Oare copiii Timişoarei anului 1989 au murit pentru ca foştii securişti criminali să ocupe funcţii importante, să aibă pensii imense şi averi mari?!

sâmbătă, august 5, 2023 16:54

Maiorul de Securitate, în 1989, Gheorghe AtudoroaieStudiu de caz: maiorul de Securitate, în 1989, Gheorghe Atudoroaie

Fost şef din Securitatea Timiş, maiorul Gheorghe Atudoroaie, arestat de două ori pentru genocidul de la Timişoara anului 1989, este avansat la gradul de general în 2004, de către un alt criminal din 1989, KGB-istul Ion Iliescu.

Soţia securistului Atudoroaie este fiica generalului de Securitate Nicolae Pleşiţă, un alt criminal care organiza asasinate îndreptate împotriva ziariştilor români de la Europa Liberă, din ordinul dictatorului criminal Ceauşescu Nicolae.

După evenimentele de la Târgu Mureş, din martie 1990, organizate în cel mai pur stil KGB-ist de Securitatea comunistă, pentru a împiedica aplicarea Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, punct la care se cerea ca timp de 5 ani foştii nomenclaturişti comunişti şi foştii ofiţeri de Securitate să nu aibă dreptul să deţină funcţii de conducere în România, securistul Atudoroaie este reactivat şi contribuie la înfiinţarea Serviciului Român de Informaţii (SRI), plin ochi de foşti securişti comunişti la acea vreme.

După a doua arestare, este reîncadrat în SRI şi numit, de Virgil Măgureanu, şef al SRI Iaşi şi şeful Unităţii de Protecţie a Cadrelor SRI la nivelul României.

În 1997, după plecarea de la Cotroceni a KGB-istului criminal Ion Iliescu şi venirea la putere a regimului Constantinescu, securistul Atudoroaie este trecut în rezervă, la intervenţia asociaţiilor de revoluţionari.

În 2001, după ce PSD = ciuma roşie şi Iliescu-KGB revin la putere în România, securistul Atudoroaie este reactivat şi numit consilier în domeniul serviciilor secrete.

În 2010, îl găsim pe acelaşi securist Atudoroaie, nu la cimitirul eroilor Revoluţiei, pentru a le cere iertare, ci şef la Iulius Mall Timişoara, numit acolo de Iulian Dascălu, regele mall-urilor din România. Acest Dascălu avea, în 2010, datorii la bugetul de stat de circa 1,5 miliarde de lei vechi, la valoarea leului vechi din 2004.

Dubiosul om de afaceri Iulian Dascălu a fost susţinut puternic de către patriarhul Daniel, care pe vremea când era mitropolit al Moldovei l-a finanţat pe Dascălu pe filiera băncilor greceşti ortodoxe.

Revenind la securistul Gheorghe Atudoroaie, acest caz arată clar cum foştii securişti torţionari din regimul dictatorului criminal Ceauşescu au pus mâna pe această ţară, au jefuit-o în ultimul hal şi-şi petrec anii de bătrâneţe fără griji, având în conturi sume grase, din pensii speciale şi alte afaceri derulate la umbra lozincii KGB-iste „Nu ne vindem ţara, deoarece nu mai găsim alta mai proastă, mai naivă şi mai cu bogăţii s-o jefuim în ultimul hal, noi, securiştii criminali şi foştii comunişti la fel de criminali”.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu