Antivirus gratuit

marți, august 4, 2009 14:19
Posted in category IT

Antivirus, avastPentru Windows, un sistem de operare destul de vulnerabil uneori, există antiviruşi gratuiţi, iar dintre ei se pot aminti câţiva suficient de buni

 • AVG este produs de Grisoft, o companie cehească la bază. Compatibil Windows XP şi Vista, are protecţie anti-spyware, are un real-time shield (protecţie în timp real), un link scanner, se updatează, evident, gratuit şi se pare că nici nu consumă foarte multe resurse la scanarea in back-ground ori la cea on-demand. Se poate descărca de pe site-ul oficial https://www.avg.com/en-eu/homepage#pc.
 • Avast este produs de ALWIL Software, tot o companie cehească. Este valabil timp de 60 de zile, după care trebuie să te înregistrezi. Tot gratuit. Laşi o adresă de e-mail la care vei primi un licence key valabil un an. Are o interfaţă mai bizară, care aduce a Winamp (modern skin), update-urile sunt automate, iar real-time shield-ul e prezent. În plus, avem Virus Recovery Database, un serviciu care scanează continuu fişierele, astfel încât, dacă ceva se infectează, să poţi face un fel de system restore la perioda când fişierele erau intacte. Chestia asta, însă, cam mănâncă resurse, aşa că de obicei va sta închisă. Îl găsiţi la https://www.avast.com/index#pc.
 • Avira este un produs nemţesc (pentru cei care preferă calitatea germană). Are update-uri automate, real-time shield-ul e prezent, rata de detectare este foarte bună, are integrat şi un modul anti-rootkits, anti-phishing, viteză mare de scanare şi o interfaţă umană. Se descarcă gratuit de la https://www.avira.com/.

Articol preluat şi adaptat din “Academia Caţavencu”, nr.24/2008.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Antivirus gratuit”

 1. Cele mai bune programe antivirus gratuite in 2016 | A șaptea dimensiune says:

  iulie 21st, 2016 at 16:07

  […] Antivirus gratuit […]

 2. Windows şi lucrul cu tastele | A șaptea dimensiune says:

  august 2nd, 2016 at 8:23

  […] Antivirus gratuit […]

 3. Cum se instalează Windows XP | A șaptea dimensiune says:

  august 2nd, 2016 at 9:14

  […] Antivirus gratuit […]

 4. Ce este bit-ul şi ce este byte-ul | A șaptea dimensiune says:

  august 2nd, 2016 at 9:35

  […] Antivirus gratuit […]

 5. Utilizarea culorilor în HTML | A șaptea dimensiune says:

  august 2nd, 2016 at 12:19

  […] Antivirus gratuit […]

Adauga un comentariu