Securitatea – instrumentul Partidului Comunist Român, folosit pentru a teroriza populaţia României comuniste (episodul 2)

sâmbătă, septembrie 17, 2022 15:59

SecuritateaNicolae Medrega, un poliţist politic (material de presă apărut în 2004)

Unul dintre rolurile fundamentale ale CNSAS-ului (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii – n.m.) este deconspirarea foştilor securişti, schimbaţi brusc la faţă după Revoluţie şi care doresc, fără pic de jenă, să acceadă la funcţii publice. Cât de mult contează verdictul CNSAS-ului, într-o ţară în care partidele sunt pline de foşti securişti, vă invităm să judecaţi singuri din cazul următor.

În anul 2000, în partidul lui Virgil Măgureanu, denumit sugestiv Partidul Noua Românie, s-au aciuat, cum era şi de aşteptat, o liotă de securişti cât se poate de învechiţi în rele. Nicolae Medrega, unul dintre ei, a şi candidat la funcţii publice, visând să ajungă primar în localitatea Bumbeşti-Jiu şi apoi parlamentar român. Şi, bineînţeles, nu şi-a declarat calitatea de persoană care a făcut poliţie politică.

După ce a apărut în Monitorul Oficial, în lista cu securişti a CNSAS-ului, Medrega s-a simţit pesemne brusc vinovat şi şi-a revizuit atitudinea. Adică s-a mutat în Partidul Naţional Liberal, de unde în 2004 a ţintit iar funcţia de primar în localitatea gorjeană.

De ce l-au acceptat liberalii atât de lesne pe un tip cu un trecut pătat, consacrat public ca securist? Iată o întrebare care nu a apărut niciodată în săptămânalul gorjean Timpul, patronat de Mariana Medrega, sora securistului Medrega.

În calitate de diriguitoare de presă şi de sfetnic de taină al baronului Nicolae Mischie (baron PSD = ciuma roşie, n.m.), Mariana a contribuit, spun surse locale, la intrarea în PNL a fratelui său. Nu întâmplător, spun aceleaşi surse, Timpul a menajat PNL-ul în campania electorală locală, având ca miză atât susţinerea lui Nicolae Medrega, cât şi pregătirea unei debarcări în PNL a acoliţilor lui Mischie.

De unde se vede că securiştii manipulează în continuare informaţiile, de pe cu totul alte poziţii. („Academia Caţavencu”, nr. 671/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu