O colecţie interesantă

duminică, mai 24, 2009 12:37
Posted in category IT

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniPrin 2007, Google a lansat un nou “feature” pentru Google Maps, şi anume Street View, cel care îţi arată harta unui oraş până la nivelul străzii, al maşinilor, al vitrinelor etc. Serviciul era valabil, la început, numai în cinci oraşe din SUA (San Francisco, Denver, Las Vegas, Miami şi New York), şi asta din cauza modului dificil de cartografiere a locurilor: câteva zeci de maşinuţe cu camere de filmat se plimbaseră prin tot oraşul, înregistrând tot ceea ce se putea vedea de la nivelul străzii. Între timp, serviciul Street View s-a extins cuprinzând şi alte oraşe din SUA şi nu numai. Dacă vreţi imagini din aceste oraşe sau capturi interesante puteţi accesa streetviewr. În Views este colecţia, iar în By location puteţi alege oraşul. Bucureştiul nu apare cu nici o stradă vizibilă cu Google Maps, spre fericirea celor din cartierul Ferentari şi a lui George Becali, idolul lor.
Update
Pentru a vizualiza imagini la nivelul străzilor pentru o anumită locaţie, măriţi transfocarea asupra unei zone la o altitudine de aproximativ 500 km. Veţi vedea o pictogramă Pegman care apare în partea dreaptă sus sub comenzile de navigare. Faceţi clic şi trageţi pictograma peste vizualizatorul 3D. În jurul drumurilor pentru care sunt disponibile imagini la nivelul străzilor, va apărea o margine albastră. Plasaţi pe un drum cu margine albastră şi veţi intra în Street View. Când vă aflaţi în Street View, toate straturile aplicabile care sunt selectate în panoul din stângă din Straturi sunt, de asemenea, vizibile.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “O colecţie interesantă”

 1. Ce căutăm pe această lume | A șaptea dimensiune says:

  iulie 31st, 2016 at 16:42

  […] O colecţie interesantă […]

 2. Surprize-surprize cu Google Trends | A șaptea dimensiune says:

  iulie 31st, 2016 at 17:57

  […] O colecţie interesantă […]

 3. Unde găsim programe noi | A șaptea dimensiune says:

  iulie 31st, 2016 at 18:31

  […] O colecţie interesantă […]

 4. Cum se câştigă jumătate de miliard … de dolari | A șaptea dimensiune says:

  august 1st, 2016 at 14:34

  […] O colecţie interesantă […]

 5. Antivirus gratuit | A șaptea dimensiune says:

  august 1st, 2016 at 15:10

  […] O colecţie interesantă […]

 6. Windows şi lucrul cu tastele | A șaptea dimensiune says:

  august 2nd, 2016 at 8:24

  […] O colecţie interesantă […]

Adauga un comentariu