PCR (Partidul Comunist Român) şi KGB au dat elita politicii româneşti după 1989 (da’ vrem să trăim ca-n Germania)

duminică, iunie 26, 2022 9:26

Hot versus politicianUna dintre deosebirile dintre Germania, cea mai puternică economie a Europei, şi România, ultima economie din UE: nemţii i-au eliminat pe nazişti din conducerea Germaniei democrate după 1945, românii i-au votat pe comunişti şi securişti, după 1989.

Despre un prefect PSD-ist, fostă mare speranţă a comunismului criminal.

Prefectul de Vâlcea (din 2004): UTC trag clopotele, Aurică?

Din ciclul „Uteciştii de ieri, pesediştii de azi”, vă prezentăm aici şi acum exemplul concret al prefectului PSD de Vâlcea, Aurel Vlădoiu, personaj care i-a uimit pe supuşii săi prin calitatea deosebită a catifelei cu care lucrează atunci când vine vorba de realizările conducătorului suprem Adrian Năstase (în 2004, premier şi preşedinte PSD – n.m.).

Aşadar, ofertă specială, 2 în 1: explicaţia şi răspunsul la întrebarea cum a reuşit Aurel Vlădoiu să devină maestru în arta de a vorbi fără să spună nimic şi cum de îi vine atât de simplu să zburde pe dificilul tărâm al limbii de lemn.

Sub titlul „Viaţa organizaţiilor UTC/Adunările de dări de seamă şi alegeri – cadru democratic de analiză a problemelor care frământă tinerele colective de muncă”, iată ce scria şi semna, în 1976, tovarăşul Aurel Vlădoiu în ziarul Orizent. Precizăm pentru cititorii noştri din licee, din cluburile de house, punk ori Counterstrike, că UTC era, evident, Uniunea Tineretului Comunis.

„Au început adunările de dări de seamă şi alegeri în organizaţiile UTC. Prilej minunat de analiză aprofundată a muncii tinerilor în perioada care a trecut de la alegerile precedente (…) Cu spirit critic şi autocritic, uteciştii sunt chemaţi să arate, în lumina sarcinilor ce le revin din hotărârile adoptate la Congresul al X-lea al UTC, modul concret în care se desfăşoară întrecerea socialistă „Tineretul – factor activ în realizarea cincinalului revoluţiei tehnico-ştiinţifice”, să împărtăşească din experienţa lor privind generalizarea schimbului II şi extinderea schimbului III (…) În acest sens se analizează munca desfăşurată de organele şi organizaţiile UTC pentru formarea şi educarea tineretului în spiritul hotărârilor Congresului educaţiei politice şi culturii socialiste, a Programului adoptat de recenta plenară a CC al PCR (Comitetul Central al Partidului Comunist Român – n.m.) în domeniul activităţii ideologice şi politico-educative, a indicaţiilor secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, care a pus în faţa tinerei generaţii un program îndrăzneţ de muncă, de afirmare a personalităţii tinerilor. Noile alegeri trebuie să confirme prezenţa în fruntea organizaţiilor a celor mai buni utecişti, tineri activi, dăruiţi muncii. Oameni cu spirit de iniţiativă, îndrăzneţi, braţe de nădejde pentru cadrele de mâine ale partidului.”

Semnat: Aurel Vlădoiu, secretar al Comitetului judeţean Vîlcea al UTC, fost primar la Olăneşti (după decembrie 1989 – n.m.), actual prefect (PSD, din 2004 – n.m.) şi, ca să vedeţi că omul ştia şi credea în ceea ce zice, viitor parlamentar (PSD – n.m.). („Academia Caţavencu”, nr. 668/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu