Comunismul nu ar fi fost posibil fără slugile ideologice ale acestuia

luni, august 24, 2020 16:00

Coreea de NordComunismul nu ar fi fost posibil fără slugile ideologice aale acestuia, fără coloanele vertebrale din cauciuc cu care erau dotaţi toţi activiştii.

Principalul laborator de spălare a creierelor pentru a fi încărcate cu citate din Ceauşescu era “Ştefan Gheorghiu”, locul de unde au pornit mii de cariere de activişti care ne-au otrăvit ani de zile.

Printre cei care au slujit partidul (comunist – n.m.) la “Ştefan Gheorghiu” se numără şi Vasile Secăreş, Lică pentru prieteni, care a fost prins de decembrie 1989 pe postul de secretar de partid (comunist – n.m.) la odioasa şcoală!

Dar el împreună cu alţi îndopatori ideologici se dădeau, în acea vreme, un fel de elită a intelectualităţii de partid (comunist – n.m.), alcătuind aşa-zisul grup de la Trocadero, după numele terasei unde-şi desfăşurau consumul de bere presărat cu subtilităţi marxist-leniniste.

După revoluţie, Secăreş şi gaşca lui de comunişti finuţi, de bibliotecă, au vrut să facă din trecut Un viitor pentru România. Nu le-a prea ieşit mare lucru, aşa că s-au cam destrămat.

Şi pe vremuri, ca comunist elitist, Lică Secăreş se ocupa cu lucruri înalte, nu ca activiştii simpli pe care-i producea locul său de muncă. În 1979, de pildă, Vasile Secăreş publică o carte intitulată Palemologia şi problemele păcii. Pupătura fină în curul scorniceşteanului se oferă chiar din primul rând al Cuvântului înainte:

“Recentele documente de partid şi îndeosebi Expunerea prezentată de tovarăşul Nicolae Ceauşescu în cadrul sesiunii Marii Adunări Naţionale din 18 decembrie 1975 au readus în atenţia opiniei publice din ţara noastră şi a celei mondiale o problematică a cărei importanţă pentru soarta umanităţii nu mai trebuie să fie subliniată: războiul şi pacea. (…) Prin vocea cea mai autorizată – cea a scretarului general al Partidului Comunist Român şi preşedinte al Republicii – România a oferit lumii o analiză multilaterală a cauzelor războiului şi a condiţiilor păcii în societatea contemporană, a obiectivelor şi sarcinilor forţelor antiimperialiste, ale progresului, democraţiei şi socialismului de pe întreg globul în etapa actuală”.

Limba aceasta, de lemn cu îmbrăcământ de catifea, susţine, dacă o citiţi cu atenţie, că Ceauşescu este şeful care dă sarcini democraţiei, progresului şi socialismului lumii! Şi cum să nu creadă un analfabet ca Ceauşescu o aşa luminată minte de polemolog? (“Academia Caţavencu”, nr. 653/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu