NASA intenționează să trimită oameni deasupra planetei Venus, într-un oraș „plutitor”

vineri, decembrie 19, 2014 20:06
Posted in category Educatie

Deasupra planetei VenusÎn timp ce, în ultimii ani, se discută foarte mult despre primele expediții umane pe planeta Marte, NASA a lansat un nou proiect ce privește, de astă dată, planeta Venus. Mai precis, este vorba de o misiune de cercetare a atmosferei planetei Venus, ce include și trimiterea de echipaj uman într-un “oraș plutitor”, adică o stație care să fie permanent în atmosfera planetei Venus.

Planeta Marte, ca să revenim la ea, are câteva atuuri importante față de Venus, iar unul dintre ele este temperatura medie pe Marte ce este undeva în jur de – 630 C. Pe suprafața planetei Venus, în schimb, temperatura ajunge la 4650 C, suficient de fierbinte pentru a topi plumbul, iar în atmosfera lui Venus găsim nori de acid sulfuric, extrem de toxici.

Proiectul propus de NASA, numit High Altitude Venus Operational Concept (HAVOC), prevede, inițial, trimiterea unui robot care să studieze atmosfera planetei Venus, apoi o misiune orbitală fără echipaj uman. Dacă totul decurge bine, ar urma o misune orbitală cu echipaj uman și apoi prezență umană permanentă deasupra planetei Venus, într-un oraș “plutitor”. Navele vor “pluti” la 50 km de suprafața planetei, acestea având 130 de metri lungime. La acea distanța deasupra planetei Venus temeratura atinge “doar” + 750, iar expunerea la radiații este minimă.

Deocamdată este un proiect pe hârtie, existând și obstacole serioase, ce trebuie depășite. Cel mai mare impediment ar fi siguranța celor care merg în acel oraș plutitor și revenirea lor pe Pământ. Cu siguranță, însă, se vor găsi soluții pentru toate problemele prezentului, iar într-un viitor nu foarte îndepărtat vom merge, prin reprezentanți, în orășelul “plutitor” ce asigură un peisaj unic al planetei Venus.

Sursa

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “NASA intenționează să trimită oameni deasupra planetei Venus, într-un oraș „plutitor””

 1. Se apropie Apocalipsa? | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 11th, 2015 at 14:55

  […] NASA intenționează să trimită oameni deasupra planetei Venus, într-un oraș „plutitor&#82… […]

 2. S-a creat prima retea de calculatoare ce reproduce procesele din creierul primatelor | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 13th, 2015 at 11:53

  […] NASA intenționează să trimită oameni deasupra planetei Venus, într-un oraș „plutitor&#82… […]

 3. Cele mai importante 10 descoperiri stiintifice din 2014 | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 5th, 2016 at 20:46

  […] NASA intenționează să trimită oameni deasupra planetei Venus, într-un oraș „plutitor” […]

Adauga un comentariu