Pentru Biserica Ortodoxă Română (BOR) bătaia este sfântă

joi, noiembrie 3, 2022 8:17
Posted in category Mass-media

Religia crestin-ortodoxa in actiuneAtunci când bolşevicii au fost de acord cu alegerea lui Teoctist în funcţia de patriarh al BOR, ştiau bine ce fac. Teoctist era un fost legionar, convertit la comunismul ateu, chiar dacă poza, de ochii fraierilor, în primul creştin al Republicii Socialiste România, colhoz sovietic.

Şi a venit decembrie 1989, cu jertfa eroică a tinerilor din Timişoara, Bucureşti, Cluj, Sibiu etc., iar Teoctist a realizat rapid că trebuie să renunţe la pupincurismul comunist pentru a poza, tot de ochii fraierilor, în mare admirator al libertăţii şi democraţiei. Şi asta după ce, în perioada măcelului de la Timişoara, trimitea scrisori de felicitare dictatorului criminal Nicolae Ceauşescu, în care spunea (citat aproximativ) „Biserica Ortodoxă Română sprijină deplin acţiunile domnului Nicolae Ceauşescu”.

Dacă o să daţi o căutare pe acest site după cuvintul cheie „Teoctist”, veţi găsi multe alte informaţii despre acest personaj horror pentru România, pentru acea Românie care îşi doreşte să iasă din întunericul de secole în care o ţin popii lacomi şi criminali.

Mai jos, însă, este un articol scurt din 2004, de fapt, două, despre „realizărili” (vorba analfabetului dictator Nicolae Ceauşescu) Bisericii Ortodoxe Române din acel an, mai precis despre două personaje cheie ale BOR: Teoctist şi Teodosie Şpagoveanu, o mândrie a creştismului ateu social-democrat.

Pentru Biserica Ortodoxă Română (BOR) bătaia este sfântă

Săptămâna trecută, pe 26 şi 27 octombrie 2004, Patriarhia l-a sărbătorit pe Sfântul Dumitru cu câţiva pumni în cap. Pumnii nu i-a primit chiar Sf. Dumitru, iar posesorul acelor pumni nu era tocmai Teoctist.

O mână de jandarmi şi un pumn de enoriaşi, care nu mai ştiau ce să facă cu braţele lor încrucişate, au pus ochii pe maicile Veronica Crihană şi Paula Bulgaru exact când popimea se pregătea să iasă din altar cu Sfintele Daruri.

Şi, aşa cum s-a mai întâmplat şi cu alte ocazii, Sfintele Daruri s-au metamorfozat subit în Sfintele Paruri în Cap, iar Sfintele Paruri s-au preschimbat imediat în Sfintele Capete în Gură, iar Sfintele Capete s-au transformat de-ndată în Sfintele Păruri Smulse din Cap etc., etc.

Marţi, 26 octombrie 2004, jandarmii şi alţi drept-bătăuşi au fost mai rapizi ca de obicei şi maicile Veronica şi Paula n-au mai apucat să strige Cântecul Singurătăţii Albastre, un refren de care Teoctist se teme ca de dracu’.

Ceva-ceva ele au strigat, totuşi, dar asta s-a întâmplat doar pentru că loviturile au fost puternice. Bătăile preventive au continuat şi miercuri, când, tot preventiv, a avut loc şi un mare cutremuri mic.

După aceste întâmplări, se impune o singură concluzie: ortodoxia, ca şi bătaia, este ruptă din rai.

…Şi ne-arată nouă numerele de la 6/49!

Arhiepiscopia Tomisului anunţă (anunţa în 2004 – n.m.), pe căi specifice – adică pe mail -, faptul că duminică, în a 7-a zi, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a lucrat pe teren. Mai exact, la Medgidia, unde a sfinţit pictura unei biserici din această localitate despre care bănuim noi că ar fi chiar un oraş.

„Credincioşii şi slujitorii acestei biserici mulţumesc Loteriei Naţionale şi domnului Cristea Nicolae (director general, n.n.) pentru sprijinul acordat în finalizarea lucrărilor de înfrumuseţare a lăcaşului de cult”, spune Arhiepiscopia.

Iată, deci, că a fost vorba de un inedit parteneriat între biserică şi o firmă ai cărei numeroşi enoriaşi se roagă la norocul chior, cred în sfântul calcul probabilistic şi se-chină la rahaţii de pe mijlocul cărării.

Nu m-ar mira să aud că la biserica asta se scriu acatistele direct pe biletul de la 6/49. („Academia Caţavencu”, nr. 673/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu