Maşini de închiriat Cluj

vineri, decembrie 30, 2022 8:01
Posted in category Diverse

Autoturisme ManiaRent

Dacă sunteţi în trecere prin Cluj şi aveţi nevoie de masini de inchiriat Cluj, ManiaRent ar fi varianta optimă. Parcul auto cuprinde o diversitate de maşini, inclusiv modele de ultimă generaţie. Perioada de timp în care puteţi închiria maşina este largă, iar maşina poate fi preluată şi predată într-o locaţie aleasă de client.

Puteţi închiria maşini produse în 2022, iar serviciul se poate folosi şi din alte locaţii precum: Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Blaj, Deva, Hunedoara, Sibiu, Sibiu Aeroport, Cluj Napoca Aeroport, Timişaora, Timişoara Aeroport, Braşov, Mediaş, Orăştie, Sighişoara, Târgu Mureş, Târgu Mureş Aeroport.

Maşina poate fi închiriată fără garanţie. Şi pe termen lung.

Cum în acest articol vorbim de închirieri auto, haideţi să vedem cum a apărut acest serviciu, atât de util celor care, ajungând într-un loc sau altul, au nevoie de o maşină pentru a-şi rezolva problemele. Aşadar, un pic de istorie a închirierilor auto (rent a car-ului).

Ca în multe alte domenii ale activităţii umane din ultimii 200 de ani, americanii au fost inovatorii. Spiritul de iniţiativă şi antreprenoriat american a mişcat, şi de această dată, lumea înainte, spre ceva mai multă bunăstare şi civilizaţie. Leagănul serviciul de închirieri auto este statul american Nebraska, iar locaţia în timp este anul 1916.

În acel an 1916, un deloc oarecare Joe Saunders are inspirata idee să-şi închrieze automobilul, un Ford model T, localnicilor şi oamenilor de afaceri care aveau nevoie de o maşină pentru diverse activităţi. Taxa fixată de acest hai să-I apunem inovator în domeniile serviciilor auto era de 10 cenţi pentru fiecare milă parcursă.

După primele luni de funcţionare a serviciului de închirieri auto, cu o singură maşină, Joe Saunders a realizat că afacerea are o potenţial uriaş, aşa încât, până în 1925, şi-a extins serviciul de închirieri auto în 21 de state americane. Odată cu extinderea rent a car-ului, acesta şi-a diversificat şi-a multiplicat şi diversificat maşinile din parcul auto.

Aşa a început totul în domeniul închirierilor auto. În România, prima companie de închirieri auto a apărut în 1942, dar vremurile vitrege de după 1944 nu i-a permis acestei companii să-şi continue activitatea. După decembrie 1989, piaţa închirierilor auto a început să dea semne de viaţă. În 2003, apar şi în România primele firme care oferă servicii de închirieri auto la standarde europene. Iar de atunci serviciul rent a car-ului s-a modernizat continuu, oferind clienţilor maşini moderne, de ultimă generaţie, cu un confort sporit.

Serviciul de închirieri auto este foarte dezvoltat şi extins în Germania, ţara cu cea mai modernă infrastructură din Europa. În toate marele oraşe din Germania există companii de închirieri auto, care oferă servicii la cele mai înalte standarde. România se apropie încet, dar sigur, de nivelul occidental în domeniul închirierilor auto, în oraşele mari ale ţării, cei aflaţi în trecere pe acolo, fiind beneficiarii acestui important serviciu destinat oamenilor de afaceri şi turiştilor, dar nu numai, aflaţi în căutarea mult doritei maşini, care să poată fi folosită în diverse scopuri.

Studiile de piaţă arată că, în România, serviciile de tip rent a car se extind rapid, atât ca număr de maşini, cât şi ca număr de clienţi. Se apreciază că în ţara noastră, în prezent, sunt peste 10.000 de maşini de închiriat, iar valoarea de piaţă a acestora depăşeşte 100 de milioane de euro. Este şi acesta un semn că această nişă de afaceri are un potenţail uriaş, încă neatins, dar care, într-un viitor apropiat, ar s-ar putea extinde şi mai mult.

Românii apelează tot mai mult la serviciile firmelor de închirieri auto, mai ales cei care lucrează în alte ţări şi vin în România pentru a-şi petrece concediul de odihnă sau/şi a-şi vizita familia şi rudele. Dar nu numai aceştia, ci şi Românii din ţară, care merg în concediu în diverse locaţii din România şi/sau cei care, prin natura profesiei, trebuie să ajungă în diverse locuri din ţară, acolo unde au proiecte de care trebuie să se ocupe.

Un lucru este cert: a închiria o maşină, atunci când te afli departe de casă, este un beneficiu extraordinar care te scuteşte de multe bătăi de cap şi îţi oferă o libertate de mişcare atât de utilă şi plăcută. Sentimentul că poţi ajunge oriunde pentru a-ţi rezolva problemele este inegalabil, aşa încât, cei care oferă serviciile de închirieri auto fac o treabă grozavă pentru societate, pentru noi toţi.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu