de masaj se concentrau pe întinderea şi relaxarea muşchilor.
În China Antică, tehnicile de masaj erau mult mai evoluate, datorită unei adevărate culturi spirituale, în care medecina tradiţională chineză din acele vremuri punea accent deosebit pe stimularea energiilor corpului uman. Aşa se face că tratatele de medicină din China Antică introduceau masajul ca o metodă de vindecare a diverselor afecţiuni.
Tot în Antichitate, dar într-o altă zonă geografică, în India, masajul însemna sănătate şi echilibru, obţinute prin armonizarea energiilor vitale ale corpului. Masajul indian utiliza uleiuri calde şi mişcări ritmice ale corpului pentru a obţine echilibrul energetic şi vindecarea.
În cultrile antice europene, adică în Roma Antică şi Grecia Antică, masajul era considerat important pentru menţinerea sănătăţii şi a unei stări de bine. Grecii antici foloseau masajul pentru a îmbunătăţi performanţele sportivilor, atleţilor în principal, dar şi pentru a trata diverse afecţiuni. Romanii au introdus masajul în băile publice şi în parcticile medicale. Pentru a promova sănătatea şi relaxarea, termele romane combinau apa caldă, masajul şi exerciţiile fizice. Se spună că însuşi împăratul roman Iulius Cezar ar fi beneficiat de masaje zilnice pentru a-şi menţine un tonus pozitiv.
Şi ajungem în Evul Mediu, acolo unde, din cauza influenţei nefaste a Bisericii şi dogmelor religioase, masajul şi-a pierdut popularitatea în Europa. Biserica Catolică vedea în baie şi masaj tehnici imorale, păcătoase, care ar fi dus la pierzania sufletului.
Ca în multe alte domenii ale cunoaşterii, datorăm Renaşterii revenirea masajului în centrul atenţiei oamenilor. Medici şi savanţi au început să traducă texte antice referitoare la importanţa masajului în domeniul medical, al tratării diverselor afecţiuni.
În epoca modernă, începând cu secolul al XIX-lea, masajul are parte de o nouă renaştere în Europa. Un suedez, Pehr Henrik Ling, prezintă diverse tehnici de masaj, cunoscute sub denumirea de Masajul suedez sau Sistemul Suedez de Gimnastică. Aceste tehnici de masaj se concentrau pe relaxarea musculară şi îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Masajul suedez devine foarte popular, fiind şi în prezent una dintre cele mai populare tehnici de masaj la nivel mondial.
Spre sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, în Europa şi America, staţiunile balneare şi termale atrag tot mai mulţi oameni, în căutarea tratamentului pentru diverse afecţiuni şi a relaxării în vacanţe şi concedii. Pentru a răspunde acestor nevoi, staţiunile au dezvoltat o varietate de tehnici de masaj şi tehnici de înfrumuseţare, care vor evolua spre conceptul modern de spa.
După anul 2000, adică în secolul al XXI-lea, masajul şi spa-urile capătă o asecensiune şi expansiune rapidă, dezvoltându-şi în acest sens o diversitate de tehnici şi tratamente, pentru a răspunde nevoilor şi gusturilor variate ale clienţilor. Pe lângă tehnicile tradiţionale, precum masajul suedez, apar abordări mai exotice şi inovatoare ale masajului, precum masajul thailandez.
Indiferent de forma de masaj pe care o alegem, esenţa rămâne: păstrarea şi îmbunătăţirea stării fizice şi mentale, a unei stări de bine atât de necesară şi de dorită. Masajul, prin tehnicile şi metodele sale, consolidează sistemul imunitar, ajută la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul muşchilor şi al ţesuturilor, revigorează sistemul nervos.
Alte avantaje ale masajului: diminuarea anxietăţii, creşterea elasticităţii pielii, creşterea mobilităţii articulaţiilor şi a fluxului limfatic, combaterea celulitei, diminuarea durerilor de spate, musculare, de cap şi ale articulaţiilor, un plus de energie şi bună dispoziţie, o concentrare mai bună, refacerea organismului după efort sau o perioadă de convalescenţă.
Revenind la mesele de masaj moderne, pe care este bine să le avem, pentru a beneficia de toate avantajele masajului, iată câteva date de contact, ce pot fi folosite pentru a comanda dispozitive medicale şi paramedicale, inclusiv mese şi paturi de masaj.
La aceste date de contact, puteţi comanda, de exemplu, Masa masaj: ridicare/coborare cu scripete (vedeţi şi imaginea de la începutul articolului).
CONVERGENŢA SRL
Str. Energiei, nr. 2B, loc. Petreşti, 515850, jud. Alba
Telefon: +40 (740) 129 128
E-mail: info@convergenta.ro