Meta a introdus o nouă funcţie în aplicaţia mobilă Facebook: Link History (istoricul link-urilor)

duminică, ianuarie 21, 2024 15:22
Posted in category IT

Facebook: Link History (istoricul link-urilor)

În ianuarie 2024, Meta a introdus o nouă funcție Link History (istoricul link-urilor) în aplicația mobilă Facebook. Acest lucru vă permite să vizualizați o listă a tuturor site-urilor web pe care le-ați vizitat din rețeaua socială.

Cum funcționează funcția Link History (istoricul link-urilor) de la Facebook

De fiecare dată când accesaţi un link din aplicația Facebook, care vă duce la o pagină web, aplicația îl înregistrează și îl stochează timp de 30 de zile, permițându-vă să îl revedeți ulterior, dacă este necesar. Link History (istoricul link-urilor) are propria sa secțiune dedicată în aplicație, similar modului în care puteți vizualiza istoricul de navigare într-un browser web precum Chrome.

Funcția nu este activată în mod implicit și, în momentul scrierii acestui articol, trebuie să vă înscrieți pentru a profita de ea.

Cum verificaţi Link History (istoricul link-urilor)

Funcţia Link History (istoricul link-urilor) este disponibilă numai în aplicația Facebook pentru iOS și Android. Pentru a verifica Link History, se parcurg următorii paşi.

Deschideţi aplicația Facebook și conectați-vă la contul dvs. Facebook.

Atingeți cele trei linii din colțul din dreapta jos (iOS) sau din colțul din dreapta sus (Android) pentru a merge la secțiunea Menu (Meniu) a aplicației.

Extindeți opțiunea Settings & privacy (Setări și confidențialitate) și atingeți Link History (istoricul link-urilor).

Dacă vedeți solicitarea Allow link history (Permiteți istoricul link-urilor), nu v-ați înscris încă. Dacă vedeți o listă de linkuri pe care le-ați mai vizitat, ați optat deja pentru a utiliza funcția Link History (istoricul link-urilor) de la Facebook.

Cum să dezactivezi Link History (istoricul link-urilor) pe Facebook

Dacă ați optat pentru Link History și doriți să renunțați, nu veți găsi opțiunea de a o dezactiva în același meniu Link History (istoricul link-urilor). În schimb, puteţi urma acești pași:

Extindeți categoria Settings & privacy (Setări și confidențialitate) în secțiunea Menu (Meniu) a aplicației Facebook.

Atingeți Settings (Setări), apoi derulați în jos și atingeți Browser sub categoria Preferences (Preferințe).

În secțiunea Browsing data (Date de navigare), veți vedea o comutare pentru Allow link history (Permite istoricul linkurilor). Dezactivați-l.

Când vi se solicită confirmarea, atingeți Don’t allow (Nu permiteți).

În același meniu, veți găsi și opțiunea de a șterge istoricul link-urilor, dacă nu doriți să îl dezactivați complet.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu